Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Verksamhetsplan Vision 2023

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Verksamhetsplan Vision 2023"— Presentationens avskrift:

1 Verksamhetsplan 2018-2023 Vision 2023
Bjursås Ridklubb kommer att jobba för att utveckla hela anläggningen, där först och främst fokus kommer att läggas på en ny utebana och ny parkering, förbättring av lokaler, större stall med fler boxar och uteboxar. Vi vill utveckla träning och tävlingsverksamheten samt satsa mer på utbildning. Vi ska jobba för att få en kunnig och stabil personalgrupp, göra utbildningsplaner för både häst och ryttare, ha en fungerade kommitté för tävling, och en väl fungerade ungdomssektion.

2 Verksamhetsplan 2018-2023 Verksamhetsidé
Bjursås Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och därigenom ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund.    Vi erbjuder en ridskoleverksamhet som är både praktisk och teoretisk till alla, oavsett ålder och kön med ändamål att främja kunskap om hästar och ridning. Bjursås ridklubb är en medlemsorganisation, där förutsättningen för verksamheten är ideellt arbete som komplement till den anställda personalens uppgifter på ridskolan och ridanläggningen.

3 Ridklubben där trygghet, gemenskap, respekt och kvalitet står i fokus!
Verksamhetsplan Värdegrund Ridklubben där trygghet, gemenskap, respekt och kvalitet står i fokus! På Bjursås ridklubb är alla välkomna och vi hälsar på varandra. Vi hjälper varandra oavsett ålder och erfarenhet. Vi har en säker anläggning med ordning och reda, tydliga instruktioner och rutiner som alla följer. Vi har en trygg personal och lämpliga hästar till verksamheten. Vi respekterar varandra och hästarna.

4 Verksamhetsplan 2018-2023 Information 200 st medlemmar
125 st uppsittningar/vecka 12 st ridskolehästar (behov av minst 1 till häst) 5 st uppstallade privathästar 5 st anställda 20 st lektionstimmar/vecka

5 Verksamhetsplan 2018-2023 Personal Stallpersonal (mån-fre) 2 st
Ridskolechef/instruktör (tis-fre) + träningar och aktiviteter på helger. Instruktör (mån) Traktorkörning 10 timmar/månad Alla helger och helgdagar året om sköter våra äldre ungdomar och vuxna elever stallet Insläpp och kvällsfodring sköter de uppstallade på klubben.

6 Verksamhetsplan 2018-2023 Ekonomi
Under fler år har vi kämpat hårt med ekonomin. För att hålla nere personalkostnader så görs mycket ideellt. Skötsel och underhåll av fastigheter All löpande ekonomi, fakturering och avstämningar Rapporter, ansökningar Administration som tex hemsida Vidareutbildning av hästarna

7 Verksamhetsplan 2018-2023 Anläggningen Ridhus 20*62 m byggt 2001
Stall med 8 st spiltor och 10 st boxar byggt 2000 Uteridbana ca 25*35 m utan belysning En liten cafeteria som även verkar som teorirum och personalutrymme. Proselinsgården Gamla stallet och lador som är i stort behov av renovering eller alternativt rivning.

8 Kommande behov av anläggning och lokaler
Verksamhetsplan Kommande behov av anläggning och lokaler Parkering Uteridbana med belysning Ny belysning i ridhuset (LED) Större stall Cafeteria, teorisal och omklädningsrum Uteboxar 1 april ny djurskyddslag förbud mot spiltor

9 Verksamhetsplan 2018-2023 Mål 2023 300 st medlemmar
200 st uppsittningar/vecka Varav 75 % barn/ungdomar under 20 år. 15 st ridskolehästar

10 Verksamhetsplan 2018-2023 Stallet
Vi har 8 st spiltor och 10 st boxar, varav vi hyr ut 5 st boxar. Det ger en intäkt på ca kr/år plus att de sköter insläpp och kvällsfodring alla helger och helgdagar. Ny djurskyddslag som kan börja gälla 1 april 2019 angående förbud mot spiltor. Det skulle gå att få till 3 st boxar om vi bygger om spiltorna. Ridskolan har behov av 14 st boxar, och för att vi ska kunna utveckla verksamheten kommer vi behöva fler.

11 Parkering och uteridbanan
Verksamhetsplan Parkering och uteridbanan Parkeringen är liten och det är kaos vissa tider på kvällarna vilket blir en säkerhetsrisk. Det gör att vi inte kan ha några bra tävlingar då vi måste ha parkering i hagarna. Uteridbanan är liten och saknar belysning sen flera år tillbaka, för elen var för dålig. Vilket gör att vi inte kan hålla lektioner där kvällstid.

12 Cafeteria, teorisal och personalutrymme i en och samma lokal
Verksamhetsplan Cafeteria, teorisal och personalutrymme i en och samma lokal Cafeterian är det enda stället vi kan sitta där det finns värme. Skulle det vara teori så finns det ingenstans för andra att sitta.

13 Verksamhetsplan 2018-2023 Ridhuset Vi behöver byta ut belysningen.
Flera armaturer som krånglar i omgångar Saknar nödbelysning Byta till LED för mer miljövänligt och spara ström. Fler speglar

14 Omklädningsmöjlighet
Verksamhetsplan Omklädningsmöjlighet Ungdomssektionen har några skåp i gamla stallet som de hyr ut så att eleverna ska kunna byta om på anläggningen. Det är litet och trångt och utan tillgång till dusch eller toalett, inte ens vatten.

15 Carport för maskiner och foder
Verksamhetsplan Carport för maskiner och foder Idag har vi begränsat med utrymme för traktor och andra maskiner, då gamla ladorna är i dåligt skick och inte anpassade för ändamålet. Fodret har vi inget bra ställe att förvara på.

16 Verksamhetsplan 2018-2023 Proselinsgården
Vi kan nu efter många års renovering använda gården i verksamheten och även hyra ut den. Vilket ger en välbehövlig intäkt då det kostat mycket att få den i gott skick. Finns fortfarande en hel kvar att göra.

17 Uteboxar/isoleringsstall
Verksamhetsplan Uteboxar/isoleringsstall Vi skulle önska att göra några uteboxar som vi skulle kunna hyra ut vid tävling/träning. Även använda till ridläger. Som skulle kunna användas som isoleringsstall om någon häst skulle råka ut för sjukdom.

18 Verksamhetsplan 2018-2023 Övrigt Samfällighet för vattnet
Inte hållbart att en ideell förening ska ha avsvaret för vattnet för de 5 hus som är anslutna till samma som ridklubben. Marken nedanför stallet Finns en markbit som inte tillhör vårat arrende men som vi skulle vilja att det gör det.


Ladda ner ppt "Verksamhetsplan Vision 2023"

Liknande presentationer


Google-annonser