Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kort om| CE certifierade stövlar. Standarden för skor har blivit uppdaterad och byter namn från EN13634:2002 till EN13634:2010. Skor som redan är testade.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kort om| CE certifierade stövlar. Standarden för skor har blivit uppdaterad och byter namn från EN13634:2002 till EN13634:2010. Skor som redan är testade."— Presentationens avskrift:

1 Kort om| CE certifierade stövlar

2 Standarden för skor har blivit uppdaterad och byter namn från EN13634:2002 till EN13634:2010. Skor som redan är testade och godkänts mot den tidigare versionen får fortsätta att tillverkas och märkas med den tidigare benämningen till någon ändring görs på produkterna. Nyutvecklade produkter el. tidigare modeller som ändras måste testas och godkännas mot den senaste versionen av standarden.

3 MC stövlar är tänkt att ge en viss grad av mekaniskt skydd för foten och fotleden utan att ge större avkall på förmågan att manövrera fordonet. Riskerna som räknas som särskilda är nötning mot vägbanan, våld mot foten samt scenariot där foten kläms under fordonet. Standarden innehåller ett antal grundläggande samt ergonomiska krav. Dessutom krav som har två prestandanivåer (Level 1 & Level 2). Level 1 anses vara den lägsta nivån och skall ge ett bra skydd vid en olycka och erbjuda produkter med en optimal komfort för att passa all typer av körning. Level 2 avser en produkt som skall skydda för en körstil som är förknippad med ökad olycksrisk och därigenom en ökad skydds prestanda. Produkten kan ge uppkomst till högre vikt och avkall på komfort.

4 Grundläggande krav: HöjdEn minimi höjd är specificerad för olika storleks intervaller Ex. stl 41-42, 178 mm Sömmar Vissa områden får ej ha framåtvända, överlappande, paneler. Innerkonstruktionen Måste vara fastsatt. Överdel/Sula Bindningsstyrkan mäts och får ej understiga 4 N/mm.

5 Överdel: pH värde Kontrolleras på skinndetaljer. Krom VI Kontroll av nivå i skinn. Färgbeständighet Att inte material färgar av sig i kontakt med vatten. Nötning Nötningstest av konstruktionen (EN13595-2). Olika krav på olika zoner. Högsta kravet 5 sek/ Level 1, 12 sek/Level 2 Skärmotstånd Testas enl. EN13595-4 där ett skärblad släpps med en angiven hastighet och man mäter penetreringsdjupet.

6 Foder/ innersula: Riv hållfasthet Nötnings resistensTestas med ”sandpapper” och man kontrollerar ytan efter antalet cirklar. Testas både vått och torrt. pH värde Kontrolleras på ev. skinnfoder. Krom VI Kontroll för att klara gränsvärdet av förekomsten i skinn. Färg beständighet Att inte material färgar av sig i kontakt med vatten. Absorption och Kontroll av innersulans kapacitet frigöring av vattenatt ta åt sig och frige vatten (svett).

7 Yttersula: Tjocklek och Kontroll av sulmönstret så att inga mönster djup öppningar är riktade framåt. Nötningsresistens Böjprov Uthållighets test och kontroll efter 150 000 böjningar. Ergonomi Skall fungera på MC och bredvid. Vridstyvhet Kontroll så att inte sulan/hela konstruktionen viker sig. Två prestationsnivåer, ”Level 1” och ”Level 2”.

8 Valfria krav (anges på CE etiketten): Sydd för anklar Slagtest utföres och ”IPA” (impact protection och skenben ankle) samt ”IPS” (impact protection shin). Vattentäthet Anges med ”WR” (water resistance) Olje- och bensin Anges med ”FO” (fuel and oil). resistent sula Friktionstest av sula Test av sulans grepp mot underlaget. Anges med ”SRA”, SRB” el. ”SRC” beroende av resultat. Ventilerad Andningsfunktionen testas. Anges med ”B”. Våra nya modeller har tillägget med skydd för anklar och skenben.

9 Första 1:an anger prestationsnivån för nötnings resistens. Andra 1:an anger prestationsnivån för skärmotstånd. Tredje 1:an anger prestationsnivån för vridstyvhet. IPA samt IPS anger att skonarna är testade och certifierade med det valfria kravet ”slagskydd för anklar samt skenben”.

10 Krav på märkning av skorna: Storlek Tillverkarens namn/logo. Identifikations nummer och namn. Märkt med år och kvartal/månad som produkten är producerad CE standard mot vilken produkten har testets och godkänts. Bild som anger prestationsnivåerna samt ev. valfria krav. Material beskrivning.

11 Information till användare: Förklaring till märkningarna på skorna. Fullständig adress till tillverkaren eller agent i Europa. Förklaring till intentionen av skyddsverkan samt hur skorna skall användas. Varning för begränsningar av skyddsverkan. Varning om att ev. misskötsel eller ändringar av produkten kan påverka skyddsgraden. Skötsel- och förvarings anvisningar. Beskrivning om hur man kontrollerar att inga skador finns på produkten och åtgärder om det upptäcks. Uppskattad livslängd på produkten. …allt översatt på det lands språk där produkten säljs!!

12 Tack för att du tagit 10 min att läsa om Jofamas produkter och vår tolkning av standarden.


Ladda ner ppt "Kort om| CE certifierade stövlar. Standarden för skor har blivit uppdaterad och byter namn från EN13634:2002 till EN13634:2010. Skor som redan är testade."

Liknande presentationer


Google-annonser