Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kort om | Skinn. Skinn är ett levande material och varje hud har sina märken och karaktär. Ytans struktur kan variera. Vanligt är att man trycker ett.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kort om | Skinn. Skinn är ett levande material och varje hud har sina märken och karaktär. Ytans struktur kan variera. Vanligt är att man trycker ett."— Presentationens avskrift:

1 Kort om | Skinn

2 Skinn är ett levande material och varje hud har sina märken och karaktär. Ytans struktur kan variera. Vanligt är att man trycker ett nytt mönster, så kallad ”Embossed”, vilket döljer små skavanker. Skinn är uppbyggd av fibrer. Fiberstrukturen varierar mellan olika djurarter. Fiberstrukturen gör skinnet elastiskt och följsamt. Räkna med att skinnet töjs ut på delar som sitter tajt. Skinn är mycket värmetåligt och klarar friktionsvärmen som uppstår vid ett fall bra.

3 Styrkan i skinnet kan inte avgöras med synen eller känsel. Elasticiteten i fibrerna i kombination av tjockleken är avgörande för skyddsverkan vid ett fall. Genom att ”smörja” skinnet kan man öka fibrernas elasticitet och styrka. Vanligtvis genomfärgas skinnet och därefter läggs en ytfinish vilken kan variera mot färgen som använts för genomfärgning. Två tons effekt kan då upplevas samt att ytor kan mekaniskt behandlas för att få en speciell karaktär. Söm teknik/design samt val av tråd är två parametrar som påverkas styrkan vid samman- fogning av paneler. Skinnprodukter bör rengöras och behandlas regelbundet för att vidbehålla kvaliteten på skinn och sömmar.

4 Tack för att du tagit 10 min att läsa om Jofamas produkter och vår syn på skinn.


Ladda ner ppt "Kort om | Skinn. Skinn är ett levande material och varje hud har sina märken och karaktär. Ytans struktur kan variera. Vanligt är att man trycker ett."

Liknande presentationer


Google-annonser