Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Centrala innehåll och kunskapskrav
Advertisements

Betyg och bedömning.
Hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Lgr11 Ny läroplan, inklusive nya kursplaner
Centrala innehåll och kunskapskrav
BETYG I ÅRSKURS 6.
Skriftliga omdömen och betygssättning i praktiken
DITT BOENDE.
Introduktion till filmen Klicka för att se filmen.
Mål och betygskriterier
Borlänge 13 maj 2014.
Lokal pedagogisk planering
Centrala innehåll och kunskapskrav
Centrala innehåll och kunskapskrav
Centrala innehåll och kunskapskrav
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Centrala innehåll och kunskapskrav
Centrala innehåll och kunskapskrav
Tekniken i Kristvallabrunn ur ett historiskt perspektiv
Målet med dagens lektion: Lektion 1
Välkommen Önskar: Alexander, Angela, Birgitta, Fredrik, Kerstin och Troij.
Utvärdering i HK?.
Reseproduktion och försäljning
MAT Vad väljer jag? Hälsa Ekonomi Miljö.
Learning Study i Ämnet matlagningskunskap
Aktiviteter och upplevelser
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Marknadsföring och försäljning
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför? Tvätta varför då?
Betygskriterier Idrott & Hälsa
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Betyg årskurs 6.
Välkomna Klassbloggen Lärare i klassen Skolrådsrepresentanter
Lärande, enligt PUH om hur du kan bli ägare av ditt eget lärande
Tallriksmodellen. Vad åt du till frukost, lunch?
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Lektion 1 Mål med lektionen: -Jag jämför olika måltider och beskriver vilken näring de innehåller samt hur de påverkar ekonomi och miljö. Detta gör vi:
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Pannkaka?  Sammanfattande test lektion 47  Det som vi främst kommer att.
MÅLSÄTTNING - Att sätta mål för det du ska göra. VARFÖR SKA VI SÄTTA MÅL? Vet du inte vart du ska kan du inte planera vägen dit… För att nå ett bra resultat.
IDROTT OCH HÄLSA 1 ROS15 HT16 Mia Jönsson. UPPFÖLJNING ÅK 1 Halva kursen har ni redan gjort Betyget baseras på allt ni har gjort i åk 1 och åk 2. Hårt.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
Kompetensutveckling MILJÖ Miljöenheten vid GU erbjuder kompetensutveckling för anställda vid universitetet. ”Sommarbuffén” är en sådan utbildning.
Dagens lektion? Mängd, metod, planera. Mat måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Tallriksmodellen & matcirkeln, blodsockerkurva? Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Paj  Sammanfattande test.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
Lektion 1 Mål med lektionen:
Vår meny på eget Slöjd och hemkunskap.
Rädda klassrummet.
Lektionsplanering Hanna Sepp.
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Hem- och konsumentkunskap
Hem- och konsumentkunskap
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Eget arbete? Lektion 3 ht- 17.
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Hem- och konsumentkunskap Smarta Val
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Förvaring Du kommer att få skapa en egen produkt med hjälp av de tekniker och material du provat på de senaste veckorna!
Hållbar utveckling.
Rädda klassrummet SLÖJD.
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
Presentationens avskrift:

Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol

Koka potatis UMQ UMQ En fråga jag vill att ni funderar OCH besvara till lektion 2. Varför är det ur både Hälso. Ekonomisk och Miljömässigt perspektiv bra att lägga ner potatis i kokande vatten?

Köttbullar läs igenom NOGA.

Steksås till köttbullarna Kolla potatisen, använd provsticka det ska kännas som om man sticker genom ett margarinpaket. Nu till såsen. Fundera på: du gör en redning är det en toppredning eller bottenredning? Hur hade man gjort på det andra sättet?

Förväntningar som vi har på er vad som betygssätts. Syfte: planera och tillaga mat och måltider för olika situationer och sammanhang, planera och tillaga mat och måltider för olika situationer och sammanhang värdera val och handlingar i hemmet Centrala innehållet: Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning matlagning och olika metoder för detta. Hur valet av metod påverkar arbetsprocessen och resultatet. matlagning och olika metoder för dettaHur valet av metod påverkar arbetsprocessen och resultatet Planering och organisering av arbetet vid matlagning Planering och organisering av arbetet Redskap och teknisk utrustning som kan användas vid matlagning och hur dessa används på ett funktionellt och säkert sätt. Redskap och teknisk utrustning som kan användas vid matlagning Hygien och rengöring vid hantering, tillagning

Betyget E Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 9 Eleven kan planera och tillaga måltider och genomföra andra uppgifter som förekommer i ett hem, och gör det med viss anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och utrustning på ett säkert och i huvudsak fungerande sätt. Eleven väljer tillvägagångssätt och ger enklamotiveringar till sina val med hänsyn till aspekterna hälsa, ekonomi och miljö. Eleven kan också ge enkla omdömen om arbetsprocessen och resultatet. Kom ihåg att denna måltid ska du utvärdera.