Ljudutjämningssystem för klassrum - För ett bättre hörande.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
FORSKNINGEN STYRKER UTOMHUSPEDAGOGIKEN !
Advertisements

Läran om ljud Akustik Hur ljud skapas. Hur ljud utbreder sig
Arbetsterapi i skolan.
Varför ska vi arbeta med mångfald ?
SSQ 5.6 sida 1 De följande frågorna gäller din förmåga och dina upplevelser i samband med att höra och lyssna i olika situationer. För varje fråga ska.
Uppdrag: färre fall - en möjlig utmaning!
SKOP Elever - Västra skolan, alla årskurser 1 Rapport till Vara kommun om Elevundersökning 2010 SKOP:s arkivnummer: S19APR10 Elever - Västra skolan, alla.
Akustik.
Ljud från vindkraftverk Piteå Gustav Grundfelt Civilingenjör (Teknisk Akustik)
Hur påverkar musik människor?
Hur bör samhället organiseras
En resa i utveckling Längre liv Och friskare barn.
Riktlinjer för presentationer
Kapacitetsplanering på Logopedmottagningen
Ljud.
Utebildning En presentation på en ”utebildningsdag” i klass 1. Av Katarina.
Mathias Hallquist, Vålbergsskolan, Vålberg –
Cochleaimplantat och språkighet
Var vänlig svara på nedanstående frågor innan du svarar på frågorna om din hörsel Namn: Datum: Ålder: Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder.
De följande frågorna gäller din förmåga och dina upplevelser i samband med att höra och lyssna i olika situationer. Du svarade på samma frågor tidigare.
Ljud.
Musikhörselskada hos skolungdomar
Barns behov av stöd i klassrummet Ingela Holmström.
Hörselvård.
En metod som ger jobb IPS ökar aktivitetsförmågan hos psykiskt sjuka. Det visar sig genom att fler får jobb, de har längre anställningstid och fler arbetade.
Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge.
Quiz om ljud och hörsel.
Hörselnedsättning, hörapparater och tekniska hörhjälpmedel.
Barnperspektivet inom vuxenpsykiatrin i Göteborg
Kommunikation och information för personer med funktionshinder
Njutning eller plåga Del 1
Gör direkt: Gå till hemsidan: Klicka på dagens PowerPoint
Tillgänglighet och kommunikation - ett hörselperspektiv Susanna Ahlström HRF Östergötland.
Hörsel, hörselskada, hörseltest Vem säljer en praktisk lösning av hörselvårdens problem?
Hörseln.
Mörbylånga kommun Styrkort 2015
Vilka egenskaper har ljud
ARBETSMILJÖ och SÄKERHET
 Långsiktig matematiksatsning  Projektförslaget är baserat på forskningsöversikter och kartläggningar  Varje enhet ska bedriva utvecklingsarbeten.
Gör direkt: Gå till hemsidan: Klicka på dagens PowerPoint
Mathias Hallquist, Vålbergsskolan, Vålberg –
Material. Pappersanvändning Allt papper som används på skolan ska vara återvunnet för att det minskar uttaget av naturresurser och behöver inte lika mycket.
Vilka egenskaper har ljud
”Måste du anstränga dig för att kunna höra TV:n? Eller klagar familjen över den höga TV-volymen? Då behöver du TV Ears®!” - TV Ears har hjälpt människor.
”Måste du anstränga dig för att kunna höra TV:n?
När inkludering blir exkludering Ingela Holmström
En analys om denna fallande skolprestation i Sverige. 1.
NADA & Öronakupunktur RFHL Göteborg.
Att jobba språkutvecklande
Arbetsterapi i skolan.
Min skola Bedrivs år Riktar sig till elever med NPF på högstadiet och gymnasiet Anhöriga och skolpersonal är också målgrupper i projektet.
Skolverket och den digitala skolan?  Forskningen om den digitala skolan  Hur påverkas resultaten?  Hur kan ämnesundervisningen bli bättre med hjälp.
Maskeradkläder Julia och Ei Mer. Vi fick uppgiften att göra maskeradkläder till förskoleklassen på lärcenter. Vi gick till dem för att höra vilket plagg.
Förmögenhetskoncentrationen i Sverige, Jesper Roine, SITE, Handelshögskolan Daniel Waldenström, IFN IFN frukostseminarium ”De rika drar ifrån”,
Mälarhöjdens skola åk 8 Ht 16 Ljud. Vad är ljud Ljud är en svängning i materia. För att ljud ska uppkomma behövs det en ljudkälla. Tex våra stämband eller.
Välkommen på nätverksträff! Buller i förskolor och skolor 20 oktober 2011.
Region Skåne Förvaltningsgrupp för Digital Diktering
Analyserade alternativ
Avtalsförhandlingar 2017 Resultat och sammanfattning
36 % 56 % Källa: IDC Visste ni….det finns studier som visar att en anställd lägger 36% av sin arbetstid på att leta efter och sammanställa information,
Mathias Hallquist, Vålbergsskolan, Vålberg –
Avtalsförhandlingar 2017 Resultat och sammanfattning
VÄLKOMNA! Empatisk Ekonomi, framtidens modell för arbetsliv och samhälleliga resurser Du kan väl inte tro att du kan slåss med de stora amerikanska drakarna?
Mail med länk.
Mathias Hallquist, Vålbergsskolan, Vålberg –
Helhet och allsidighet
Mathias Hallquist, Vålbergsskolan, Vålberg –
Krav på programmering i skolan
Valfråga: Skolan.
Avtalsförhandlingar 2017 Resultat och sammanfattning
Presentationens avskrift:

Ljudutjämningssystem för klassrum - För ett bättre hörande

Redcat är ett är trådlöst (infraröd teknik) ljudutjämningssystem med mikrofon och förstärkare för skolor. Systemet använder sig av s.k. ”bended wave” teknologi som innebär att den naturliga rösten sprids jämnt över hela rummet utan att volymen måste ökas. Alla hör lika mycket oberoende hur nära eller långt ifrån läraren de sitter. I ett flertal oberoende studier gjorda i Europa och USA har man påvisat hur ett bättre hörande förbättrar studieresultaten, koncentrationen och också arbetsmiljön i klassrummen.

Fördelar med ett ljudutjämningssystem Bättre arbetsmiljö i klassrummen Förbättrad koncentration och förbättrade studieresultat för alla Förbättrade studieresultat för elever med annat hemspråk Förbättrade studieresultat för elever med hörselproblem Bättre klassrumsmiljö för elever med koncentrationssvårigheter Mindre röstproblem för lärarna

Förbättrade studieresultat för elever med hörselproblem Redan lindrigt nedsatt hörsel leder till ett tapp på dB i hörandet. Förutom elever med direkta hörselskador beräknas också ca 30 % av alla elever ha lindrigt nedsatt hörsel pga. förkylningar, öroninfektioner mm. – Med ett ljudutjämningssystem kan de uppnå samma hörande som normalt hörande elever. – Elever som är hörande bara på ett öra kan klara sig utan hjälpmedel när klassrummet är utrustat med ljudutjämningsanläggning. – Elever som har cochlea-implantat uppfattar ljudet klarare och renare.

Bättre klassrumsmiljö för elever med koncentrationssvårigheter Elever med ADHD och andra koncentrationssvårigheter mår särskilt bra av tydligheten och den ökade arbetsron. Den lägre ljudnivån och arbetsron i klassrummet gör att dessa elever blir lugnare.

Minskad sjukfrånvaro för lärarna Enligt statistik är ca 15% av lärarnas sjukfrånvaro hänförbara till röst och halsproblem. – Även vid normalt bakgrundsljud måste läraren höja rösten för att höras. Beroende på rummets storlek och lombardeffekten ännu mera. – Med ett ljudutjämningssystem kan läraren tala i normal samtalston vilket sparar rösten och minskar frånvaron pga. röst- eller halsproblem avsevärt.