en snabbguide till de enklaste funtionerna

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
First Class Arken - Introduktionskurs
Logga in och använda vårt nya Intranet NAVET
IPad grundkurs.
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Skapa ett video-CV på YouTube
Skribentutbildning SharePoint Publicera på nya intranätet
Hur man Scannar i Netloan-nätverket
Microsoft® Lync™ 2010 Snabbmeddelanden och närvaro Utbildning
E-post juni 2013.
Utbildning föreningsadministratör. Viktiga datum! Fr.o.m. 1/ är det krav på att aktiviteter/sammankomster ska närvarorapporteras i kommunens system.
Manual: Att lägga in en nyhet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Information Livsstilsportalen.
Göra en enkel webbsida med word
Komma igång med Basecamp via appen
Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.
VIS Verksamhetens Informationssystem ”Rätt information till rätt användare vid rätt tillfälle”
Manual: Att skapa ett nytt forum och att kommentera i forumet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Links2keep - Nyb ö rjarguide. Links2keep Här kommer alla dina länkar att visas. Länkarna som du kan se på startsidan är exempel och kommer inte finnas.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Tillgänglig IT Komma igång med Basecamp. Som deltagare i kursen får du en individuell inbjudan via epost med en registrerings- och en startlänk.
Bildfabriken kan ställas in på olika sätt - se några exempel
Unik Guide för elever Här får du lära dig hur du:  Loggar in i unikum  Ändrar i inställningar  Fyller i IUP inför utvecklingssamtal  Skriver i Bloggen.
Unik Guide för föräldrar
Fortlöpande chatt Skapa ämnesfeeds och spåra aktivitet
Groupwise – skicka mail
Välkommen till! Varför QualisTorget – vad kan QualisTorget göra för Er skola? QualisTorget beskriver denna webbtjänsts funktion på ett bra sätt, eftersom.
Komma igång med Lync Windows Store-appen
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Snabbreferens för © 2013 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync-startskärmen På Lync-startskärmen finns paneler i hubben till vänster som ger dig smidig.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Uppstart iPad Höörs kommun.
Användarmanual för anställda LUNCHBESTALLNING.se.
VARMT VÄLKOMMEN till utbildning i EPiServer 8
KOMMUNIKATION INTERNT Fredrik Grund och Helena Granath – Innovatum–
Skola24 MobilApp för föräldrar. Ladda ner och logga in SKOLA24 MOBILAPP FÖR FÖRÄLDRAR För att hitta appen på iPad måste man välja Endast iPhone i AppStore.
Skola24 MobilApp för lärare. Ladda ner och logga in SKOLA24 MOBILAPP FÖR LÄRARE För att hitta appen på iPad måste man välja Endast iPhone i AppStore när.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
En genomgång av nya funktioner Introduktion till appen från Inläsningstjänst.
Meddelanden Panel-PC Co-Driver 3.0, version 1.0.
Lathund Ladoksupport.
RFs app Med RFs app kan ni: Kommunicera - med lag, träningsgrupp eller styrelse via sms och meddelande i appen. Rapportera LOK-stödsaktiviteter -
Användarguide WhatsApp för iPhone
Skärminspelning med Active Presenter för Windows
Michael Hansson Löfqvist SISU Idrottsutbildarna Stockholm
SeniorNet Södermalm Microsoft OneDrive
Från databas till Excel
Epost på personlig iPad för elever
Information till dig på grundskolan om
Tips, trix & tänk på Nyheter i Läkemedelsmodulen R8.1.
Nytt gränssnitt i COSMIC R8.1
Våtmarksåtgärder i LONA-registret
Lathund Ladoksupport.
Skattekort på nätet för studerande
Utbildning Systemadministratör i C2
Renovering av avloppsledning Kommande:
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Läs mer om det Microsoft Nyheter i SharePoint
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Hur man använder Video med e-post och Prospektrapporten
Välkomna! Digitala verktyg
Att använda nya Olweus dataweb Uppdaterat 17e oktober 2011
Lathund Ladoksupport.
Snabbguide för Connect Alarm app
Ljustadalens skola
Mi PC Den här presentationen beskriver Mi PC.
Presentationens avskrift:

en snabbguide till de enklaste funtionerna Kom igång med Yammer! en snabbguide till de enklaste funtionerna

Dialog och kunskapsspridning med Yammer Yammer är ett nytt verktyg för att kommunicera internt och kompletterar kanaler som mail, telefon och möten. Du kommer till Yammer via symbolen längst upp till vänster. I Yammer kan du leta upp, ansluta och engagera dig i grupper som du är intresserad av. Mina meddelanden visar de senaste inläggen från de grupper du är ansluten till.

Gå med i grupper Utforska vilka grupper som finns i Sveaskogs Yammer och gå med i dem som berör och intresserar just dig

Posta ett inlägg i en grupp Markera gruppen i vänsternavigeringen Skriv i status fältet och välj publicera

Lägg till bilder, länkar, personer till ditt inlägg Du kan också lägga till bilder, länkar och tagga/nämna personer i dina inlägg. För att lägga till bild klicka på gemet och bläddra fram till din bild och ladda upp För att tagga/nämna en person i inlägget skriv @ och börja skriv namnet alternativt lägg till dem i personfältet. För att lägga till en länk, kopiera önskad länk och klistra in i inlägget

Uppdatera din profilbild och information

Ställ in email-aviseringar på din profil Om du inte vill få mail varje gång det händer något på Yammer kan du justera dina email- avsieringar. Till höger är rekommenderad inställning. Du hittar aviseringar (notifications) under inställningar (settings) eller gå direkt via länken: https://www.yammer.com/sveaskog.se/account/notifications

Roten och Yammer i mobilen – så här gör du Öppna webbläsaren i mobilen och skriv in adressen http://roten.sveaskog.se Logga in med din e-postadress fornamn.efternamn@sveaskog.se + ditt vanliga datorlösenord. Spara sen som favorit. Öppna App Store eller Google Play och skriv in Yammer i sökfältet Hämta Yammer by Microsoft Logga in med din e-postadress fornamn.efternamn@sveaskog.se + ditt vanliga datorlösenord.

Tre huvudflöden Alla (All) – i detta flöde ser du alla inlägg som postas oavsett om du är med i gruppen eller inte. Dock ser du inga inlägg som postas i privata grupper. Följer (Following) – i detta flöde ser du de inlägg som postas i de grupper du är med i samt alla inlägg som görs av personer du följer även om de postats i en grupp du inte är med i. Upptäckt (Discovery) –i detta flöde ser du blandade inlägg som Yammer ”tror”skulle kunna vara intressanta för dig.

Byt språk Som standardsrpåk är Yammer inställt på engelska. Vill du ändra till svenska, gå till Settings enligt bild, välj Preferences, klicka på English som är inställt så får du upp en lista på valbara språk. Välj svenska och därefter spara. Du kan också använda denna direktlänk: https://www.yammer.com/sveaskog.se/account/display_options

Vanliga frågor och svar Vem ser mina inlägg? De som är medlemmar av gruppen där jag postar inlägget De som har valt att följa mig Alla som är inloggade och med i Sveaskogs Yammer-nätverk ser ditt inlägg om de väljer att klicka på flödet Alla (All) där alla inlägg visas Postas inläggen i en grupp som är sluten (privat) ses inlägget endast av gruppens medlemmar Vilka inlägg ser jag? I flödet Alla (All) ser du alla inlägg oavsett vilken grupp inlägget är postat (såvida inte gruppen är sluten) I flödet Följer (Following) ser du inlägg från de grupper du är med i samt inlägg från personer som du följer oavsett vilken grupp de har postat i

Vanliga frågor och svar Vad betyder det att följa en person? Att du får upp de inlägg och de konversationer den personen gör och är med i om du väljer flödet Följer (Following) Hur fungerar Alla i företaget gruppen? Om du skapar ett inlägg utan att ha valt en specifik grupp är gruppen Alla i företaget vara förinställt och inlägget kommer att postas i den gruppen Varför får jag så mycket mail från Yammer? Yammer har som förinställd inställning att skicka ut notifieringsmail vid alla aktiviteter som rör dig, allt från att du får en gillning eller ny följare till att få information om Yammers senaste uppdatering. Det kan upplevas som att man får väldigt mycket mail och vi rekommenderar därför er att gå in och justera inställningarna enligt slide 7.

Ambassadörer och gruppansvariga Ansvarig för grupp Caroline Wejstorp All company samt hela Yammer Johan Ekenstedt Planering Börje Eriksson Avverkning, Vi som kör… x 5 Annika Andersson Lyftet - övergripande Mattias Nilsson Lyftet - SKÅP Helene Keskitalo Stab Kommunikation Niklas Agnesund/Stefan Hult Demogrupp, Yammer Tips och Trix, Ambassadörsnätverket Tyck till om Roten Fredrik Lind Min digitala arbetsplats MarieLouise Kaale MO Nord – Information och Nyheter Anna Frejd MO Mitt – Information och Nyheter Lotta Thour MO Syd – Information och Nyheter Hans Thyr AO SSP – Information och Nyheter Katarina Theander AO SSP - Distribution Karl Tiger, Lars Bengtsson AO SSP - Försäljning

Summering Yammer innehåller ett antal funktioner för att underätta dialog och sprida kunskap inom organisationen. Yammer är en viktig del i vår nya digitala arbetsplats. Så häng med!