Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Svenska Brukshundklubben

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Svenska Brukshundklubben"— Presentationens avskrift:

1 Svenska Brukshundklubben
Hälsar alla välkomna till årets utbildningsdagar där vi även i år har både en grön och en röd sida på plats. Johan Lindahl

2 Agenda Inledning SBK en Frivillig Försvarsorganisation
Allmänt inom SBK Helgen i stort Helgen i detalj

3 Inledning Information – Delaktighet – Påverkan
Svenska Brukshundklubben en Frivillig Försvarsorganisation som blir 100 år 2018!!! Försvarsmakten (Patrullhund Hemvärn) MSB (Räddningshunden) Sjöfartsverket (Sjöräddningshunden) Myndigheten för delaktighet (Assistanshunden) Syftet med helgen. Vi blir 100år och planeringen pågår inom AG för att få till ett firande över året. Samhällsnyttas del i detta kommer vi tillsammans behöva hitta vägar fram kopplat till vad vi vill visa upp och när. Att det är ett förändrat omvärldsläge har knappast undgått någon. Trycket på det nationella är åter men nu utan totalförsvaret som vi hade innan muren föll. Det finns utmaningar för våra myndigheter och vissa kommer säkert spilla över på oss. I det lilla kanske terräng vi tidigare kunnat disponera inte är lika självklart kopplat till en återgång till plikt. En annan är att myndigheter, länstyrelser, kommuner och dess räddningstjänst mer börjar se över sina planer där vi måste vara mer offensiva än vi varit senaste åren och erbjuda vår kompetens där den kan användas. Senast ett exempel då en kommun med gruvnäring börjar tänka vinsten i att ha hundar i sin närhet. Uppdragen mot Försvarsmakten med bl.a. patrullhund hemvärnet. Bättre produktion än i 2015 och med förhoppningar att 2017 ska vara än bättre. Viktigt dock att förstå att vi är flera om att lyckas. Dels välja ur rätt ekipage, utbilda dessa till rätt nivå och sedan säkerställa att de stannar kvar när de väl hamnat i förbandet. MSB och räddningshunden. Mkt fortfarande oklart kopplat till om det blir en internationell och/eller en nationell touch på räddningshunden. MSB återkommer förhoppningsvis så snart som möjligt. MRT blir NRT och vi ska under året bl.a. jobba med ökad kvalité på ekipagen vid testerna. Sjöfartsverket och våra sjöräddningshundar som verkligen fått ett uppsving senaste åren tuffar på. Nu senast så kommer norrland köra en kurs där grön och röd sida tillsammans ska jobba fram sjöräddningshundar kring Umeå. Avslutningsvis har vi även assistanshunden som nu går in på sitt andra år i SBK-kostym med positiva resultat.

4 Allmänt inom SBK SKK och organisationsutredningen
Upplands distrikts motion nr.2 Mentaltest (MT) SKK – Utredning som alla förhoppningsvis känner till kopplat till information som gått ut centralt och via distrikten. Ämnet kommer belysas särskilt under lördag eftermiddag när vi har grupparbeten. Nu gäller det för SBK att analysera förslaget från SKK och komma med förslag på hur vi ska kunna matcha det på ett bättre sätt än liggande förslag. Ett förslag som bl.a. hotar både demokrati och kommer förandra hur vi ser ut och styrkan i vår organisation med ca 300 lokalklubbar över hela landet. Uppsaladistriktet har motionerat om att man tycker att centrala delarna på ett annat sätt än idag ska underlätta för distrikt och lokalklubbar. Frågan kommer såklart upp på vår kongress. Vi vill dock ligga steget före och påbörjar redan nu analysen och vägen framåt tillsammans med er. Oavsett om motionen går igenom eller inte. Vad kan göras annorlunda än idag och vad blir vinsten av det kommer sker diskuteras under helgen. MT. SKK tog beslutet att nuvarande MT ska ligga kvar. SBK ville annat och har under året gjort ett jättejobba med vårt förslag till nytt MT. Kopplat till detta så vill samhällsnytta även rida på denna våg och lyfta mentalkunskapsdelen även i våra led. Idag startar vi lite mjukt genom att Jan Gyllensten ger oss grunden att stå på kopplat till vad de olika mentala begreppen står för, hur de mäts och jag skulle även tro att vi kommer in på rätt hund till jobbet just kopplat till de mentala begreppens som finns.

5 Helgen i stort Utbildningsdagarna är en del i helheten
Chansen att se på vårt uppdrag från olika aspekter Möjlighet att mötas och hitta vägar framåt Lägga ribban för årets produktion

6 Helgen i detalj Håkan och Ingrid
Tack för att ni alla är här. Tack på förhand för att vi tillsammans skapar en bra helg för hundtjänsten. Nu över till Håkan och Ingrid för detaljer i programmet.


Ladda ner ppt "Svenska Brukshundklubben"

Liknande presentationer


Google-annonser