Windows 10 för handledare

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

Skydda dig mot okända faror
Operativsystem.
Vad gör jag när datorn har blivit seg?
First Class Arken - Introduktionskurs
Sammandrag i bildspelsform Du kan ta dig igenom hela bildspelet med piltangenterna eller med musen. Du kan även välja avsnitt genom att klicka på de olika.
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
IPad grundkurs.
Anneli och Christians Datorskola
Hur man Scannar i Netloan-nätverket
I sovrummet finns en bänk med olika pratapparater
Välkommen till internet för nybörjare
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
Några moln tillgängliga gratis på Internet
Med efterföljande After Work. Repetition från januari samt nyheter och fördjupning Intresseinriktningarna och kunskaperna är olika.  Repetition av grundhanteringen.
Datorkunskap för nybörjare
Microsoft® Lync™ 2010 Snabbmeddelanden och närvaro Utbildning
E-post juni 2013.
På kik kommunicerar man genom att chatta och skicka bilder till varandra gratis var man än befinner sig förutsatt att man har internet. Har man en video.
2. Utveckla en presentation
Virus och skräppost
Nätverk Logistikprogrammet 2012.
Sektorn för Socialtjänst
Välkommen till Del 1.
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Cosmic version R8.0.
OPERATIVSYSTEM WINDOWS
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Bildfabriken kan ställas in på olika sätt - se några exempel
Med efterföljande After Work. Repetition från tidigare samt nyheter och fördjupning Intresseinriktningarna och kunskaperna är olika. Möjlighet till att.
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Komma igång med Lync Windows Store-appen
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Snabbreferens för © 2013 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync-startskärmen På Lync-startskärmen finns paneler i hubben till vänster som ger dig smidig.
Snabbreferens till © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync Web App Anslut till ett Lync-möte med ljudet på datorn Om du inte har Lync 2013 kan.
William Sandqvist PIC-programmeringsmiljön i skolan Datorerna i skolans labsalar är centralt underhållna. Du har inte rättigheter att installera.
Ladda ner och installera JAVA Mahmud Al Hakim DynamicOS
Copyright, Mahmud Al Hakim, Hakimdata.se Agenda  Kunskapstest  Windows Skrivbord (Desktop)  Aktivitetsfält  Fönster och menyer  Systemåterställning.
Windows Live Messenger. MSN. Vad är Windows Live Messenger ? Ett klient program för direktmeddelanden, dvs ett program som laddas ned från Internet och.
Bild 1 av 7 I sovrummet finns en bänk med olika pratapparater. Det kan vara lättare att lyssna på ett inspelat meddelande än att läsa en text.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
SeniorNet Södermalm Fortsättning på temat Windows Windows 10 1.
”IT-flyttningen”. Inloggning  Arcada går in för en gemensam modell för inloggning. Användare kommer att ha ETT användarnamn och ETT lösenord för alla.
© Hanken Svenska handelshögskolan / Hanken School of Economics,
Lathund Ladoksupport.
Microsoft® Office SharePoint® Server 2007-utbildning
Lokalbokning i Outlook
Lokalbokning i Office 365 Falkenbergs kommun
Avvikelsehantering En säker verksamhet = en säker arbetsmiljö!
Skärminspelning med Active Presenter för Windows
Microsoft® Office Word 2007-utbildning
Microsoft® Office SharePoint® Server 2007-utbildning
Region Skåne Förvaltningsgrupp för Digital Diktering
Microsoft® Office SharePoint® Server utbildning
Epost på personlig iPad för elever
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Tips, trix & tänk på Nyheter i Läkemedelsmodulen R8.1.
Microsoft® Office SharePoint® 2007-utbildning
Självstudiekurs i avvikelsestatistik
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Läs mer om det Microsoft Nyheter i SharePoint
Komma igång med Scratch
Snabbguide för Connect Alarm app
Grundkurs Windows och Word
Ljustadalens skola
Presentationens avskrift:

Windows 10 för handledare IT FÖR SENIORER, Svenska pensionärsförbundet

Vad är nytt i Windows 10 Windows 10, anniversary update, creators update osv Nu är Windows 10 inte längre gratis, rekommendationen är att uppdatera i samband med datorköp Bakgrunden till de flesta nyheter är från pekplatt-”världen”: Appar Startskärmen Mycket är dubbelt, dvs finns på två ställen (appar – program, startskärm – skrivbord)

Nya och försvunna program I samband med övergången till Windows 10 har manga inbyggda program försvunnit (bl.a. spelen blev appar). Gäller även Windows Live Mail och Outlook Express, istället rekommenderar de Windows 10 mailbox, E- post. Den är knuten till Windows och uppdateras med Windows. Kontakter är en skild app, Kontakter som fungerar ihop.

Inställningar i Windows 10 Inställningarna finns på många ställen i Windows 10, lär dig använda det nya sättet: Inställningar, kugghjulikonen som finns under Start-menyn. Ordningen annan jmf med kontrollpanelen. Kontrollpanelen hittar du i den snabbmeny som visas när du högerklickar på Start-knappen. I Åtgärdcentret samlas meddelanden från systemet och viktiga inställningar. Du öppnar det genom att klicka på ”pratbubblan” bredvid klockan, längst ned till höger. Fortfarande fungerar högerklick på skrivbord, aktivitetsfält osv.

Uppdateringar I Windows 10 installeras uppdateringarna automatiskt och de kan inte väljas bort. Om du inte vill bli störd mitt i arbetet, kan du ställa in aktiva timmar då uppdateringar inte installeras. Större uppdateringar (Creators update) frågar användaren före de installeras.

Kolla säkerheten Virusprogram (exakt ett virusprogram, inte flera och inte färre), automatisk uppdatering. Inbyggda programmet i Windows 10 anses räcka för många. Programmen som kostar ger extra skydd, bank-läge, surfskydd osv. Gratis program kan vara svåra för seniorer pga. frågor och reklam.

Utnyttja genvägar och startfältet Håll skrivbordet och aktivitetsfältet städigt, ta bort onödiga ikoner Utnyttja Start-fältet i Windows 10 Skapa länkar på skrivbordet till de viktigaste platserna: högerklicka och välj Nytt->Genväg eller använd Edge: ... -> ”Fäst den här sidan på Start” Chrome: ”more tools” -> ”Add to desktop” Ordna Start och aktivitetsfältet genom att högerklicka på ikonerna eller släpa dem till rätt ställe

Lagring i Windows 10 Dolt i Inställningar -> System -> Lagring finns en lista över dina hårddiskar. Klicka på en disk så får du upp en översikt över hur mycket utrymme som går åt till olika saker som systemet, program, bilder och videor. Klicka på en av kategorierna för att få ännu mer detaljer. Kanske hittar du något gammalt program du inte behöver längre som tar upp en massa plats.

Sov bättre med nattläge