Samrådsförslag.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

Jönköping En stark stadsutveckling & hållbara kommunikationer
• Den skapande staden • Den pulserande staden • Den gemensamma staden • Den globala staden • Den balanserade staden.
Byggnadsnämndens beslut ( ) • ”att ge Stadsbyggnadskontoret i uppdrag att genom detaljplan pröva lämpligheten av att möjliggöra bostäder inom.
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Näringsdepartementet Attraktions kraft Sverige - världens bästa land att vistas, verka och växa i.
Kortversion av BOSTADSPOLITISK STRATEGI
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 Uppdrag att stärka utveckling av lokal service Syfte: Ökad tillgänglighet till service i gles- och landsbygder.
Välkomna till Helsingborg!
DEFINITIONER AV DE 16 SVENSKA MILJÖKVALITETSMÅLEN
Regionala stadskärnor RUFS 2010 och bakgrund Seminarium 25 november 2009 Göran Johnson Regionplane- och trafikkontoret, SLL.
REGION OCH MILJÖ.
Västsvenska paketet.
VÄLKOMMEN TILL NACKA STAD
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
VISION HÖGANÄS HAMN. FALSKT Hela hamnen ska bebyggas Mindre rekreationsytor Ingen tillgänglighet på såld yta Ingen arkitekttävling Inga offentliga möten/debatt.
Simrishamnsbanan – från kust till kust under timmen.
Hållbar utveckling -en förutsättning för vårt läns tillväxt Torsås Kustmiljögrupp
Det regionala planeringen och växande arbetsmarknadsregioner
Göteborgs arbete med ett hållbart transportsystem.
Utvecklingsprogram Södertörn. Vision 2020 Kommunerna på Södertörn är en attraktiv del av Stockholm - Mälarregionen, med en halv miljon invånare, som med.
Trafik och infrastruktur ch 2050 Synpunkter från Kalmar län Helena Ervenius, Regionförbundet i Kalmar län
Göteborg Berättelsen om Hållbar stad – öppen för världen
Västra Nacka är en del av den centrala regionkärnan med god potential att fungera som komplement till Stockholms city när Stockholmsregionen växer Plankarta.
Hållbar utveckling – Vad betyder det för Ängelholm
Från RUP till RUS Möjligheter nära dig Styr regionala utvecklingsarbetet Grund för regionala program med betydelse för hållbar.
Region Norrland Vision och mål för kollektivtrafiken Arbetsmaterial för Norrstyrelsens styrgrupp för trafik Benny Eriksson, S, Timrå Erik Sedig, KD, Vännäsby,
Region Norrland Vision och mål för kollektivtrafiken Arbetsmaterial för Norrstyrelsens trafikarbetsgrupp.
Övergripande strategier Samrådet Analysmetod Ekonomiskt hållbart?
Presentation hållbart byggande Galären PRESENTATION HÅLLBART BYGGANDE Privatägt fastighetsbolag med kontor i Luleå och Stockholm 26 anställda.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Näringsdepartementet
Sveriges miljömål Sveriges riksdag har satt upp miljömål för en hållbar samhällsutveckling. Målen styr miljöarbetet i Sverige. De visar vägen till ett.
Strategisk inriktning för Trafikverket
Regional utvecklingsplanering och miljömål
Stockholm Jönköping Norrköping Helsingborg Göteborg Örebro Västerås Linköping Uppsala.
Malmö Börshus, 1 april 2008 Carl-Magnus Carlsson.
Översiktsplan 2011 Översiktplanen är obligatorisk Översiktplanen är inte bindande Översiktsplanen ska ange inriktningen för den långsiktiga utvecklingen.
Västsvenska paketet. Visionen om Västsverige Västsverige med Göteborg som kärna, ska vara en attraktiv, hållbar och växande region. Nu och i framtiden.
Ann-Ci Jonsson Akademi Norr.
E-post tfn (vxl)
1. 2 Smart TillväxtHållbar TillväxtTillväxt för alla Innovation « Innovationsunionen » Koldioxidsnål ekonomi « Ett resurseffektiv Europa » Nya jobb «
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
Alliansens ekonomiska politik för mål och budget 2016.
1. Hållbar stadsutveckling Huskvarna 23 okt 2009 Erland Ullstad.
STADSUTVECKLINGSPROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM ETT VARIERAT SMÅSTADSCENTRUM FÖR ALLA STADSUTVECKLINGSPROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM ETT VARIERAT SMÅSTADSCENTRUM.
Ett öppet och levande Motala ResultatmålStatusNyckeltal 01 Företagsmiljö i toppklass + 69 arbetsställen 02 Meningsfull sysselsättning Ökad sysselsättning.
Timrå – en stark kommun i en växande region. Varför en vision? En vision är en positivt laddad uppfattning om en önskad framtid. Att enas om en gemensam.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Kristinehamn 2030 – den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen.
Vision 2030 Resultat från medborgardialog. En vision i sitt sammanhang (schematisk) Vision 2030 Prioriterat område 1 Prioriterat område 3 Prioriterat.
Vilka aktuella frågor arbetar SKL med? Gunilla Glasare.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Beslut i kommunfullmäktige
Miljö Ekonomiska Sociala
FN.s globala mål
Detta är havsplanering
Detta är havsplanering
Välkommen till Värnamo - den mänskliga tillväxtkommunen, invånare 2035
Välkommen till skärgården
Översiktsplanering för ett hållbart energisystem
1899 För en hållbar framtid.
1. Hållbar stadsutveckling
Miljöledningssystem 14 november 2018.
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Mål – ett tryggare Stieg Trenters torg och Farsta strand
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
På spaning efter ett socialt hållbart samhälle VI
Timrå – en stark kommun i en växande region
20 års utvecklingsarbete tillsammans och resan fortsätter
Presentationens avskrift:

Samrådsförslag

Struktur

UTKAST

UTKAST

UTKAST

UTKAST

Planeringsstrategier Hållbara livsmiljöer Skapa, utveckla och bevara hållbara livsmiljöer ur ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt perspektiv, på land och i vatten för såväl människor som djur och växter. Levande småstadsmiljö Utveckla Åkersberga till en modern och levande småstad med fler bostäder, arbetsplatser, service, kultur, inbjudande och trygga offentliga rum samt hållbara och tillgängliga transporter. Stärk Åkersberga stad och skapa en tydlig identitet. Levande landsbygd och skärgård Stärk och utveckla attraktiva miljöer att leva och verka i samt besöka på landsbygden och i skärgården året om. Platser för kreativitet och möten Utveckla och skapa platser för möten och gemenskap runt om i kommunen. Utveckla kunskapskluster och skapa förutsättningar för förskolor och skolor med hög kvalitet. Nära till natur och rekreation Tillgängliggör rekreationsområden genom att utveckla stråk, målpunkter och tydliga entréer samt stärk kopplingen till vattnet. Skapa mångfunktionella parker och strandpromenader som är tillgängliga för alla. Hållbara tranportsystem Bidra till hållbart resande i kommunen och regionen genom utveckling av hållbara och effektiva transportsystem som gynnar gång, cykel och kollektivtrafik. Befintliga transportsystem ställs om för att gynna mer hållbara transportsystem. Klimatsmart hushållning Verka för klimatsmart hushållning genom ett effektivt marknyttjande, förstärkt kollektivtrafik samt hållbar energiförsörjning och avfallshantering. En växande kommun Skapa förutsättningar för en stark befolkningsutveckling och tillväxt genom samordnad planering av bostäder, infrastruktur, omsorg, arbetsplatser, handel, utbildning och fritid. Utveckla och stärk Åkersberga stad och lokala knutpunkter.

UTKAST

UTKAST

UTKAST

Genomförandestrategi Utbyggnadsordning Förslag på aktiviteter (att arbeta vidare med) ”Kort, medellång och lång sikt”

Hållbarhets- bedömning