9. - 12.8.2008 / Mauri Pukkila Mauri Pukkila Nordiskt chefsforum i Stykkishólmur Trafikledsverket och regionförvaltningen i Finland från och med 1.1.2010.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skola och arbetsliv i samverkan
Advertisements

Regionförvaltningen i Finland
Finska intentionsavtal – något för Sverige?
Nationell Strategi Vattenbruk • Varför en strategi • Målsättning • Hur vi tänkt göra.
Socialdepartementet Boendets och bostadsbyggandets roll för platser, städer och regioners identitet Stefan Attefall, bostadsminister Stadsbyggnadsdagen.
Sedan den 1 juni 2013 har den nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och.
LSO som verktyg i det kommunala säkerhetsarbetet
Aktuella frågor på EU-nivå
Medfinansiering av transportinfrastruktur Utredningens förslag i korthet: Planeringssystemet: Stark koppling till den statliga budgetprocessen och de statliga.
Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland Besök från Gävleborgs län Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland.
Strandskydd och miljöpolitik
Att få rätt saker att hända
Effektivitet. Vad är effektivitet? En kundorienterad, effektiv och högklassig verksamhet förbättrar arbetsmotivationen bland de anställda och inverkar.
Tillgänglighet och den nya bibliotekslagen Göteborg 1 september 2014 Örjan Hellström,
Statsförvaltningens medborgarforum i Finland Katju Holkeri Finansministeriet – Finland Reykjavik.
Utveckling av lokal service i samverkan SE MEDBORGARNA - för bättre offentlig service.
Vägen till en polismyndighet 2015
En trygg dricksvattenförsörjning Dricksvattenutredningen En trygg dricksvattenförsörjning Seminarium Säkert dricksvatten – risk och beslutsstöd VA-mässan,
Riskkartering enligt översvämningsdirektivet
Vilka utmaningar står vi inför inom transportsektorn?
Den framtida vattenförvaltningen och Nya Greppa Näringen Falkenberg Björn Sjöberg Västerhavets vattendistrikt.
Den svenska verksamheten i de regionala strukturerna – del 2 Bettina C. Lindfors Ledningsgruppens möte Svenska social- och kommunalhögskolan.
Företagsamma regioner runt hörnet Workshop, Reglabs årskonferens 2011 Lena Lundström & Bengt Westman.
Hur väl verksamheten uppfyller nationella mål
Totalreformen av den yrkesriktade vuxenutbildningen handledningstjänster Ulla-Jill Karlsson, konsultativ tjänsteman, Utbildnings- och vetenskapspolitiska.
Med gemensamma krafter För biblioteken i samtiden Hur ska biblioteken arbeta för att Sverige ska nå målet att bli en ledande kunskapsnation?
Sveriges grundlagar Regeringsformen – hur Sverige styrs
Onsdag 2/ Hur fungerar staten? Ylva Norén Bretzer.
Visioner för vuxenutbildningen i Egentliga Finland Carola Bryggman.
Framställning från partierna Hösten 1996 gjorde (S), (C), (Fp), (V) och (Kd) i Västsverige en framställning till regeringen om att få genomföra en försöksverksamhet.
Förenkla för företagen Träff miljökonsulter Hösten oktober, Malmö.
Pilotlänens rundabordssamtal Sammanfattning av rundabordssamtal om energi- och klimatarbetet.
Målövergripande kulturmiljöanalys FU15 Tillståndet i kulturmiljön Förutsättningar för att nå målen Behov av insatser Analysen tar sin utgångspunkt i: -Sammanfattning.
”Målet med den regionala tillväxtpolitiken är utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt lokal och regional konkurrenskraft”. PROP. 2013/14:1 UTGIFTSOMRÅDE.
Länsstyrelsen roll och uppdrag
Tillsynens syfte Tillsynen ska bidra till en säker vård och omsorg av god kvalitet och arbeta på ett sådant sätt som bäst gagnar vård- och omsorgstagarna.
TRAFIKVERKET Trafikverket inledde sin verksamhet  Vägförvaltningen, Banförvaltningen och Sjöfartsverket sammanslogs  Behov att tillsammans.
Inrättande av Trafikverket 1 Info kring Trafikverkets organisation GNA
Presentation av Närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Österbotten ELY-centralen i Södra Österbotten Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.
En trygg dricksvattenförsörjning En trygg dricksvattenförsörjning SOU 2016:32 Särskilde utredaren Gunnar Holmgren Sekretariat: Folke K Larsson, Ulrika.
1 Rundmålning av omstruktureringen. OMSTRUKTURERING AV ÄMBETSVERKEN INOM TRAFIKFÖRVALTNINGEN Reformen och dess målsättningar Bättre helhetssyn.
Aktuellt från Finland Trafiksäkerhetssituationen Öppnandet av E18 och Nordsjö hamn Omorganiseringen av infrastrukturverken och regionalförvaltningen.
Tre nya län 2019 Studieförbunden 10 oktober 2016.
Reformerad grundutbildning och AT – Läkarförbundets svar på utredningsförslag.
Hjälpmedelsutredningen
Miljötillsyn och sanktioner - en tillsyn präglad av ansvar, respekt och enkelhet (SOU 2017:63) Kerstin hälsar välkomna.
SOU 2008:15 LOV att välja – Lag om Valfrihetssystem
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Målövergripande kulturmiljöanalys FU15
Esa Halme landskapsdirektör
ALLI -arbetsgruppens framställningar
Omstrukturering av ämbetsverken inom trafikförvaltningen
Agenda 2030 för hållbar utveckling
NTM-centralens förberedelser inför regionförvaltningsreformen
Uppstart arbetsgrupper
Regionkommun i Västerbotten
Miljömålsrådet och länsstyrelserna
Louise Edgren Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet
Hur löser Styrgruppen sitt uppdrag ?
Vägen till självkörande fordon - introduktion
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
Branschrådet för tunnelbana och spårväg 25 oktober 2018
STRATEGI FÖR SVENSK VILTFÖRVALTNING
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet mall kortversion – underlag i annat underlag Datum 2018-XX-XX.
Enhetlig myndighetsutövning
Gnosjö kommuns styrmodell
Översyn av organisation 2019
Sveriges grundlagar Regeringsformen – hur Sverige styrs
Samordnad utveckling för god och nära vård
Ingrid Petersson, Generaldirektör Formas
Presentationens avskrift:

/ Mauri Pukkila Mauri Pukkila Nordiskt chefsforum i Stykkishólmur Trafikledsverket och regionförvaltningen i Finland från och med ?

/ Mauri Pukkila Bakgrund till Kommunikationsministeriets ämbetsverksreform Regeringsprogrammet för Vanhanens II regering: "Regeringen utreder vilka fördelarna av en sammanslagning av de ämbetsverk som ansvarar för trafiklederna är för produktiviteten inom trafikledshållningen med beaktande av sjöfartens särskilda behov." Kommunikationsministeriets kanslichef Pursiainen utredde 2006 effekterna av och förutsättningarna för en sammanslagning av trafikledsverken, generaldirektör Hirvelä 2008 en differentiering av Sjöfartsverkets produktion och DI Lampinen fördelarna och nackdelarna av en sammanslagning av säkerhetsverken. Regeringen beslutade påbörja utredningar om trafikleds- och säkerhetsverken. Produktivitetsprogrammet: Det produktivitetsprogram som uppställts för hela förvaltningsområdet fram till 2011 förutsätter en minskning av årsverken med 480 och ett nytt mål fram till 2015 en ytterligare minskning av årsverken med 124 inom trafikledsverken och 30 inom säkerhetsverken.

/ Mauri Pukkila BILDA NYA VERK TRAFIKLEDSVERKET TRAFIKSÄKERHETS- VERKET Banförvaltnings- centralen Vägförvaltningen Länsstyrelserna, trafikavdelningarna Sjöfartsverket Järnvägsverket SJÖFARTSVERKET, PRODUKTION Fordonsförvaltnings- centralen Luftfartsförvaltningen Kommunikationsministeriet De nya verken och bildandet av dem Styrning av de nya verken Nuva- rande verk Verkens FoU-verksamhet granskas separat

/ Mauri Pukkila Vilka fördelar söker man genom att bilda nya verk? stärka den övergripande trafikpolitiken förbättra produktiviteten inom förvaltningen förbättra verksamhetens effektivitet och resultat med bättre koordinering av funktioner uppnås synergifördelar och inbesparingar den nationella och regionala trafiksystemssynpunkten stärks väsentligt

/ Mauri Pukkila Tidsplanen för ämbetsverksreformen Utredningsarbetet påbörjades Ledningsgruppens mellanbetänkande färdigt i september 2008 Tidsfristen för utredningsarbetet: , sedan börjar det praktiska lagstiftnings- och budgetarbetet samt det praktiska arbetet i anknytning till att bilda verken Trafikledsverket och Trafiksäkerhetsverket inleder sin verksamhet

/ Mauri Pukkila Projektet för att reformera regionförvaltningen Komprimerat mål Målet är en regionförvaltning som fungerar medborgar- och kundorienterat, effektivt och resultatrikt Förverkliga målen i en föränderlig omvärld  förslag till en ny regionförvaltning. Ny organisation träder i kraft ?

/ Mauri Pukkila Roller och arbetsfördelning för myndigheterna inom regionförvaltningen Statlig regionförvaltning fungerar som allmän statlig förvaltningsmyndighet inom regionerna svarar för verkställighets- och utvecklingsuppgifter inom statsförvaltningen samt för styrningen av verkställigheten inom regionerna svarar för övervakningen av att lagstiftningen förverkligas och till vissa delar för rättsskyddet inom regionerna Landskapsförbundet leder den strategibaserade utvecklingen av regionerna svarar för vissa lagstadgade uppgifter i anknytning till regionutvecklingen svarar för de uppgifter som kommunerna ålägger landskapen

/ Mauri Pukkila Förslag till statlig regionförvaltningsmyndighet Beredningsgruppen föreslår att den statliga regionförvaltningen slås samman till två nya myndigheter. Detta skulle innebära att de nuvarande uppgifterna för länsstyrelserna, arbetskrafts- och näringscentralerna, de regionala miljöcentralerna, miljötillståndsmyndigheterna, vägdistrikten och arbetarskyddsdistrikten omorganiseras. Skogscentralernas uppgifter organiseras funktionellt som en helhet inom den övriga regionförvaltningen.

/ Mauri Pukkila Förslag till statlig regionförvaltningsmyndighet Styrningsgruppen föreslår att man under den fortsatta beredningen använder som arbetsnamn för statens regionförvaltningsmyndigheter "Närings-, trafik- och naturresurscentralen" (myndighet 1) och "Regionförvaltningsverket" (myndighet 2) Länsstyrelserna upphävs

/ Mauri Pukkila "Närings-, trafik- och naturresurscentralen"

/ Mauri Pukkila

/ Mauri Pukkila Sammanfattning av kommunikationminiteriets ämbetsverksreform och finansministeriets regionförvaltningsreform På riksnivån Trafikledsverket och trafiksäkerhetsverket från och med Vägförvaltningen slås samman med banförvaltngscentralen och Sjöfartsverket (+ Länstyrelsens trafikavdelningar) På regionnivån Myndighet 1 " Närings-, trafik- och naturresurscentralen" och myndighet 2 " Regionförvaltningsverket" från och med Vägdistriktena slås samman med arbetskraft-och näringscentralerna och miljöcentralena. Lanskapsförbundena ( 19 st.) leder den regionala trafiksystemsplanering

/ Mauri Pukkila Tack så mycket för er uppmärksamhet