Aktuella utlysningar “En jämställd och inkluderande arbetsmarknad”

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Uppdrag om myndighetssamverkan inom kompetensförsörjningsområdet
Advertisements

EU:s strukturfonder Strukturfondspartnerskap
Socialfondens regionala plan. Styrkor - Stockholm är en fungerande och funktionell region där lokala problem kan lösas regionalt - Stockholm har en stor.
Regionalt resurscentrum för jämställd tillväxt
Europeiska socialfonden Enligt utkast till program december 2013.
Samordningsförbundet. Förstudie Arena Projektperiod 1 febr – 31 dec 2014 Projektledare; Päivi Johansson.
Nykvarns kommun Bidragsmöjligheter Januari Strukturfondspartnerskapen •Förbättra tillgängligheten och öka förutsättningarna för regionförstoring.
Europeiska Socialfonden EU:s sammanhållningspolitik Lissabonstrategin – EUs tillväxt- och sysselsättningsstrategi Nationellt Socialfondsprogram.
Arbetsplats Värmland Anna Knutsson, projektledare
Förstudie ESF Västmanland
1 - Förstudien Tillväxt för alla - Socialfonden
Workshop om det nya Socialfondsprogrammet
Välkommen till ESF:s seminarium
Socialfonds-programmet
Skörda frukterna! Socialfondens växthus för kompetensutveckling.
Livslångt lärande EU:s nya gemensamma utbildningsprogram Mål ” Ett konkurrenskraftigare kunskapssamhälle, med bättre arbetsmarknad och ökad social.
Europeiska socialfonden avstamp i Europa 2020-strategin
Goda exempel från tema Asyl inom Equalprogrammet Det nya socialfondsprogrammet
Tankar från kompetensförsörjningsprojektet
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer
ÅRJÄNGS KOMMUN Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE finansierat av Europeiska Socialfonden.
OECD Territorial Review of Sweden
Från RUP till RUS Möjligheter nära dig Styr regionala utvecklingsarbetet Grund för regionala program med betydelse för hållbar.
Europeiska Socialfonden EU:s sammanhållningspolitik Lissabonstrategin – EUs tillväxt- och sysselsättningsstrategi Nationellt Socialfondsprogram.
Matchning Södertörn. Regionalt utvecklingsprogram för Södertörn Vision: Kommunerna på Södertörn är en attraktiv del av Stockholm- Mälarregionen, med en.
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
Förslag till regional handlingsplan för Socialfonden i Västsverige 26/ Strukturfondspartnerskapet.
Förstudie 2014 ”Socialfonden och kompetensförsörjning i region Örebro” – spår 1.
Europeiska socialfonden - avstamp i Europa 2020-strategin Förslag till.
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
Sverige i Europa Europa i Världen Presentation av Europeiska socialfonden Uppsala 2 december 2008.
Strukturfondspartnerskapet
Integration Gävleborg 2.0
Europeiska socialfondens nationella strukturfondsprogram för Sverige
Socialfondsprojekt Maria Johansson Berg, Svenska ESF-rådet Övre Norrland
Välkomna till Svenska ESF-rådet Susan Sundqvist Pettersson och Ann-Marie Heikkilä.
Kompetens i samverkan. Utlysning - "Kompetensutveckling för att stärka särskilt utsatta företag, organisationer och geografiska platser i region Övre.
Europeiska socialfonden: EU-medel + nationella anslag:270 milj kr Projektens medfinansiering:161 milj kr...ett verktyg för att finansiera EU-strategin...
Läget i Strukturfondspartnerna Skåne Blekinge, december 2015 Brysselnätverket Ystad 8 december 2015 Carin Peters.
Övergripande inriktning Europeiska socialfonden i Stockholm 2017 Strukturfondspartnerskapet Stockholms län Beslutad av Strukturfondspartnerskapet Stockholms.
Varför behövs KOBRA? Framtidens kompetensförsörjning är en gemensam stor utmaning för Sverige, Norge och Danmark. Arbetsmarknaden förändras allt snabbare.
Övergripande inriktning Europeiska socialfonden i Stockholm 2017
BOSS uppstartskonferens
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Strukturfondspartnerskapet
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Välkomna till informationsmöte den 9 februari i Eskilstuna!
Förändringsteori Utlysning 2017/00484 breddad rekrytering för arbete
Befintlig forskning om och med Resurscentra för kvinnor
Kortsiktig /Långsiktig effekt
SFP Småland och Öarna Åza Rydén.
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Dagens program 13.00: Hej och välkommen
Fokus Yrkesutbildning VO
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
- Översikt Socialfondsprogrammet ESF16feb/ E Ramel
Europeiska socialfonden Programstöd och Utveckling
En metautvärdering av socialfondsprojekt som arbetar med funktionsnedsättning. Av: Sara Algodin-Paulic.
Välkommen till Svenska ESF-rådet
Kortsiktig /Långsiktig effekt
ALLIN, ett samverkansförslag om insatser för utrikesfödda i Trollhättan, Lilla Edet, Grästorp, Vänersborg, Mellerud och Bengtsfors Europeiska socialfonden,
Nationell satsning för att långsiktigt stärka och utveckla yrkesutbildningen i landet Syfte: Underlätta introduktion och etablering på arbetsmarknaden.
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Workshop inför eventuell projektansökan till ESF
Presentationens avskrift:

Aktuella utlysningar “En jämställd och inkluderande arbetsmarknad” “Förstudier arbetsmodeller för livslångt lärande” “Ökade möjligheter till arbete för utrikesfödda”

Socialfondsprogrammet 2014-2020 Programområden Programområde 1: Kompetensförsörjning Programområde 2: Öka övergångarna till arbete Programområde 3: Sysselsättningsinitiativet för unga

Småland och Öarna En jämställd och inkluderande arbetsmarknad

Utlysning 30 miljoner kr tillgängliga. Projektperiod 1 februari 2016 – 31 januari 2019. Ska medfinansieras till 25 %.

Bakgrund Traditionella könskontrakt gör arbetsmarknaden sårbar. Alla individer är viktiga för att gemensamt kunna stärka den regionala tillväxten. Ett mer jämställt samhälle och ett mer diversifierat näringsliv blir mindre sårbart vid lågkonjunktur. Regionen måste utveckla sin förmåga att locka och behålla individer för att få igång tillväxten i regionen.

Projekt Långsiktiga satsningar på att nå en könsneutral arbetsmarknad. Den här utlysningen vänder sig till projekt som drivs i samverkan för att bidra till en minskad könssegregering på arbetsmarknaden. Fokus på traditionellt könsuppdelade branscher och sektorer.

Förväntade resultat och effekter Kompetensutveckling. Bryta den könssegregerade arbetsmarknaden. Bidra till att förbättra samverkan mellan relevanta aktörer.

Förutsättningar för genomförande Projekt omfattas av tre faser: Analys och planeringsfas, upp till 6 månader. Genomförandefas, upp till 27 månader. Avslutningsfas, upp till 3 månader.

Beskrivning av deltagare Sysselsatta, företagare som anställda. Kvinnor och män som är prioriterade i programområde 2.

Småland och Öarna Förstudier arbetsmodeller för livslångt lärande

Utlysning 8 miljoner kr tillgängliga. Projektperiod 1 februari 2016 – 31 januari 2017. Finansieras helt av Svenska ESF-rådet och Europeiska socialfonden.

Bakgrund Låg formell utbildningsnivå skapar hinder för inträde och rörlighet på arbetsmarknaden. Om regionens arbetskraft inte matchar de kompetenser som efterfrågas finns risk för både ökad långtidsarbetslöshet och minskad konkurrenskraft samt minskad tillväxtförmåga i näringslivet. Fortbildning och vidareutbildning av redan anställda som utbildningsinsatser för arbetslösa måste koncentreras på vad arbetsgivarna efterfrågar. Behov av att starkare knyta ihop högskolor/universitet och yrkesutbildningar med näringslivet.

Projekt Kartlägger och utvecklar tydliga systematiska och välförankrade arbetsmodeller i regionen för att stärka individens möjligheter till livslångt lärande. Drivs i samverkan av skola, offentlig sektor och näringsliv. Utvecklar arbetsmodeller som motverkar inlåsningseffekter på arbetsmarknaden, ökar kompetensutvecklingen och bidrar till bättre matchning mellan arbetskraft och näringsliv.

Förväntade resultat och effekter Förstudier genomförda i samverkan mellan skola, offentlig sektor och näringsliv. Stärkt koppling mellan utbildning och arbetsliv. Potentiella arbetsmodeller möjliga att tillämpa i regionen.

Förutsättningar för genomförande Projekt omfattas av tre faser: Analys och planeringsfas, upp till 2 månader. Genomförandefas, upp till 7 månader. Avslutningsfas, upp till 3 månader.

Beskrivning av deltagare Målgruppen omfattar organisationer, myndigheter, företag och andra arbetsgivare inom privat, offentlig och ideell sektor i samverkan.

Småland och Öarna Ökade möjligheter till arbete för utrikesfödda

Utlysning 43 miljoner kr tillgängliga. Projektperiod 1 februari 2016 – 31 januari 2019. Ska medfinansieras till 33 %.

Bakgrund Tillskott till befolkningsutvecklingen nödvändig för regionens tillväxt. Avgörande för att balansera regionens demografiska balans och framtida arbetskraftsförsörjning. Stärka den regionala utvecklingen och säkra den framtida kompetensförsörjningen. Det krävs samordnade insatser från flera aktörer för att dessa grupper ska få det stöd som de behöver för att komma in i och stanna kvar i arbetslivet. Socialfondsprogrammet möjliggör en högre grad av individanpassning i insatserna jämfört med ordinarie arbetsmarknadspolitiska insatser.

Projekt Långsiktiga satsningar för att nå en inkluderad arbetsmarknad. Stärka arbetskraftsutbudet genom förbättrad integration, bred samverkan och starkt ägarskap. Tillämpa en befintlig metod och vidareutveckla denna, eller förena befintliga metoder för att ta dessa ett steg längre.

Förväntade resultat och effekter Ökad integration på arbetsmarknaden. Förbättrad samverkan mellan relevanta aktörer. En mer jämställd och inkluderande arbetsmarknad.

Förutsättningar för genomförande Projekt omfattas av tre faser: Analys och planeringsfas, upp till 6 månader. Genomförandefas, upp till 27 månader. Avslutningsfas, upp till 3 månader.

Beskrivning av deltagare Nyanlända invandrare, inklusive kvotflyktingar, anhöriginvandrare med flyktinganknytning och ensamkommande barn över 15 år. Långtidsarbetslösa utrikesfödda kvinnor och män. Kvinnor och män som är prioriterade i programområde 1.

Tidslinje för utlysningsprocessen Sammanhållen strategi för strategisk påverkan Utlysning Beredning ESF-rådet* Underlag till SFP Prioritering SFP Beslut ESF 4 juni - 14 september 15 sep – 6 nov 6 nov 7-8 dec Jan 2016 *Kom ihåg att vara tillgängliga under beredningsperioden för kompletteringar!