Wordgenomgång.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mitt liv som elev Att skriva uppsats, att ordna sin text, den röda tråden, hur ska jag börja, att använda datorn som hjälp i skrivande m.m.
Advertisements

3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
I det här bildspelet lär du dig lite mer om Det första du ser när du loggat in kallas för.
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
BANLÄGGNING I OCAD-8 Närpes OK.
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Anneli och Christians Datorskola
Hur man Scannar i Netloan-nätverket
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
Lära sig läsa, skriva och räkna med datorn som första verktyg.
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Kandidatfall: Serotoninsyndromet Skånes universitetssjukhus
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Ord som inte låter som de stavas
Pbs IT IT-undervisning: Lyx eller nödvändighet?.
Göra en enkel webbsida med word
Word Read Plus 08 talsyntes
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Min första hemsida Hello world!. Byt bakgrundsfärg Hello world!
Mitt första Java program Mahmud Al Hakim Copyright, Mahmud Al Hakim, 1.
Att överföra data till PC Förberedelse 1.Installera Programvara, finns på CD i framfickan på väska) 2.Ta fram handenhet 3.Ta fram USB-interface Tanka USB-interface.
Kandidatuppsats i Statistik F3
Uppdaterad januari 2015 Webbanmälan till högskolestudier ht 2015 Material för studie- och yrkesvägledare.
1. Var förberedd och ha ett tydligt budskap!
Så här använder du Wordmallar för Göteborgs universitet Tryck på valfri tangent för att fortsätta.
Integrera mp3 i hotpotatoes.  Se hur test-övningen kommer att se ut: N1_Audio_01.htm
Word är ett program som hjälper dig att skriva texter i datorn.
Google SketchUp Del 1.
Java paket och jar-filer
Word 2007 Tips och trix av Margareta Gardtman PolarPrint februari 2008.
Presentation av Ta ej bort detta. Om du gör det är det brott mot våra regler. Reglerna hittar du under sidan OM KLASSKLUR. Läs de innan nedladdning.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Exempel på skriftligt omdöme
Att referera och ange källa!
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Kom igång med Disgen 5 - röd Skriv ut en ansedel Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1.
Den 20 september 2016Språkcentret/EK Provet i 5002 presentation 5-7 min/ person + diskussion i gruppen i 5-7 minuter.
Språkriktighet. Stor och liten bokstav Stor: vid namn. Sammansättning av namn + helt ord: Stockholmscaféer (jämför med stockholmare) Liten bokstav: svensk.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
R EDOVISNINGS AFFISCH V ETENSKAPLIG POSTER. A FFISCHEN Affischen är en sammanfattning av en kurs eller projekt för att väcka intresse och ge en snabb.
SKRIVA TEXTER Vad är uppgiften? Berätta om det inte något annat! Skriv mycket! Bättre med lång text och fel än lite och rätt. Några exempel på bisatser.
Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.
Logga in i Styrkortet …kommer du till EyescubeEyescubeFrån IntraPyss…IntraPyss
Ändra sökordsmallen i GynOp
Rundtur.
Framsida på omslag och ett uppslag
Att skriva en nyhetsartikel
Wordgenomgång.
Wordgenomgång.
Om du jobbar i huset (ekero1)
Formatering.
36 % 56 % Källa: IDC Visste ni….det finns studier som visar att en anställd lägger 36% av sin arbetstid på att leta efter och sammanställa information,
POLITIK 2. Vem ska bestämma?.
Språkriktighet.
Argumenterande text.
Tidningens historia.
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Göra en enkel webbsida med word
Naturkunskapsprojekt
I vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet
Implementering import av SIE-fil Procountor
Naturkunskapsprojekt
Nya hemsidan Övergripande adress:
Inför NP Svenska Våren 2019.
Naturkunskapsprojekt
Grundkurs Windows och Word
Ljustadalens skola
Presentationens avskrift:

Wordgenomgång

Vad ska vi gå igenom? Layout i Word Stavnings- och grammatikkontroll Nytt, Öppna, Spara, Spara som… Skrivövning Skriva ut Rätta stavfel

Nytt, Öppna, Spara, Spara som…, Skriv ut Menyflikar Arkivflik Nytt, Öppna, Spara, Spara som…, Skriv ut Menyflikar Olika innehåll beroende på vad du gör i dokumentet Maximera, minimera, stäng Rullist ”Scrolla” igenom dokument Visa hur man sparar hur man minimerar och maximerar. Visningslägen

Stavningskontroll: Word försöker att rätta till dina stavfel men man ska inte lita 100% på Word. -Jag har annatt för maj i dak. *De röda strecken visar uppenbara stavfel -Jag har anat förr mig i dagg. *Detta är också felstavat men eftersom det är korrekta or fast i fel mening visar Word inga stavfel -Jag heter Walter Lechner och kommer från Tulfes i Österrike. *Här visar Word stavfel men det är utländska namn som inte finns med i Words ordlista.

Grammatikkontroll Word försöker att rätta till dina grammatikfel men man ska inte lita 100% på Word. Ibland kan den visa gröna streck fastän man inte har stavat fel eller skrivit grammatiskt rätt. Då har man ofta slagit två steg på mellanslag eller satt ihop ord.

Att skriva i Word. Man skriver med hjälp av insättningspunkten i Word. Viktigt att komma ihåg är: *Håll inne SHIFT för att skriva stor bokstav *Tryck in CAPS LOCK för att skriva stora bokstäver hela tiden *Tryck mellanslag mellan ord, efter kommatecken och efter punkt. *Datorn bestämmer hur långa raderna ska vara. Tryck bara ENTER när du ska påbörja nytt stycke. *Tryck BACKSTEG för att sudda ut om du skrivit fel *Stor bokstav i början av meningar och i egennamn

GLÖM INTE ATT SPARA! STÄNG DOKUMENTET Skriv denna texten och spara den men namnet ”Tjejer och motion” på skrivbordet Tjejer och Motion Kvinnor som tränar ofta blir bra på att sköta bilar, måla och snickra. Det visar en rapport från universitetet i Göteborg. De som gjort undersökningen blev själva överraskade av resultatet. Alla vet att fysisk träning är bra. Blodet tar upp syret bättre, styrkan i musklerna ökar och vikten går ner om man motionerar. Dessutom mår man bättre och man orkar mer. Man att några joggingrundor per vecka skulle göra det lättare för kvinnor att laga bilar och måla väggar, det var det ingen som anade. GLÖM INTE ATT SPARA! STÄNG DOKUMENTET

GLÖM INTE ATT SPARA! STÄNG DOKUMENTET Öppna dokumentet Tjejer och motion” och fortsätt skriva in följande text. Vad är det nu som säger att kvinnor som motionerar blir bättre på att klara av typiskt manliga sysslor? Jo, de kvinnor som varit med i undersökningen har angivit hur bra de anser sig klara av några vanliga sysslor. När forskarna jämför dem som motionerar med dem som inte rör på sig, blir det ett ganska tydligt mönster. De aktiva kvinnorna tycker att de klarar av att sköta bilar och laga trasiga saker ganska bra. De som inte motionerar anser sig inte alls vara särskilt bra på manliga sysslor. GLÖM INTE ATT SPARA! STÄNG DOKUMENTET

Skriv ut dokumentet: *Öppna ditt dokument *Tryck Arkiv *Tryck Skriv ut *Välj skrivare ”OG – Stenforsaskolan – Datasal – 1vån – HPLJ1320

Rätta stavfel *Ladda ner dokumentet ”Stavfel” från hemsidan och lägg det i din mapp. *Öppna dokumentet och rätta stavfelen *Spara *Ladda ner dokumentet ”Flera Stavfel” från hemsidan och lägg det i din mapp. *Öppna dokumentet och rätta stavfelen med hjälp a stavningskontrollen (F7)