Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Arbetstyngdsmätning socialsekreterare Barn och Unga

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Arbetstyngdsmätning socialsekreterare Barn och Unga"— Presentationens avskrift:

1 Arbetstyngdsmätning socialsekreterare Barn och Unga
Bakgrund Beskrivning av tillvägagångssätt. Hur tar man hand om resultatet? Frågor

2 Arbetstyngdsmätning socialsekreterare Barn och Unga
Bakgrund och uppkomst av Göteborgs Stads metod för att mäta socialsekreterares arbetstyngd. För att få en övergripande uppfattning av Barn och Ungas arbetssituation utförs en mätning samtidigt varje kvartal över hela staden. Metoden mäter mängden arbete och inte kvaliteten på utfört arbete. För att få en liktydig bedömning för en enhet bör mätningen utföras av en och samma person, chef eller arbetsledare.

3 Arbetstyngdsmätning socialsekreterare Barn och Unga
Chefer/arbetsledare är eniga om att arbetstyngdsmätning är ett bra verktyg för dialog om socialsekreterarens aktuella arbetssituation. Mätningen tar ungefär 7- 8 minuter att göra men det har visat sig bra att boka längre tid för att även få en dialog kring oskrivna ärenden och hur socialsekreteraren upplever sin arbetssituation just nu.

4 Arbetstyngdsmätning steg för steg
Innan dialogen om beräkning börjar ger socialsekreteraren sin upplevelse av nöjdhet genom en skala ett till fem. 1 För lite att göra 2 Ok 3 Lite för mycket att göra 4 För mycket att göra 5 Max = Alldeles för mycket att göra

5 Arbetstyngdsmätning steg för steg
Hur mycket flextid har socialsekreteraren? Hinner socialsekreteraren med sitt arbete inom ordinarie tid eller ökar flextiden i takt med arbetsbelastningen. Hur många oskrivna utredningar har socialsekreteraren?

6 Arbetstyngdsmätning steg för steg
Gör beräkningen tillsammans. Mätningen tar ca 7-8 min. Det har visat sig att det är bra att avsätta ca 30 min. Då finns utrymme att föra en dialog om hur socialsekreteraren upplever sin arbetssituation just nu.

7

8

9 Arbetstyngdsmätning Augusti 2014

10 Arbetstyngdsmätning steg för steg
Sammanställ ovanstående och prata om socialsekreterarens aktuella arbetssituation, och vid behov, gör en individuell handlingsplan.

11 Hur tar man hand om resultatet?
Gå igenom enhetens resultat på APT - hur ser helheten ut, anonymt. Använda på APT som underlag för diskussion kring arbetsmiljön. Alla ligger på rött någon gång – men om det alltid är samma bör man ta tag i det. Göra upp en handlingsplan.

12 Frågor?


Ladda ner ppt "Arbetstyngdsmätning socialsekreterare Barn och Unga"

Liknande presentationer


Google-annonser