Kort om | Sömmar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Industritekniska programmet. •3-årig yrkesutbildning •Två inriktningar –Svetsteknik – MIG/MAG, MMA, TIG –Produkt och maskinteknik – svarvning,
Advertisements

Vilka källor kan du lita på?
Samhällsekonomi 2.
1 Begreppssekvens Varför ?. 2 Att beskriva de naturvetenskapliga begrepp som ingår i temat Att definiera den ”röda tråden” i temat Att ge en grund för.
Lilla AUDIT-projektet ”Får man lov att ställa en liten fråga….?”
Lokala åldershierarkier och varierande fysiska krav
Kort om | Funktionsmembran
Kort om | Skinn. Skinn är ett levande material och varje hud har sina märken och karaktär. Ytans struktur kan variera. Vanligt är att man trycker ett.
Att tänka på vid köp av MC utrustning
Kort om| CE certifierade stövlar. Standarden för skor har blivit uppdaterad och byter namn från EN13634:2002 till EN13634:2010. Skor som redan är testade.
Kort om |.
Kort om | Sömmar.
HI-ART ® High Abrasion Resistent Textile Kort om |
Kort om | skötselråd.
Kort om | Skydd. Skyddens uppgift är att minimera effekten den anslags energi som uppstår vid en omkullkörning. Dvs. absorbera så mycket energi som möjligt.
Kort om | Textila MC material
Garnteknologi 1 Camilla Byggmästar 25318
Kurslitteraturen består av 11 kapitel som var och en belyser olika delar av automatiseringstekniken. De utgör fristående delar men har en gemensam röd.
Affärsidé - företagets vägvisare
Kort om|. Genom att använda speciellt framtagna substanser för infärgning som reflekterar specifika våglängder av det ljus som omger oss kan man påverka.
Hur man skriver en argumenterande text.
Kort om |. Fram till nu har ett av problemen vid tillverkning av vattentäta handskar, med membran, varit att fästa membranet samt fodret i handsken. Jofama.
Kemikalier på förskolan
måndag den 17 november 2014 Av Ebba Wester
ULEFOS Plasson koppling Serie 1 Serie 1 – En revolutionerande instickskoppling med patenterad konstruktion. Användningsområde: Vattenledningar av.
Läskotten.
De nya affärsrelationerna
Sommar på din arbetsplats
Årsuppföljning LSO Upplägg 1 Årets frågor 2 Genomförandeprocessen.
Debattartikel.
Gaming.com For all your gaming needs.. Idén bakom Gaming.com är att samla allt en gamer behöver under samma tak. I webbshopen skulle det säljas allting.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Välkomna! Föredrag av Musik av folket Skapad av Sara Eriksson.
Material. Pappersanvändning Allt papper som används på skolan ska vara återvunnet för att det minskar uttaget av naturresurser och behöver inte lika mycket.
= = = / 4 = 8 Kommer du ihåg vad svaren kallas ? summadifferensproduktkvot = = = / 4 = 8 Vilka.
Om oss: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar Vi driver på utvecklingen.
Att räkna med bokstäver
Idrottsskador inom ishockey. Frågeställningar Vilka skador är farligast och varför? Vilka skador är vanligast? Typer av tacklingar? Vilka typer av skador.
Hur utvecklas den matematiska förmågan? AV-kurs, Stöd- och hälsoenheten Ur Manual Matematikscreening II (Adler, 2012)
GUIDE TILL DIN UTRUSTNING SÄSONGEN 2014/15 VIA BAUER HOCKEY OCH SPORTXTRA EKERÖ TILL ALLA MEDLEMMAR I EKERÖ IK.
Hållbar utveckling av skogen. Tekniska lösningar inom skogsbruk  Vilka tekniska lösningar har man gjort inom skogsbruket?  Exempel på lösningar som.
R EDOVISNINGS AFFISCH V ETENSKAPLIG POSTER. A FFISCHEN Affischen är en sammanfattning av en kurs eller projekt för att väcka intresse och ge en snabb.
DEN ELEKTRISKA MOTORN I en elektris motor finns två rektangulära trådslingor som sitter i rät vinkel mot varandra. De omges av en magnetfält. Läs vad som.
Orienteringsteknik på 20 minuter Mats Troeng. Orienteringsteknik på 20 minuter Olika typer av färdigheter inom orientering – Vad behöver man behärska?
Källor Ett samarbete mellan svenska och religionskunskap ht- 15.
Kort om| CE certifierade stövlar
Kort om |.
Kläder och tvätt Hur gör man??.
Kort om | skötselråd.
KÄLLKRITIK Då man bedömer källor är det viktigt att man är källkritisk. Det blir allt viktigare ju mer information som samlas i molnet, i internet.
Dikt och poesi.
Att tänka på vid köp av MC utrustning
Nitförband Av Nicklas Burman.
Kort om | Funktionsmembran
Kort om | HI-ART® High Abrasion Resistent Textile.
Lathund för klockanVHC
Kort om |.
A O U Å E I Y Ä B C D H J K N P Q T V X Z
Kort om|.
Kort om | Textila MC material
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
AIK HOCKEY TEAM 00 SPONSRING 2011/2012.
Kort om | Skinn.
Fredagsmys Vecka 38.
Ekonomisk översikt Sommaren 2015
De finlandssvenska förbundens roll i medborgarsamhället
Nya hemsidan Övergripande adress:
Fysisk aktivitet i COSMIC
Inför NP Svenska Våren 2019.
FREDA kortfrågor på picto
Presentationens avskrift:

Kort om | Sömmar

Sömkonstruktionen och trådens beskaffenhet har i skinnplagg en stor betydelse för hur plagget skall hålla samman vid en ev. omkullkörning. För korta stygn kommer att perforera skinnet så att det blir svagare. Vårt riktmärke är 5-8 stygn/tum för skinn. Tråden som används består av tre flätade tråda. För långa stygn ger sämre sammanhållning mellan panelerna. Oavsett om det gäller skinnplagg eller textilplagg så är alltid en söm dold under materialet vid varje söm konstruktion.

Sömkonstruktionen vi använder oss av på utsatta ställen i skinnplagg, är en trippelsöm. Denna kan bestå av en dold söm samt två synliga… Framsida (synlig) Baksida (osynlig)

Sömkonstruktionen vi använder oss av på utsatta ställen i skinnplagg, är en trippelsöm. Denna kan bestå av två dolda sömmar samt en synliga… Framsida (synlig) Baksida (osynlig)

Följande utsatta partier har trippelsömmar i skinnplagg.

I textila produkter är inte sömmens konstruktion lika viktig I textila produkter är inte sömmens konstruktion lika viktig. Där används i huvudsak dubbla sömmar och trippelsömmar endast på extrema produkter som MX kläder. Man räknar med att tråd och sömmar tappar ca 20% av sin styrka över en tre års period, beroende på användningsområde.

Tack för att du tagit dig tid att läsa om Jofamas produkter och vår syn på sömteknik!