UPK-systemet Vägen från elev till ridinstruktör. Elev Eleven börjar rida på ridskolan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Uppsala Ponnyklubbs tävlingskommitté (TK) TK ansvarar för planering och genomförande av klubbens tävlingar på lokal nivå och uppåt. TK är en del i klubbens.
Advertisements

Avslutande kursverksamhet 2013  2013  EquipeGrundkurs9 oktober  Trygg i stallet20 oktober  Fortbildning för B & C tränare4 november  Fortbildning.
Välkomna till medlemsträff hos
TACK alla ni som hjälpt oss att svara på vår patientenkät! Här kommer resultatet. Vi jobbar vidare för att bli ännu bättre..
Patientenkät sommaren -13
Välkommen till Industriprogrammet. •3-årig yrkesförberedande utbildning •Två inriktningar –Plåt och svets –Skärande bearbetning – svarvning, fräsning,
LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt
Block 4: Att driva företag
2 i 1 nagellack Reklamprojekt En produkt för dig som vill ha exklusiva och färgglada naglar på 30 sekunder! -Julia Holm ~ Frida Kristiansson ~ Tilde Zetterlund.
Vård- och omsorgs-(college)
Spelarutvecklingsplan för Vimmerby Tennisklubb Mars 2011.
Utbildningstrappa för NTRK´s ridgrupper Miniknattar/ Ridlekis/ 30- minutersgrupp För våra yngsta elever handlar det mer om att umgås med hästar under ordnade.
1:a skötare 2:a skötare KUL-ledare Ungdomsledare ca. 14 år ca. 16 år Karlstads ridklubbs ledartrappa Fortsatt individuell utveckling ca. 18 år Intresserad?
Brukarundersökning socialpsykiatri Kön 1. Man16 (44%) 2. Kvinna20 (56%)
Vi i NRK behöver företag med långsiktiga ambitioner för att vi tillsammans kan utveckla framtidens ledare.
Enkät undersökning Åsebo RS 2010 ENKÄTUNDERSÖKNING ÅSEBO RIDSÄLLSKAP 2010.
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
Professionellt hästcenter med ridskola för alla Hästen i centrum Vi sätter oss inte i skuld – men bidrar gärna till lägre ridkostnader för medlemmarna.
Föräldrautbildning Innehåll Generellt Före träning På träning Före tävling På tävling Coachning Regler RF:s Anvisningar för Barn- och ungdomsidrott.
V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten.
I ponnycupen åker en ridskolas elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Antalet matcher.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Mer information hittar du på Gruppindelningar i ridskolan: Lektionstider på ridskolan alla vardagar: Grupp 1Kl – Grupp.
Wakeboard Wakeboard är en brädsport som liknar skateboard och snowboard men man åker på vatten i stället för asfalt eller snö. Det kan även beskrivas som.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
Sammanställning av föräldraenkät Barnavdelningen för neurologi, 95B
Anpassa fri programvara - Frihet ett, hur nyttjar man den? Copyright © 2006, 2007 Marcus Rejås Rejås Datakonsult Jag ger härmed rätten till alla att nyttja.
UC+, vad är det? - UC+ är en förkortning av Utvecklingscentra Plus. - UC+ är en del av Utvecklingscentra Uppsala, en operativ enhet i samverkan med Upplands.
Föräldramöte UIF Friidrott – 04 2 november 2015 NOVEMBER 2015.
Cup Denmark i Köpenhamn Avresedag; 23 juli 2014 kl från Thulevallen Vi åker med 3 minibussar och en bil och det blir begränsat med packutrymme!
Måndag 7 mars Vecka Hästens reaktioner Clinic där vi går igenom hur hästen kan reagera i olika situationer och hur.
Lagtävlingar Tips och råd för lagledare Lagledaren utses av klubben, ska vara lämplig för uppgiften. Gärna två stycken. Ser över intresset för lagtävlingar.
Föräldramöte F Agenda  Om träningarna  Träningar  Praktiskt med viktigt  Utmaningar för alla  Matchspel  Info om Bosön  Info om lagets.
VÄLKOMMEN till SÖRSKOGENS IF Fotboll / Innebandy / Tennis En informationsskrift om Sörskogens IF TILL ALLA FÖRÄLDRAR och SUPPORTRAR Som förälder och supporter.
9/25/2016 Föräldraenkäten 2015 Förskola Munkebo. 9/25/ Vilken avdelning går ditt barn på? Munkebo 1.Diamanten68 (60%) 2.Juvelen46 (40%)
IF Friskis&Svettis Kalmar Verksamhetsplan
Föräldraföreningen Vad gör vi? Sätter Guldkant på Elevernas skolgång!  Kick off  Traditioner  Julbazar  Ebbas namnsdag  Uppfyller äskningar.
LJUSGRÖNA KORTET För dig som vill rida Pay and Jump/Ride på lektionshäst och inte har Grönt Kort.
Föräldramöte GUIF F05 CA/TO
Jämställdhet Vad är det?.
Föräldramöte - Anteckningar från mötet
Föräldramötes mall, Välkomna till en ny säsong i vårt underbara gäng!
Jämställdhet Vad är det?.
Föreningssmart Umedalens IF 2017.
Utbildningsplan Blå grupp Gul grupp Röd grupp Grön grupp Vit grupp
Anledningen till att vi samlas här idag , är att om vi skall genomföra hemmatävlingar måste vi ha mer hjälp av er föräldrar. Varför skall vi ha hemmatävlingar?
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
Uppstartsmöte P02/03 Gävle Golfklubb
Välkomna! Att tävla för Bulycke RF Bohus Cupen och Division I
Föräldramöte 09 röd
Svenska Brukshundklubben
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
Juniorhopptävling i lag med inverkansbedömning ,
Föräldramöte Vallen P
Dagordning Tankar kring fotbollsträningen BAIK som förening
Entreprenörskap 2 Ni ska läsa detta och förbereda er inför lektion måndag vecka 40. Då börjar allvaret att bygga er stad.
LIBK F23 Innebandy Föräldramöte säsong 2017/2018
Homestay 2018 Vad innebär detta? Vilka är vi som arrangerar?
Det här händer under vecka 10 Bra datum att ha koll på:
För föräldrar till barn 6-12 år
Julens läger och kurser
Verksamhetsplan Vision 2023
Ökad bemanning inom äldreomsorgen 2015
Vision Vi ska fortsätta att vara en av de ledande ridskolorna i landet med en verksamhet som riktar sig till alla - från nybörjare till tävlingsryttare.
UTVECKLINGSGRUPP & TÄVLINGSGRUPP
Välkommen till mitt utvecklingssamtal Sätt in en bild på dig själv här ÅK 5 VT 2018.
Vision Vi ska fortsätta att vara en av de ledande ridskolorna i landet med en verksamhet som riktar sig till alla - från nybörjare till tävlingsryttare.
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Att boka tid för däckskifte.
Presentationens avskrift:

UPK-systemet Vägen från elev till ridinstruktör

Elev Eleven börjar rida på ridskolan

Skötare Skötare – aktiv elev, här flera dagar per vecka, hjälper till i ”bakgrunden”

Träningselev Träningselev – äldre skötare, finns till hands vid lektionsbyten, håller teorikurser för de yngre eleverna, nya elever, sommarjobbar, hjälper till att rida nyanlända hästar vid behov, funktionärer vid tävlingar, föregår med gott exempel i stallet

Stallvärdinnor Stallvärdinna- se träningselev, håller även koll på närvaron på skötarna= aktivitetsbidrag, håller snyggt i stallet, finns till hands och svarar på frågor i stallet när vi som jobbar har lektion

Sommarjobba Sommarjobb – träningseleverna sommarjobbar hos oss under sommaren. Detta gör att ordinarie personal får bra hjälp vid in/utsläpp, skura stall, ridläger mm. Träningseleverna lär sig också jobbet och kan efter ett par år gå in som vikarier/ordinarie personal vid behov.

Ungdomssektionen Ungdomssektion – håller i klubbtävlingar, 12 st per år, anordnar rykttävlingar, skötarkvällar, halloweenkväll mm. Pengarna de drar in används till hindermaterial, täcken, hjälpmar, tidtagarutrusning mm

Tävlingar Tävling - träningseleverna får även möjlighet att tävla ridskolans hästar när vi som jobbar finner det lämpligt. Tävlingsverksamheten får dock inte inkräkta på ordinarie verksamhet och tjejerna vet att en tävlingsdag kan bli inställd pga många konvalescenter etc. Till största del så får de åka på tävlingar på söndagar, endast i undantagsfall på lördagar och då enbart om det är lagtävlan.

Detta gör att vi får många tjejer att stanna kvar i vår verksamhet och hjälpa till. I och med att vi behåller dessa duktiga tjejer så får vi välutbildade hästar som fungerar väl i verksamheten även med mindre rutinerade elever vilket gör att våra övriga elever känner sig trygga och stannar kvar. Samt att vi som jobbar får stor hjälp under lektionstid av dessa tjejer, i första hand i stallet vid lektionsbyten, teori, svara på frågor mm. Det är också träningselevernas föräldrar som till stor del ingår i tävlingssektionen och styrelsen och bidrar till att dessa fungerar så pass bra.

Skulle vi inte erbjuda möjligheten till tävling skulle vi inte ha den verksamhet vi har idag med träningselever, Ungdomssektion, klubbtävlingar mm och utan dessa tjejer skulle vi inte ha den ovärderliga hjälpen i stallet på kvällarna när de yngre eleverna är på plats, Vi skulle inte ha lika välridna hästar vilket skulle göra att kvaliteten skulle sjunka och övriga elever inte skulle vara lika nöjda med hästmaterialet som de är i dag.

Förberedande Instruktörskurs För de träningselever som ev vill gå vidare som instruktörer. Ca 1 träff per månad + lov under ca 2 år där vi går igenom undervisningsmetodik, löshoppning, longering, hästkunskap, sårvård, exteriörbedömning mm.

Instruktör på UPK Instruktörer – av ovanstående så skickas ca 2 st per år på ridledarutbilding, dessa är mycket väl förberedda efter att ha gått igenom ovanstående system vilket visar sig år efter år då vi får mycket goda resultat på våra deltgare, fina vitsord från kursledarna samt att de gör att mycket bra jobb då de får börja ha egna lektioner.

Behöver du nya idéer? Köp boken Tio i manegen Boken innehåller 168 sidor med ridövningar för både dressyr- och hopplektion. Alla övningar är speciellt anpassade för att passa när man håller lektion i grupp, till exempel på ridskolan. Vid varje övning finns en utförlig beskrivning för lätt, medel och avancerad nivå, detta gör att du lätt kan anpassa övningarna efter just din grupp. Naturligtvis passar övningarna utmärkt även för den enskilda ryttaren som vill ha idéer inför dagens ridpass. Besök vår hemsida: