Familjerådgivningen på familjecentralen Ett sätt att samarbeta Familjecentralen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
Advertisements

Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Thomas Larsson, RF-IT Version: beta
Kommunikationsplan för Förskolechef
Exempel utifrån ett antal målområden
AU Digital samverkan LO Process
Vad innebär ett barnperspektiv
Närvårdssamverkan Csadadas Asdas Ksaldjaksld Saldöksaldö Närvårdssamverkan Södra Älvsborg.
Läroplansträff Välkomna.
Familjehemsenheten Angered
Föreläsning i fortbildningsserien ”Tidiga insatser” i Nacka maj 2014
Uppsökande och förebyggande arbete
Ramverk för patientmedverkan
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Bilder för lokal utbildning
Tidiga insatser för barn i förskolan
Patientlagen och information till patienter och närstående
Ur Fem gånger mer kärlek av Martin Forster
Barns relationer – en förutsättning för utveckling och lärande
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE I FÖRSKOLEVERK-SAMHETEN
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Föräldrastöd i traditionell form
1 Barnkonventionen - en introduktion Fisksätra
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Tema: Vänskap och relationer Att känna sig trygg och att trivas på förskolan är en grundläggande rättighet. Hur kan man som förälder hjälpa sitt barn.
Hur kan vi förstå begreppet?
Västernorrlandsmodellen används för att lyssna till barn som brukare
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Roligt att så många är här.
Palliativ vård och samordning
HUR PÅVERKAS VÅRA BARNS LIV AV HUR VI MÖTER DEM?
Ekonomiska förväntningar. Om undersökningen Syfte Att undersöka hur nuläget i ekonomin påverkat arbetstagarnas förväntningar på ekonomin och löneutvecklingen.
Bra initiativ med kalas och en eloge till skåne för detta arrangemang och allt bra som sker i skåne.
Åsa Heimer, projektledare, vårdutvecklare BHV-Nord, Stockholm
Framtidens familjecentral
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Lönekriterier – ett stöd till chefer. Varför lönekriterier?  Att ha tydliga lönekriterier är en förutsättning i samband med lönesättning.  Kriterierna.
Kramforsmodellen Hur tar vi emot asylsökande barnfamiljer?
Skurup – en godbit av Skåne Skurup – en framgångsrik skolkommun Skurup, en av 16 kommuner i Sverige, som ingått i SKL:s.
Sege parks förskola våren 2016 Utvecklingsområde Miljö Material Alla barns rätt till stöd 1.
Inkludering Lizbeth Engström Phd, universitetslektor Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier, Uppsala universitet.
Utredningen om tvångsvård för barn och unga Utredningen om tvångsvård för barn och unga (2013 – 2015) Håkan Ceder, särskild utredare Sekretariat: Pär Alexandersson.
Ingrid Haglund Gunnel Holmqvist Presenterar: Alkohol i samband med graviditet och föräldraskap –utbildningsinsatser och arbetsmetoder inom mödra - och.
En trygg famn – om Anknytning och Familjerådgivning Christina Hänström Legitimerad psykolog och familjerådgivare.
Detta är en förenklad version av vår likabehandlingsplan.
Kurator i Palliativ vård/ Övergripande roll
Barnkonventionen i förskolan
Ramverk för patientmedverkan
Coaching.
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Introduktionsförskola i Rinkeby
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
VÄLKOMNA! Empatisk Ekonomi, framtidens modell för arbetsliv och samhälleliga resurser Du kan väl inte tro att du kan slåss med de stora amerikanska drakarna?
Lisa Fröst Björnsdotter Leg. Psykolog Föräldra- barnhälsan
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Upplägg En nätverksdriven samverkanslösning för smartare etablering på arbetsmarknaden Skellefteå, 31 oktober
Strategi för Bästa Heby
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2017
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
Verksamhetsbeskrivning
Avtal familjecentrerat arbetssätt familjecentraler
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
ISABELLA LILJEBLAD BEHANDLARE MEDVERKAN FAMILJEFRID
För föräldrar till barn 6-12 år
”Med barn i Nordost” - ett utåtriktat och föräldrastödjande projekt i Angered och Bergsjön Amina Abdullahi, Linn Arbeus och Astrid Lindström.
Ökad tillgänglighet i BHV Ett utökat hembesöksprogram
Vad är en familjecentral?
Individ- och familjeomsorgen
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Presentationens avskrift:

Familjerådgivningen på familjecentralen Ett sätt att samarbeta Familjecentralen

Förutsättningar i Laholm Laholm ca invånare 1,55 % tjänst fördelat på två familjerådgivare Ca 700 samtal om året, ca 190 ärenden varav ca 45 samarbetssamtal Det förebyggande arbetet på Familjecentralen, ca tim per månad. Familjerådgivning och Öppen förskola har samma chef, vilken även har samordnaruppdrag för FC. Familjecentralen

Utvidgat uppdrag Laholms kommun har utvidgat begreppet familjerådgivning till att gälla olika typer av relationsproblem. Det kan handla om parförhållandet, men även andra relationer både inom och utom familjen. Det kan också handlar om relationen till livet, eller brist på relationer. Det utvidgade uppdraget innefattar även samarbetssamtal. Familjerådgivningen handhar alla samarbetssamtal, även på uppdrag av tingsrätten. Familjecentralen

Familjerådgivningen ska bedriva förebyggande arbete i syfte att förbättra folkhälsan, gärna i samarbete med andra verksamheter som möter medborgarna, göra familjerådgivningen känd och vara ett lokalt kunskapscentrum i relationsfrågor. En målgrupp som familjerådgivningen aktivt vänder sig till är par som väntar barn samt nyblivna föräldrar. Dessa par/föräldrar möter familjerådgivningen på Familjecentralen. Familjecentralen

Bild röd tråd Familjerådgivarnas röda tråd på FC Grupper för gravida BVC-grupper Babyöppet och öppna verksamheten på Öppna förskolan Familjecentralen

Medverkan i föräldrautbildning för gravida – göra verksamheten känd, tillföra kunskap utifrån sin profession, samtalsledare, starta hälsosamma processer, stimulera kommunikation. Familjecentralen

Föräldragrupp för gravida Träff 1: Lära känna varandra i gruppen. Tankar och erfarenheter kring graviditeten hittills. (Kurator och familjerådgivare) Träff 2:Förlossning mm (Barnmorskan) Träff 3:Smärtlindring mm (Barnmorskan) Träff 4: Från tvåsamhet till småbarnsfamilj. Vad blir annorlunda? (Kurator och familjerådgivare) Familjecentralen

BVC- grupper Träff ”Sömn och relationer” vid 7-8 månaders ålder. Knyter ihop tankar och förväntningar under graviditet och första småbarnstiden Familjecentralen Annorlundaövning Välj 4 av påståendena och rangordna dem från 1-4 efter vilket påstående som DU tror blir mest annorlunda (1= mest annorlunda). Ekonomi Sömnen Tiden för varandra Sexlivet Frihet/flexibilitet Arbete/arbetsliv

Deltar i Öppna förskolans Babyöppet och Öppna verksamhet, ca 1 ½ timma/veckan. Familjecentralen

Så hjälper det då? Vad säger familjerådgivarna? Inte märkbart fler föräldrar, börjar lite……långt perspektiv Många bra samtal med föräldrar här och nu Synligare, kanske enklare? Minskat antal vårdnadsutredningar – beror på vad? Familjecentralen

Samarbetssamtal : Centris-modell CENTRIS är en modell inom socialt arbete med särskilt fokus på barn som upplevt separationer från betydelsefulla närstående CENTRIS tydliggör för föräldrar och nätverk hur de vuxnas konflikter och bristande kommunikation kan bidra till både uppkomsten och vidmakthållandet av barnets problem. CENTRIS hjälper barnets föräldrar att lösa sina konflikter och att komma vidare i kriser med det enskilda barnets bästa för ögonen. Familjecentralen