UC+ A tr UPPVÄRMNING TID: 15 minuter VAD Speluppfattning VARFÖR

Spelmodell 11-manna Vaksala SK P00
Passning/Rörelse/fint/avslut
Arbetsmodell: Fortuna FF VAD – Vad ska tränas?
Syfte: Övning: Teknikbanan LEDARE A B
Spelide ANFALLSSPEL Vårt anfallsspel skall präglas av spelglädje, löpvillighet och bra passningsspel Anfallsspelet skall byggas av en blandning av.
-Jesper -Eddy -Jerresand Kasper Rafael Rahmat Viktor Jack Martin Gustav Nils Sebastian VideHenrik Startelvan – Ekerö.
Spelmodell 11-manna RSF P02. Grundprinciper Anfallsspel (4-3-3) Målsättningen är att spela på motståndarnas planhalva med bollinnehav Spela med fart (passningar.
Föräldrarmöte (P05) 10 september 2015 Välkomna Vem för anteckningar: ???
7-mannamatch spel 9-12 år Anfallsspel Målvakten rullar eller kastar ut bollen till någon av medspelarna. Bollhållaren fortsätter speluppbyggnaden med att.
Västergötlands FF Övningar för det distriktsläger spelare 13 år VFF - Spelarutbildning Träning 1Träning 2Träning 3Träning 4.
Spelidé – 2014 Därför är det viktigt att:  Alla deltar i anfall: spela bollen framåt med hela laget för att försöka göra mål.  Alla deltar i försvar:
-Martin -Gustav -Jesper Kasper Rafael Rahmat Eddy Jack Sebastian Nick Henrik Nils VideLukas Startelvan – Bele Barkaby.
Säsongen Fotbollsdagen Träning Träning Inledning grovplaneringP.B Inledning grovplaneringP.B Grupparbete:
ÖVNINGAR P03 v Roberth Bromér. Bollteknik I denna organisation har varje spelare var sin boll, och en egen yta att jobba i. Spelaren tar med.
Försvar– Träningspass-1 Färdighetsövning - 1 Vad? Varför? Hur? Frågeställning: Öva: Organisation : Anvisningar : Sammanfatta (med följande kontrollfrågor):
Rev 3 Jitex F01 Planering och målsättning säsongen 2012.
AIK P03, ons 20 nov, bollbehandling, ca. 15 min Bollbehandling i luften Barnen sprider ut sig i en stor ring med gott om plats Låt barnen kasta upp bollen.
SvFFs ”Arbetsmodell” A2.1FÖ1 Vad? Varför? Hur? Instruktioner: Öva: Organisation : Anvisningar : Sammanfatta (med följande kontrollfrågor): Ev. stegring.
Pojkar-09 Övningar och spel
GT76 P01 Bandyboken Bandybok_P01.
Träningsupplägg Samling, genomgång, gruppindelning 15 min
Träningspass 3 (passning, bollkontroll,anfall)
SPELARUTBILDNINGSPLAN ANFALLSSPEL – VÄGGSPEL 1
Träningsupplägg och säsongsmål Sandåkern Innebandy - Pojkar 08
Träningsupplägg IKK-P05
Startelvan – Rågsved Martin Gustav Nick Rafael Eddy Jack Rahmat Nils
Skövde 12 januari 2013 ÖVNINGSFÖRRÅD FÖRSVARSSPEL Tom Prahl.
SPELARUTBILDNINGSPLAN FÖRSVARSSPEL- FÖRHINDRA SPELUPPBYGGNAD 3
Fotbollsträning 20 april – Tips o ideér av Håkan Broman.
SPELARUTBILDNINGSPLAN ANFALLSSPEL- UTMANA, FINTA,DRIBBLA 1
SPELARUTBILDNINGSPLAN ANFALLSSPEL – MOTTAGNINGAR 1
SPELARUTBILDNINGSPLAN ANFALLSSPEL – PASSNING/MOTTAGNING 2
SPELARUTBILDNINGSPLAN ANFALLSSPEL – SKAPA MÅLCHANS 1
TEORIPASS
Spelarutbildningsplan
Träningspass 1 (passning, anfallstaktik)
Presentationens avskrift:

UC+ A tr UPPVÄRMNING TID: 15 minuter VAD Speluppfattning VARFÖR   UC+ A tr MV Övningarna blir styrda av storleken på Diöshallen, varav en del övningar inte går i planens längdriktning. UPPVÄRMNING TID: 15 minuter VAD Speluppfattning VARFÖR Många av spelarnas beslut fattas utifrån vad denne ser ute på fotbollsplanen. Viktigt att spelarna då tränar på att se så mycket som möjligt för att försöka fatta bästa möjliga beslut i spelet. HUR Skapa en konstant överblick över situationer på planen Ta beslut utifrån vad du ser Kontrollera din egen boll ÖVA Organisation Yta: 1/3 diöshall 3 x 15 st spelare 3 x 15 bollar Anvisning 1 Svanskull Varje spelare får ett band och fäster bandet i byxlinningen som en svans. Försök ta varandras svans men samtidigt skydda din egen. Om man blir av med sin svans, hämta nytt band hos ledare eller ta ifrån egen ”bandbank”. Om banden hos ledaren tar slut får spelarna jaga utan eget band. Anvisning 2 Som anvisning 1+ varje spelare driver med varsin boll. Ha hela tiden kontroll över din egen boll. Anvisning 3 (i mån av tid) 3-5 st bollar igång Fri rörelse inom och mellan de två ytorna. Driv och passa varandra. När en boll har spelats minst 3 passningar inom en yta, ska bollen spelas/drivas in i den andra ytan.

UC+ A tr tr tr Fotbollsfysiologi Fotbollsfysiologi TID: 20 MINUTER VAD   UC+ A   MV tr tr TID: 20 MINUTER VAD Speluppfattning + passningsspel VARFÖR För att vara medveten om hur olika beslut utifrån situationer påverkar spelet. Spela sig ur trängda situationer och bibehålla bollinnehav. HUR Uppfatta – Värdera – Besluta - Agera Reflektera ÖVA Organisation Yta: 4 st rektanglar á 7 x 10 m 2 bollar Anvisning 1 3-4 spelare per yta, 1 boll/yta 1-2 tillslag, ny position efter slagen passning Anvisning 2 Varje grupp fortsätter inom samma yta . Men nu gäller det att samverka alla ytor emellan. Det kommer att vara två bollar igång samtidigt och efter att man har spelat ca 3 passningar inom sin yta så ska bollen spelas in i en ny yta. Max 1 boll per yta. Anvisning 3 3 mot 1 i varje yta och 2 bollar igång samtidigt. Spela bort försvarare och spela sedan in bollen i en ny yta. Vid brytning så spelar försvarare tillbaka bollen, byt försvarare efter tid. Beroende på grupp så kan man starta med att försvarare inte får bryta inkommande boll. Om antalet spelare inte räcker till så kan en yta vara utan försvarare. Fotbollsfysiologi tr Fotbollsfysiologi

UC+ A tr tr tr Fotbollsfysiologi Fotbollsfysiologi TID: 20 MINUTER VAD   UC+ MV tr TID: 20 MINUTER VAD Speluppfattning + passningsspel VARFÖR För att vara medveten om hur olika beslut utifrån situationer påverkar spelet. Spela sig ur trängda situationer och bibehålla bollinnehav. HUR Uppfatta – Värdera – Besluta - Agera Reflektera ÖVA Organisation Yta: ¼ diöshall 15 spelare 1 boll Anvisning 1 (Max 5 minuter) 1 lag/yta Tränare spelar in bollen till ett utav lagen. Det lag som får bollen ska spela possessionspel, det andra laget flyttar in 3 försvarare som ska försöka vinna över bollen till eget lag. Anvisning 2 (bild 2) Samma som anvisning 1, men om försvarande lag vinner bollen har man två val, antingen spelar man som tidigare tillbaka bollen till eget lag eller så försöker man göra mål. Om ett lag försöker göra mål men bollen går utanför, får de fortsätta vara försvarare. Anvisning 3 Som anvisning 2 + om man som anfallande lag har slagit minst 6 passningar inom laget så får samtliga gå till anfall och försöka göra mål. De 3 försvararna får då inte följa med in till egen planhalva. När väl anfallande lag blir av med bollen måste då alla spelare utom tre återgå till ”sin” planhalva. tr Fotbollsfysiologi tr Fotbollsfysiologi