Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna till medlemsträff hos

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna till medlemsträff hos"— Presentationens avskrift:

1 Välkomna till medlemsträff hos
UPPSALA PONNYKLUBB

2 Lite historik… I oktober 1971 bildas Uppsala Ponnyklubb. Vid starten har man cirka 150 medlemmar. Klubbens ekipage kommer under hela 70-talet att vara mycket framgångsrika på tävlingsbanorna. Bland annat deltar Uppsala Ponnyklubb framgångsrikt vid ponny EM i fälttävlan i Frankrike1972. 1974 står klubben som arrangör för ponny SM i fälttävlan. Under den första hälften av 80-talet fortsätter klubben att vara knuten till ridskolan vid Eke Gård. Men drömmarna om en ny anläggning fortsätter och styrelsen jobbar hårt för att få till stånd en byggnation. 1987 står så den nya anläggningen vid Lunda i Jälla klar. Förutom flytten så blir den största förändringen att ridskolan från och med nu är klubbdriven. Under 80-talet fortsätter UPK:arna att visa framfötterna på tävlingsbanorna arrangerar Uppsala Ponnyklubb de Nordiska Mästerskapen i fälttävlan. Terrängen rids på familjen Enströms fina terrängbana i Skogstibble.

3 90 talet börjar tungt med dålig ekonomi och många personalbyten.
Vid årsmötet 1992 visar bokföringen ett underskott på 900 000 kronor. I mars 1992 beslutar sig Uppsala Kommun att sätta klubben i konkurs. En ”ridskolegrupp” tillsätts vars uppgift är att sköta konkursen. Gruppen beslutar sig dock för att driva verksamheten vidare. Personalstyrkan reduceras kraftigt och flera hästar måste säljas. Den nytillsatta styrelsen jobbar hårt tillsammans med ridskolans personal för att rädda ridskoleverksamheten vid anläggningen i Lunda. Och efter några år börjar kurvan svänga uppåt igen. Under de svåra åren i början på 90-talet får tävlingsverksamheten stå tillbaka men allteftersom ekonomin stärks återvänder tävlingsryttarna och i slutet på 90-talet är UPK åter en klubb att räkna med i tävlingssammanhang. 2000-talet präglas av en stabil verksamhet. Ridskolan är fullbelagd och det hålls ca 65 lektioner i veckan på ponny och häst. Klubben äger alla hästar. Ett hundratal medlemmar tävlar för klubben främst i disciplinerna hoppning och dressyr men även ett mindre antal i fälttävlan har UPK inte mindre än tretton anmälda lag i allsvenskan.

4 Som medlem och tävlande för Uppsala Ponnyklubb:
Har du möjlighet att träna under tävlingsform på någon av de tolv klubbtävlingar som anordnas årligen på klubbens egen anläggning vid Lunda, Klubbtävlingarna i hoppning brukar dra ett hundratal starter och man kan välja att hoppa från 50 centiemter och upp till 120 cm. Dressyren brukar dar ett femtiotal starter och du kan välja att rida LC:1, LB:1, LA:1 eller Msv B:1. Du har också goda möjligheter att få delta vid lagtävlingar på olika nivåer inom såväl dressyr och hoppning. Klubben står för kostnaden att anmäla laget. Ryttarna står för kostnaderna för sina individuella starter. Vår policy för uttagning till lag går till så att lagledaren tar ut ryttarna efter framridningsklassens resultat.  Efter önskemål från lagryttare anordnas extra banhoppningsträningar samt programridningar till subventionerat pris på anläggningen Vi anordnar  lagryttarträffar höst och vår. Du får fortlöpande information på hemsidan som uppdateras i stort sett dagligen. På sidan för privatmedlemmar kan du läsa om det som är akuellt för de medlemmar i klubben som har egen häst. Vi tar gärna emot berättelser och bilder från lagtävlingar, meeting och annat. Maila till eller så lägger vi ut detta på hemsidan.

5 ATT TÄVLA FÖR OCH REPRESENTERA SIN KLUBB
På tävlingar och träningar är Du klubbens ansikte utåt! Se till att bli ihågkommen som trevlig, ödmjuk och schyst mot hästar och tävlingskonkurrenter. Begreppet Horsemanship handlar om att  sätta hästens välbefinnande i centrum. Att se till att hästen sköts bra och mår bra. Att hantera hästen på ett säkert sätt och i viss mån kunna förutse hästens beteende och reaktioner. Detta innebär att du måste ha rätt attityd till hästen. Alla kan bli missnöjda efter en dålig ritt. Men det får aldrig gå ut över hästen. Sportsmanship handlar om att uppföra sig väl gentemot sina tävlingskonkurrenter, funktionärer på tävlingsplatsen, kamrater, föräldrar och tränare. Gratulera din motståndare vid prisutdelningen. Nästa gång kan det vara din tur att ha marginalerna på rätt sida. Jobba i sekretariatet på din klubbs hemmatävlingar så får du bättre förståelse för det enorma jobb som krävs för att få sekretariatet att fungera. Ta upp eventuella klagomål på ett trevligt sätt! Läs TR (tävlingsreglementet) om du är osäker på något.

6

7 Regler för att delta i klubbtävlingarna
Klubbtävlingarna är endast öppna för medlemmar tävlande för UPPSALA PONNYKLUBB. På grund av ett mycket stort antal starter så har vi begränsat möjligheterna att deltaga vid våra klubbtävlingar. Ekipage som deltar får ej inneha licens för annan klubb eller lösa licens för annan klubb under året. Medlemsavgiften skall vara inbetald på UPK´s bankgiro UPK senast 1 vecka före tävlingen. Anmälan sker på anmälningslista i stallet. Privatekipage kan även anmäla via mejl Anmälan skall ske senast söndag 2 veckor före tävling. Detta för att ungdomssektionen skall hinna föra in de startande i vårt tävlingsprogram Equipe. Avanmälan skall ske senast söndag veckan innan tävlingen. Avanmälan sker på telefon eller mejl. Vid avanmälan from måndag och framåt skall startavgiften inbetalas på Bankgiro , ange namn samt tävlingsdatum. Startavgiften kan även betalas på tävlingsdagen. Den skall dock vara inbetald senast 1 vecka efter tävlingen. Om avanmälan ej sker tillkommer en straffavgift om 100 kronor per start. Måste vi skicka en påminnelse tillkommer en faktureringsavgift om 100 kronor. Vid uppvisande av läkarintyg/veterinärintyg behöver ingen avgift betalas. Om man uteblir 2 gånger utan att avanmäla får man inte starta de nästkommande två tävlingarna. Om man ej betalt tidigare strykning får man inte delta vid nästa tävling.

8 Efteranmälan tas emot i mån av plats
Efteranmälan tas emot i mån av plats. Vid efteranmälan tillkommer en avgift på 50 kronor per start. Detta skall ske senast torsdag samma vecka på telefon eller mail . Hästens utrustning ska vara den som är godkänd i TR för respektive gren. Ryttaren ska bära godkänd hjälm, ridbyxor, kavaj eller enhetlig jacka/ tröja, ridstövlar eller ridskor med shortchaps. Man får inte rida i endast skor. Vid hopptävling måste juniorryttare bära säkerhetsväst. Utdrag ur TR 2008: Säkerhetsväst av godkänd typ, ska bäras vid all ridning på tävlingsområdet, av alla ryttare fram till det år då ryttaren fyller 19 år. Startlistor, meddelande till ryttare kommer upp i stallet senast torsdag samma vecka som tävlingen samt läggs in på hemsidan.Vi lägger endast ut listorna på hemsidan på torsdagen, det innebär att det kan inkomma en del strykningar/ ändringar som ej syns på hemsidan. Privatekipage får startanmäla löpande under tävlingsdagen dock senast vid hoppning. Detta sker i sekretariatet. Privatekipagen ansvarar själva för att komma i tid, vi flyttar ej om i startordningen om man kommer försent. Efter startanmälan sätts strykningar upp i stallet. Vaccinationer, försäkring etc. Häst/ponny som skall delta måste vara vaccinerad mot hästinfluensa enligt TR.

9 Ett championat i dressyr, ett i hoppning och ett i fälttävlan.
Alla kategorier samt häst tävlar mot varandra. Poängen utdelas per ekipage. Poäng utdelas vid individuella placeringar på lokal nivå och uppåt. Man får samma poäng oavsett om man rider LD eller Msv. Resultaten skall redovisas skriftligen till ridskolan via brev eller mejl senast 1 vecka efter tävlingen. För sen redovisning = inga poäng. Du måsta alltid lämna in skriftligt, även om instruktör vid UPK varig med/lagledare vid tävlingstillfället, vi ansvarar inte för DIN  championatspoängredovisning. Prisutdelning sker vid julshowen. Championatet gäller alla ekipage som är licensierade i UPK.

10 De som deltar i klubbhoppningarna under året kvalar automatiskt till julshowskvalet. De sex bästa ekipagen går vidare till finalen som går av stapeln på julshowen

11 Lagdeltagande i de olika allsvenskorna
Vi anmäler lag i de allsvenskor där det finns intresse att delta Kostnaden för lag Det behövs cirka 6 deltagare per lag Vikten av att föranmäla intresse Vikten av att se till att vara med på alla omgångar alternativt prata med lagledaren om man inte kommer att kunna delta Hur tar vi ut till laget Arbetet med varje lag, deltagande, lagledare med mera Horsemanship Sportsmanship

12 Hos oss har du alltid möjligheten att vända dig till kontoret/ ridskolan för att få hjälp och svar på frågor! Vår telefon Mail Svar på många frågor finns på

13 Hur får vi fler aktiva medlemmar?

14 Finns förslag på aktiviteter?
Avsuttna träffar Träningar Lagträffar Vilka fler idéer finns? Vilka vill hjälpa till med detta?

15 KLUBBKLÄDER Vi har en ny leverantör av klubbkläder from våren 2010
Detta innebär att vi får vår egen klubbkollektion och att våra medlemmar själva går in på Sjöhagens hemsida och gör sina beställningar. Varorna levereras sedan direkt till kunden. Vi kommer kunna erbjuda jackor, tröjor, schabrak, ländtäcken med mera.


Ladda ner ppt "Välkomna till medlemsträff hos"

Liknande presentationer


Google-annonser