Läget i fråga om yrkes- utbildningsanordnarnas kvalitetsledningssystem Anordnarnas feedback.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
ATT UTVECKLA LÄRARES FÖRBÄTTRINGSFÖRMÅGA ULF BLOSSING.
Advertisements

Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden. Enbart jurister som.
SIQs MODELL Uppskattad tidsåtgång: 30 minuter Till avsnittet tillhör ett test som tar ca 10 minuter att genomföra 2.
Eget arbete till workshop Landstinget Sörmland.
ASI och Ubåt - ett ramverk för att följa upp och utvärdera insatser i missbruksvård.
Active Student Participation ASP Att komma igång med ASP - för lärare Frågor att fundera över.
Arbetsområde Fysik Krafter. Vad är krafter för något? Fysiken och vardagslivet  Krafter, rörelser och rörelseförändringar i vardagliga situationer och.
Hej och välkommen Undervisning 1.Mental träning Övning 1. Visualisering 2. Målbild Utvärdering 1.Frågor 2.Enkät.
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
Finlands advokater. Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden.
Två olika avtal Saco- S OFR Oorganiserade följer största avtalsgruppen
Tingvallagymnasiet Ekonomiprogrammet.
Miljömålsnätverket
Pedagogernas roll. Hur du kan utveckla MIK-arbetet på din skola?
SVMF Höstmöte 2016 Vad händer i Sverige
Nätverksträff för lärare i fritidshem Verksamhetsutveckling
Vi som är här idag är: Annette Gustafsson – planerare från Förvaltningen för funktionshindrade i Örebro kommun – ansvarig för samordning av YA anställningarna.
Användarundersökning
Lösningsförslag för ABB
(antal enkäter = 229, antal svar = 196)
Den finska modellen - möjlighet eller tvångströja?
Funktionell kvalitet- måluppfyllelse
Fördjupad utvärdering 2015 Nuläge, vad händer framöver, regionala inspel Ann Wahlström Naturvårdsverket 10 december 2014.
Ältadalens äldreboende – utvärdering av en tjänstekoncession
Landstinget i Värmland Förvaltningsorganisation, tjänsteresa och riskanalys (10 minuter) Eftermiddagen
Gymnasiearbete 100 p.
Lärandeansatsen i Socialfonden
Personec 17.2 Uppgradering
LUP Mål 3 Satsning på kompetensförsörjning
Regler för upphandling
Särskilt stöd Processdagen - anmälningsärenden 6 december 2016
Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 17 vecka
Nätverk för lärare på fritidshem
Skolverket – utvärdering för lärande Jessica Lindvert, chef insatsutvärdering ge en lägesbild av hur vi arbetar med utvärdering i Skolverket, och att.
VÄLKOMNA TILL VD-Dagen 2017
Nätverk för lärare på fritidshem
Lathund-Ladok-95-Studiedeltagande
IT verksamhetens satsning utifrån IKT.
Hjälpmedelsförskrivning
Din lön och din utveckling
Tillsyn förskola, pedagogisk omsorg
Diabetesskola - med fokus på fysisk aktivitet
LOKOMOTIVET!!!.
planerare Kaarlo Saukonpää Utbildningsstyrelsen
Kvalitetsarbete i skolan Henrik Dahl, Skolinspektionen
Kvalitetsmätningar under perioden vt 2014 – ht 2017
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Akademikerförbundet SSR
- ett verktyg för ANDT-uppföljning Introduktion
Enkät i gymnasieskolan
Systematiskt kvalitetsarbete
Introduktion till systematiskt kvalitetsarbete
Regional arbetsgrupp- handledarskap har följande uppdrag
Introduktion till systematiskt kvalitetsarbete
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Hållbar utveckling måste vara
Utvärdering och utveckling av föreningens motionsverksamheten
Revisionsredogörelsen 2017
Catherine Zetterqvist Produktägare-Ladok3
för dig som attesterar resultat
Gymnasiearbete 100 p.
för dig som attesterar resultat
för dig som rapporterar resultat
Tips för det praktiska ledarskapet
Enkät i gymnasieskolan
Ett komplement till vårdens övriga hälsofrämjande arbete
Behandling av ansökningar - sändande skolors/läroanstalters studiehandledare
[Projektnamn] Utvärdering
Kursadministration- Aktivitetstillfälle
Presentationens avskrift:

Läget i fråga om yrkes- utbildningsanordnarnas kvalitetsledningssystem Anordnarnas feedback

4. Deltog ni i de tillfällen som ordnades på förhand gällande utvärderingen av kvalitetsledningssystemen? (n=113)? 5. Tillfällen (n=101) 6. De tillfällen som ordnades på förhand var till nytta (n=101).

7. Information och introduktion (n=113) 8. Stödmaterialet för utvärderingen var till nytta (t.ex. Opas ammatillisen koulutuksen laadunhallintajärjestelmien itsearviointiin) (n=113). 11. Utvärderingskriterierna (n= )

12. Kriterierna var heltäckande till innehållet och styrde granskningen till rätt saker (n=112). 13. Kriterierna (saknas, har påbörjats, under utveckling och väl utvecklat) och innehållet i dem var tydliga och välfungerande (n=112).

14. Kriterierna fungerade väl som ett redskap för självvärdering (n=112). 15. Kriterierna gav redskap för att vidareutveckla verksamheten (n= 115).

18. Självvärdering (n= )

19. Tiden som gavs för självvärderingen var tillräcklig (n=112). 20. Survette-systemet som användes i självvärderingen tjänade utvärderingen väl (n=111).

21. Självvärderingen vidgade vår syn på den egna verksamheten som helhet (n=111). 22. Självvärderingen förbättrade kunnandet i och engagemanget för kvalitetsledningen (n=110).

26. Utvärderingsbesök (n=27-29)

27. Planeringen av utvärderingsbesöket gick smidigt tillsammans med huvudutvärderaren (n=29). 28. Programmet vid utvärderingsbesöket var ändamålsenligt (n=29). 29. Det fanns tillräckligt med tid att organisera utvärderingsbesöket (n=29).

30. Utvärderingsgruppen var professionell (n=28). 31. Responsen som avslutade utvärderingsbesöket var träffande och användbar (n=28).

32. Den anordnarspecifika responsrapporten i anslutning till utvärderingsbesöket var tydlig och nyttig (n=27). Ammatillisen koulutuksen järjestäjäpalaute laadunhallintajärjestelmien tila -arvioinnista 33. Vi drog/kommer att dra nytta av den anordnarspecifika responsrapporten när verksamheten förbättras och utvecklas (n=28).

37. Har ni bekantat er med rapporten om läget i fråga om yrkesutbildningsanordnarnas kvalitetsledningssystem (NCU:s publikation)(n=113)? 38. Den nationella utvärderingsrapporten (n=103) 39. Innehållet i rapporten angående läget i fråga om yrkesutbildningsanordnarnas kvalitetsledningssystem (NCU:s publikation) var tydligt och till nytta (n=103).

41. Deltog ni i det nationella responstillfälle som Karvi ordnade den angående utvärderingsresultaten (n=113)? 42. Responstillfället (n=80) 43. Responstillfället var till nytta med tanke på utvecklandet av verksamheten (n=80)

44. Deltog ni i analysen av utvärderingsresultaten vid de regionala tillställningarna (Arvioinnista kehittämiseen - Från utvärdering till utveckling) hösten 2015 (n=113)? 45. Analysen av utvärderingsresultaten (n=76) 46. Behandlingen av utvärderingsresultaten vid regionala tillställningar var till nytta med tanke på utvecklandet av verksamheten (n=76).

49. Tillgodogörandet av resultaten (n= )

50. Vi har dragit/kommer att dra nytta av resultaten av vår egen självvärdering när verksamheten förbättras och utvecklas (n=113). 51. Vi har dragit/kommer att dra nytta av resultaten av utbildningsanordnarnas självvärdering (publicerade på Utbildningsstyrelsens webbsidor) när verksamheten förbättras och utvecklas (n=113). 52. Vi har dragit/ kommer att dra nytta av rapporten Läget i fråga om yrkesutbildningsanordnarnas kvalitetsledningssystem när verksamheten förbättras och utvecklas (n=112).

53. Gjorde ni i er organisation en kostnadsberäkning för den självvärdering som gjordes våren 2015 (n=113)? 54. Nyttan av utvärderingen (n=25) 55. Var kostnaderna för utvärderingen optimala i förhållande till nyttan (n=25)?

58. För utvecklande av utvärderingsrutinerna (n=102) 59. För utvecklande av kvalitetskulturen och kvalitetsledningshelheten (105) 60. För utvecklande av kvalitetsledningen av grundläggande uppgifter och funktioner som stöder dem (n=100) 61. För annat, vad (n=80) 57. Ifall er organisation behöver stöd för utvecklandet av kvalitetsledningssystemet, inom vilka av följande delområden behövs stöd och hurdant stöd behövs (n=80-105)?