Textbindning ett steg vidare från meningsbyggnadsövningarna.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Trygghetsvandring Resultat av trygghetsvandringen från 30 maj av unga. Ungdomsombuden tillsammans med Trygghetsgruppen från UngDialog.
Advertisements

Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Kanske är ni goda vänner i ett år,
det är den här processen det är fråga om… fortsätt bildspel.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Lucia -12 Vi ska göra världens bästa Luciakonsert
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Hans och Greta.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Så sjukt kär, Kyssas typ, Läskigt nära, Helt slut, Nästan nakna, Så grymt skönt Serie av Mårten Melin Måns är sjukt kär i Emma. Han vet vad han vill, han.
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
Lönar det sig med utbildning?
Les meilleures photos de
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Sveriges första vetenskapskvinna
Herbjørg Wassmo.
Här kommer en gammal kinesisk visdom!
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Hur definieras en nyhet? Det kan vara en form av intuitiv kunskap.
Projekt pinnar.
Översikt  Förra gången  Profetens generositet och rättvisa.
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
Etik - Vad är det?.
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Översikt  Förra gången  Minitest – Hur förklarade Ibn Abbas?  Nåd till barnen, speciellt mot flickor och döttrar  Nåd till de föräldralösa  Nåd till.
Det va en gong två barn som heter Rullen och bullen dom bodde oss sin farmor bredvid mörka skogen.
Stjärnorna, faller i natten nu
Rikki Tikki Tavi Denna boken handlar om Rikki-Tikki som är en mungo. En dag spolades han bort från sina föräldrar. Och vaknade upp nerbäddad i bomull.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Abdullah ibn al-Mubarak en biografi / en analys / ett porträtt.
34. Världens nationer samlar sig 3. Delandet av månen ”Snart kommer nationerna att bjuda in varandra till att anfalla er precis som middagsgäster bjuder.
Tolfte Kvällen Vikten av att följa Sunnahn.
Friluftsdag på Stigens friskola Här startar Vasaloppet! Hänt under veckan.
MAKTLEKAR.
AV: JULIA WALLBERG, ALVIN ELGH, ANDRÉ COLLÉN OCH JESSICA ALEXANDERSSON
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Av: Erik, Ellen och Julia B
Vampyr.
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Konsten att samtala och leda ett samtal. Att vara en god samtalare och lyssnare Tittar på den som talar Spinner vidare på vad andra säger Håller sig till.
Morföräldrar Du bor ihop med din partner sedan ett år tillbaka men ni är inte gifta. Dina strängt religiösa morföräldrar kommer på besök. Du vet att det.
Vad är 1177 Vårdguiden?.
BE Idag börjar vi lite bakifrån………. ……med ”The Änd”…………….
(använd bildspelsläge) Så här fyller du i omdömesformuläret
User Forum 2016.
Och vecka BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
Den bedjande och profetiska församlingen
Och vecka 8 A BE LJUD ® BrucElvis
33 BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
36 % 56 % Källa: IDC Visste ni….det finns studier som visar att en anställd lägger 36% av sin arbetstid på att leta efter och sammanställa information,
Regelträff med Tipspromenad
För cirka 1,5 år sedan fick David Polfelt, Vd för Massive Entertainment en idé. Eller rättare sagt han fick nog. Nog av att PRATA om att göra något åt.
Vite krist & kristna kungar
Lukasevangeliet 9 Mat åt fem tusen Apostlarna kom tillbaka och berättade för Jesus om allt de hade gjort. Han tog dem med sig och drog sig undan till en.
FRÅGA 1 I kväll sänds 5:e avsnittet av den uppmärksammade dansk/svenska tv-serien bron. Vem spelar kvinnliga huvudrollen Saga Norén? 1. Sofia Helin.
Medeltiden –den mörka tiden?
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
För stadens bästa Markusevangeliet 6:30-44
I en levande församling Apg 2:41-47
BOLLA & TRIXA… BÖRJA MED ATT STUDSAR MELLAN VARJE TILLSLAG. NÄR NI KAN GÖRA 10 PÅ RAKEN, SÅ FÖRSÖKER NI BOLLA UTAN STUDS MELLAN TILLSLAG… LIGG PÅ GRÄSET,
Här kommer en gammal kinesisk visdom!
Vad är 1177 Vårdguiden?.
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Bubblan i Bibblan Bibliotopia 2019 Robert Hagström Enhetschef Bibliotek och Bubblan samt Folkhälsostrateg.
Här kommer en gammal kinesisk visdom!
Presentationens avskrift:

textbindning ett steg vidare från meningsbyggnadsövningarna

1. Mina föräldrar är borta i kväll. Jag har några vänner på besök. De har tagit med sig en del mat och dryck. Jag ser fram emot en trevlig kväll. 2. Eftersom mina föräldrar är borta i kväll har jag några vänner på besök. De har tagit med sig en del mat och dryck men jag ser fram emot en trevlig kväll. 3. Trots att mina föräldrar är borta i kväll har jag några vänner på besök. Visserligen har de tagit med sig en del mat och dryck men jag ser fram emot en trevlig kväll. 4. Mina föräldrar är borta i kväll men jag har några vänner på besök. De har tagit med sig en del mat och dryck så jag ser i alla fall fram emot en trevlig kväll.

De hade hittat stigen. Den förde dem nerför berget. Det var samma väg som Sofia gått vilse. De behövde inte klättra nerför stupet. De behövde aldrig mer klättra uppför heller. De hade beviljats tillträde till bergets hemlighet. Det var för den första dagens hjältemodiga klättring. De återvände. Varje helg under våren. De återvände nästan dagligen när sommarlovet kom. De talade mer och mer om Gud och kyrkorna. Mest förstås talade de om drömmandet. Sofia var nyfiken. Hon var nyfiken på Anders änglar. De hade stora vita vingar. Anders ville veta mer om Sofias bästa dröm. Den om båten. Den gled över floden om natten. Då var det ännu mörkt. Man kunde ana gryningsljuset.

De hade hittat stigen som förde dem nerför berget, samma väg som Sofia gått vilse. Så de behövde inte klättra nerför stupet. Och aldrig mer uppför heller. De hade beviljats tillträde till bergets hemlighet med den första dagens hjältemodiga klättring. För de återvände, varje helg under våren och nästan dagligen när sommarlovet kom. Och de talade mer och mer om Gud och kyrkorna. Men mest förstås talade de om drömmandet. Sofia var nyfiken på Anders änglar med de stora vita vingarna och Anders ville veta mer om Sofias bästa dröm, den om båten som gled över floden om natten när det ännu var mörkt men man kunde ana gryningsljuset. (Ur Marianne Fredriksson: Blindgång)

Rakel försökte få igång lite prat med henne. Hon satt bredvid. Men hon var osedvanligt blyg. Eller så hade Rakel stött henne på något vis. Kvinnan såg i väggen. Hon ville inte veta av något samtal. Rakel blev sittande. Hon var handfallen. Hon vände sig istället till Tora och Ingrid. Det hade kommit något osäkert över hennes ansikte. Det var runt och öppet. Tora kunde se moster. Hon försökte begripa alla ögonkast. De var de skeva och dolda. De sändes mot henne i smyg.

Rakel försökte få igång lite prat med henne som satt bredvid. Men antingen var hon osedvanligt blyg, eller så hade Rakel stött henne på något vis, för kvinnan såg i väggen och ville inte veta av något samtal. Rakel blev sittande handfallen. Så vände hon sig istället till Tora och Ingrid. Men det hade kommit något osäkert över hennes runda, öppna ansikte. Tora kunde se att moster försökte begripa alla de skeva, dolda ögonkast som sändes mot henne i smyg. (Ur Herbjørg Wassmo: Huset med den blinda glasverandan)