Stekning/Fritering med MONTABES Extra jungfruolivolja

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Förutsättningar för en dammodling
Advertisements

godare, snabbare och enklare!
Varför är det viktigt att mäta?
Kemi.
”En barnstol är en utav stolarna runt bordet, ingen tron.”
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
FlexCrème™.
Resultat från en nationell undersökning, Riksmaten vuxna
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Eksjö Särskilt boende.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Rena ämnen och blandningar
Behövs det pengar? Byteshandel.
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Östra Göinge 2012 Lokalt företagsklimat.
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Kungsör 2012 Lokalt företagsklimat.
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Emmaboda 2012 Lokalt företagsklimat.
Tungt och lätt… varmt och kallt.
Kostcirkeln del 5 - Matfett
Italienska för nybörjare
Mat.
Mat och hälsa åk 6.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Åtvidaberg 2012 Lokalt företagsklimat.
Fysiskt aktiva individer löper lägre risk att drabbas av bland annat benskörhet, blodpropp, fetma och psykisk ohälsa. Källa:
Learning Study i Ämnet matlagningskunskap
Barn i ekonomiskt utsatta hushåll Cecilia Karlsson, Folkhälsocontroller.
BioBind Sparkle Media levererar vidare. Kunderna älskar det Recensionerna talar för sig själva. Kunderna är nöjda med BioBind av en enda anledning: det.
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Katrineholm 2012 Lokalt företagsklimat.
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Kemins grunder.
Fysisk aktivitet, kost och hälsa
Vad menas med ett ämnes egenskaper?
Kemisk Bindning.
Kundundersökning mars 2010 Operatör: Västtrafik Trafikslag: Tåg Sträcka: Töreboda - Nässjö.
Kundundersökning mars 2010 Operatör: Västtrafik Trafikslag: Tåg Sträcka: Göteborg - Strömstad.
Kundundersökning mars 2010 Operatör: Swebus AB Trafikslag: Buss Sträcka: Umeå – Mo i Rana.
Kundundersökning mars 2010 Operatör: Granbergs Buss AB Trafikslag: Buss Sträcka: Luleå - Kiruna.
Dipol eller ej-verktyget Här är en metod för att ta reda på om en molekyl är en dipol eller om molekylen inte är en dipol. Vi använder verktyget på vattenmolekylen.
Exempel på elevsvar uppgift 1
1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM:
Kostcirkeln del 5 - Matfett Matfett kan man dela in i framförallt två grupper: Hårt matfett – Främst smör och margarin som innehåller en stor mängd animaliskt.
TR90 Omvandla ditt liv på 90 dagar. När det handlar om att utveckla en VÄLBALANSERAD SUND LIVSSTIL, finns det MÅNGA HINDER som miljoner av oss försöker.
Same Routine. More Benefits. ™ AVSLUTASTART. Same Routine. More Benefits. ™ BAKÅT NÄSTATILL FÖRSTASIDAN Vi introducerar Nu Skin ® For Men Dividends™ Shave.
OVERdrive ™.  OVERdrive bidrar dels till att maximera uthålligheten under intensiv fysisk aktivitet, dels till mer energi och snabbare återhämtning.
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Resultat : Under baslinjemätningen blev det extra tydligt för oss att det är många av våra gäster som inte äter den lagade maten (de gula stolparna). Det.
Bra mat för unga idrottare Erik Hellmén Ansvarig Nutrition/ANDT Folkhälsoenheten, Örebro läns Idrottsförbund Örebro Universitet & Restaurang Högskolan.
Diskussionsfrågor Har du bra balans mellan träning, vila och mat?
Fetter Energirika ämnen som används som reservnäring Fett = Ester glycerol + 3 st fettsyror Två sorters fetter vegetabiliska och animaliska Bryts ner till.
Bra proteinkällor Ägg Kyckling Fisk Kött Keso och kesella.
KEMI Blandningar, lösningar och aggregationsformer
Vilka egenskaper/kvalifikationer behövs för att kunna antas i Oxford?
Den bästa förutsättningen för att prestera bra får du om du äter 2-3 timmar före träningen Den bästa återhämtningen och den optimala effekten av träningen.
Brist på energi och ork i skolan, dålig koncentration och motivation Utebliven frukost Föräldrars bristande ansvar att.
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Pharmanex® Bone Formula
Kostråd Här följer några kosttips. Kom ihåg att äta varierat, mycket grönsaker som rotfrukter, broccoli och frukt samt lasta i er kolhydrater och proteiner.
Mat, måltider & hälsa Årskurs 7.
Viktiga faktorer för att du ska må bra.
FRAMTIDENS SMAKDESTINATIONER Eva heter jag, för er som inte träffat.
NÄR VÄLFÄRDEN GÅR FRÅN DELTID TILL HELTID
Träff 11 Välkomna!.
NINGXIA RED En näringsinfusion för hela kroppen.
Kortare arbetstid med heltidslön - Hur funkar det?
Vatten.
Träff 13 Välkomna!.
Arbetstyngdsmätning socialsekreterare Barn och Unga
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Presentationens avskrift:

Stekning/Fritering med MONTABES Extra jungfruolivolja

Stekning/fritering med Montabes är: - Hälsosammare - Mer ekonomiskt - Ger godare smak

Hälsosammare Det finns en vetenskaplig enighet om att man får positiva hälsoeffekter av att steka mat i extra jungfruolja istället för andra fetter, såsom solrosolja och andra raffinerade oljor. Anledningen är att jungfruoljan skapar en hinna runt maten som bevarar fräschör och förhindrar att oljan absorberas under stekningen. Matlagning med MONTABES extra jungfruolja ger flera näringsmässiga fördelar: Picualsorten är den mest stabila av alla extra jungfruolivoljor man känner till Dess höga stabilitet gör att det som steks behåller sin fräschör: den innersta delen av maten får en 25° lägre temperatur. Oljan absorberas inte så mycket i maten, vilket minskar risken för matsmältningsproblem

Godare smak De bästa kockarna vet att extra jungfruolivolja förbättrar matens kvalitet, utseende och textur och smaken blir mer autentisk. Flera kockar från Michelin-restauranger använder vår MONTABES extra jungfruolja till stekning och matlagning.

Mer ekonomiskt Kvalitetsnormen på upphettade oljor och fetter i Spanien anger tydligt när den använda oljan måste bytas ut: det är då den polära sammansättningsindexnivån uppgår till högst 25%. En olja med hög kvalitet kan användas under längre tid innan den når den gränsen. Proverna(*) som utförts med MONTABES visar att oljan inte härsknar så lätt som andra oljor med en lägre inköpskostnad. (*) Oxidationsmotståndstest: 108 timmar vid 100°C utan att härskningsprocessen startar. Man mäter stabiliteten i olivoljan

Unika egenskaper MONTABES extra jungfruolivolja har några enastående kemiska egenskaper: Den har en nivå på fenol(naturliga antioxidanter) på över 468 ppm. Den har en hög procent av oljesyra (Omega 9) på 79,8 %.

Ägare och kökschef av restaurang Greenfee Francisco Sendón "Genom att använda MONTABES till all matlagning blir det mer ekonomiskt för oss. Nu har jag bara en olja för allt: spis, fritös och till att ställa på borden, med utmärkta resultat " ”Våra kunder är hälsosamma och tänker på vad de äter så om vi lagar mat med hög kvalitet så kommer kunderna tillbaka.” “Färgen och texturen på det stekta blir mycket aptitligt. Pomme fritten blir mycket spröda. Smaken på allt som stekts och friterats upplevs som mer autentisk, bläckfisken och kroketterna får mycket mer smakmed MONTABES.”