Att kombinera Vin och Mat © Munskänkarna

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Enkät kursslut chef ,5%
HJÄRNAN.
Beskriver vad eleven ska försöka uppnå
Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Utvärdering Fördjupad samordnarutbildning Öppen utbildning april Utbildare: Harriet Östgren Plats: Consensus Örebro Utvärderingen är baserad.
Gratis program för video analyser
Kemi.
Tips när du planerar måltider
Vad menas med ett ämnes egenskaper?
Introduktion till filmen Klicka för att se filmen.
Programmeringsteknik I: F1 1 Föreläsning 1: Intro till kursen och programmering  Kursens hemsida  Studentportalen.
Första Hembesöket Viktiga steg för att skapa en förtrolig relation och göra en professionell bedömning De små detaljernas betydelse i samtalet Mötet som.
VIBF,s Utbildningar. Våra utbildningar är: Ledarutbildningar. (Bul)
Föreläsning 2 21 jan 2008.
Lesson Study i kemi 1 och fysik 1 läsåret 13/14
Datamodellering med E/R-diagram
Unga i Piteå granskar måltider
Struktur och ledning Rektor Styrelse samt ansvar: Tony Roth, rektor
Systemförståelse och systemiskt tänkande
Eller formativt lärande…
Mattebana i Holmedal.
DJUR del 1.
NKI September 2010 Landstingsservice Kost AB Enkät resultat – Hur smakar maten? Över 500 patienter svarade! Mycket hög svarsfrekvens.
SMAK-seminariet Berth Danermark
Utvärdering i HK?.
Ämnesdidaktik vid GU Att undervisa är att välja
DNA. DNA Den centrala dogman - sammanfattning av transkription och translation (1) All information finns lagrad i DNA (deoxyribonucleic acid). Informationen.
Logoped Lena Nilsson Logoped Elin Berglund
Elisabet Strand Engagerad, rak och empatisk problemlösare som blir uppskattad och omtyckt när man upplevt mig ”in action”.
Modell för kollegialt lärande genom klassrumsbesök
Ifous Små barns lärande APT 22 april 2015
Västernorrlandsmodellen används för att lyssna till barn som brukare
Presentationsteknik och Interkulturell kommunikation, ÅYH 2002
NOBELFEST 2015 Bordsskick. REGLER OAVSETT VAR DU BEFINNER DIG Smackande och sörplande är aldrig accepterat oavsett sammanhang. Knuffande eller tränga.
Surt och basiskt. Syror smakar surt Basiska ämnen smakar ”tvål” Surt och basiskt ”neutraliserar” varandra Neutralt.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
Min verksamhet som mentororganisation. Att vara mentororganisation Associationer till betydelsen av ”mentor” Ledare Föreläsare Hjälp-stöd-stöttning Rådgivning.
Vad är syror? En grupp ämnen som liknar varandra Smakar surt Har lågt pH värde, pH 1-6.
9:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Marknadsplanens delar Nulägesanalys – Var står vi och vad innebär nuläget för oss? Mål – Vart vill vi?
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Svensk matkultur Historiskt perspektiv Historieätarna.
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Ämnen har egenskaper Lukt surt beskt Smak sött salt.
Lundens måltidsprojekt
Utvärdering tränarstruktur
Respons från förra lektionen
VINER FRÅN USA Vin odlas i alla stater.
Problemformulering En introduktion på kursen
Det är insidan som räknas!
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck Vill du ha mer…
Blandningar och lösningar
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck Vad finns det på bordet?
Målsättning för lektionen
Mitt matkapital Georg Gyllenfjell.
QUIZ SYROR OCH BASER 18 FRÅGOR
Politiskt deltagande Sammanfattning.
Noras Portar Karlsängskolan.
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Profildokument Uddens förskola rev. Aug 2017
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Workshop Arbetsplatslärande.
Repetition Del 1.
Dagens innehåll Vad är tilläggsbelopp? Omfattande behov
Vi sitter i grupper och provar 4 glas vin.
Ramadan.
Amatörradiokurs 2019 Täby Sändaramatörer
Johan Karlsson, Pilängskolan, Lomma –
Vägledningsmodellen Utsikt-Insikt-Framsikt & Varför en modell?
Presentationens avskrift:

Att kombinera Vin och Mat © Munskänkarna

Att kombinera Vin och Mat Kursmaterial Deltagarkompendium Kursplan Powerpointpresentationer Blanketter Bredvidläsningsboken ”Vin & Gastronomi” av Michel Jamais 4 glas per deltagare – gärna typ tumblerglas – dvs med raka kanter! 4 vinglas per deltagare för lektion 4 Att kombinera Vin och Mat

Att kombinera Vin och Mat Kursens syfte Att förstå och kunna identifiera vilka beståndsdelar i vinet som är viktiga i kombinationen med mat Att förstå vilka beståndsdelar i maten som är viktiga i mötet med vin Att förstå hur de enskilda smakparametrarna fungerar tillsammans i ett vin Att förstå hur vinets olika smakparametrarna fungerar tillsammans med mer eller mindre komplexa matråvaror/maträtter Att kombinera Vin och Mat

Att kombinera Vin och Mat Kursupplägg Lektion 1 Introduktion till kursen Definition av begreppet smak Smaksinnet Vinets smaker Intro till matråvarors smaker Att kombinera Vin och Mat

Att kombinera Vin och Mat Lektion 2 De ”snälla” smakerna Hur de påverkar varandra Syra Sötma Sälta (Fyllighet) Att kombinera Vin och Mat

Att kombinera Vin och Mat Lektion 3 De svåra smakerna Hur de påverkar varandra samt hur de påverkar de ”snälla” smakerna Beska Kryddighet Strävhet Umami Vinovännerna… Smakbryggor Att kombinera Vin och Mat

Att kombinera Vin och Mat Lektion 4 Att designa en måltid utifrån vinets egenskaper Att anpassa en måltid mot ett givet vin Att välja vin till en given maträtt Att kombinera Vin och Mat