Att kombinera Vin och Mat © Munskänkarna
Att kombinera Vin och Mat Kursmaterial Deltagarkompendium Kursplan Powerpointpresentationer Blanketter Bredvidläsningsboken ”Vin & Gastronomi” av Michel Jamais 4 glas per deltagare – gärna typ tumblerglas – dvs med raka kanter! 4 vinglas per deltagare för lektion 4 Att kombinera Vin och Mat
Att kombinera Vin och Mat Kursens syfte Att förstå och kunna identifiera vilka beståndsdelar i vinet som är viktiga i kombinationen med mat Att förstå vilka beståndsdelar i maten som är viktiga i mötet med vin Att förstå hur de enskilda smakparametrarna fungerar tillsammans i ett vin Att förstå hur vinets olika smakparametrarna fungerar tillsammans med mer eller mindre komplexa matråvaror/maträtter Att kombinera Vin och Mat
Att kombinera Vin och Mat Kursupplägg Lektion 1 Introduktion till kursen Definition av begreppet smak Smaksinnet Vinets smaker Intro till matråvarors smaker Att kombinera Vin och Mat
Att kombinera Vin och Mat Lektion 2 De ”snälla” smakerna Hur de påverkar varandra Syra Sötma Sälta (Fyllighet) Att kombinera Vin och Mat
Att kombinera Vin och Mat Lektion 3 De svåra smakerna Hur de påverkar varandra samt hur de påverkar de ”snälla” smakerna Beska Kryddighet Strävhet Umami Vinovännerna… Smakbryggor Att kombinera Vin och Mat
Att kombinera Vin och Mat Lektion 4 Att designa en måltid utifrån vinets egenskaper Att anpassa en måltid mot ett givet vin Att välja vin till en given maträtt Att kombinera Vin och Mat