Verkstadsföretag i Järfälla inriktat på tillverkning av komplexa mekaniska produkter i korta till medel- långa serier. Tekno-Detaljer AB.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vad lär vi oss av alla utvärderingar? Anders Forslund SVUF, Hilton Slussen
Advertisements

Sexuella kränkningar och respekt Hur påverkar vi utvecklingen i rätt riktning? En powerpoint av S2m.
Med förstärkta larmisolerrutor skapas, en trygg, säker och trivsam fastighetsmiljö. Vanliga fönsterglas, stoppar inte tjuven! Vanligt fönsterglas, stoppar.
Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
Regiongemensam elevenkät 2016 Skolrapport Fjordskolan ÅK2.
Opinionsbildning och påverkan i stort och smått. Varför beslutsfattarna ska lyssna på Företagarna?
Klimatsmart verkstadsföretag i Järfälla inriktat på tillverkning av komplexa mekaniska produkter i korta till medellånga serier. Tekno-Detaljer AB.
Några exempel och konstruktionstips för plåtdetaljer
Ö PPEN FRÅGESTUND 16 SEPTEMBER L3SUPPORT-434: Beskrivning av utbildning för sökandewebben Jag hittar ingen möjlighet i innevarande MIT-miljö att.
12:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Personlig försäljning Vid försäljning till konsument –i butiken –hemma hos kunden –via telefon Vid försäljning.
De mest använda knapparna Excel Start Ångra Gör om Fler knappar Vanligaste talformaten Klistra in Hämta format Inställningar tex För att placera.
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring ENSAMKOMMANDE BARN Under 2015 kom ensamkommande barn och unga till Sverige för att söka.
Frukostmöte i Nässjö 6 juni 2015
Enkätundersökning Företagande & Jul
Pensionsplanering.
MIT-miljöer och utbildningsmijöer -Staffan Ekstedt
Barn och ungdomars utveckling
Signtronic Produktion AB
CC-Fix.
Samuel Svenson samsv
Olika sätt att tänka om människor, samhället och världen…
Robert Lundqvist Statistiker FoI-enheten
Frukostmöte 2/2-2017, Näringslivsforum Skövde
Föräldraenkäten 2015 Förskola Åkerbo
Wordgenomgång.
rekommendera catering stockholm
Produktdesign 3 årig kandidatutbildning Kunna designa produkter
Hur blir ett lag BRA?  Vi i laget På match & träning Jag som spelare
Telge Sibk F06/07 Säsong 2017/2018.
smslån utan kreditprövning
Fyra företags förväntningar på kommunal tillsyn – en intervjustudie
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Kartkontroll och godkänd karta
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
IT verksamhetens satsning utifrån IKT.
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Industrikonjunkturen och efterfrågan på el Maria Sunér Fleming, Ansvarig Energi och Klimat Svenskt Näringsliv.
Din lön och din utveckling
Elektronisk hantering i stället för blanketter – är det möjligt?
Charlie har fått möjlighet att starta ett företag under gymnasietiden
Sökes: CNC-operatör Har du kompetensen har vi arbetstillfället!
Maskar ”finess” – viktigt!
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Robert Lundqvist Statistiker FoI-enheten
- ett verktyg för ANDT-uppföljning Introduktion
VHS internationella antagningsomgång - Rekrytering och söktryck 1(2)
Spelarutbildningsplan
Karin Elardt leg psykolog Barn- och ungdomspsykiatrin Nässjö
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
VHS internationella antagningsomgång - Rekrytering och söktryck 1(2)
VHS internationella antagningsomgång - Rekrytering och söktryck 1(2)
VHS internationella antagningsomgång - Rekrytering och söktryck 1(2)
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Vad är viktigt för dig? Att designa tjänster utifrån behov
VHS internationella antagningsomgång - Rekrytering och söktryck 1(2)
VHS internationella antagningsomgång - Rekrytering och söktryck 1(2)
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
VHS internationella antagningsomgång - Rekrytering och söktryck 1(2)
Att boka tvätt i Zenit. OBS
VHS internationella antagningsomgång - Rekrytering och söktryck 1(2)
VHS internationella antagningsomgång - Rekrytering och söktryck 1(2)
Nämndernas/styrelsernas utvärdering av arbetet med budget 2005
Rekrytering med lokala jobbspår
Kreativa verktyg och metoder
En genomsnittlig svensks utsläpp – 11 ton CO2/år
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Kontinuitetshantering
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
HjärtLung Forskning Patientvald forskning för ett längre liv och en bättre vardag Riksförbundet HjärtLung samlar in medel och delar ut pengar till forskningsprojekt.
Presentationens avskrift:

Verkstadsföretag i Järfälla inriktat på tillverkning av komplexa mekaniska produkter i korta till medel- långa serier. Tekno-Detaljer AB

Lego 2010/2011 Några data om Tekno-Detaljer 1.Två affärsområden lego och egna produkter. 2.Antal anställda Omsättning 45 MSEK 4.Inriktning mot healthcare, IT/data, kärnkraft, försvar, industri. 5.Nära samarbete med designers. Vårt produktions- tekniska kunnande leder till kostnadseffektiva och bättre produkter. 6.Inriktat på helheten / kompletta produkter inklusive montage i korta serier. 7.Ackrediterade mot ISO 9001:2008, EN 287-1:2011 (licenssvetsning) och WPQR.

Lego 2010/2011 Tekno-Detaljer erbjuder en helhet Laserskärning Stansning Bockning Svetsning Svarvning Fräsning Trumling, borstning och annan ytbearbetning. Manuella moment som gängning, kragning etc. Lasermärkning Montage Kundspecifik packning

Lego 2010/2011 Plåtbearbetning – en processkedja Design/konstruktion (från kunden) Genomgång av beställning och ritningsunderlag. Beredning/arbetsorder Laserskärning Stansning Borstning/gradning Bockning Svetsning Annan efterbearbetning för finish Övriga moment som gängning, brotschning, nitning, pressmutter och kragning etc. Ytbehandling Montage Färdig produkt (till kunden)

Lego 2010/2011 Till designern/konstruktören Tekno-Detaljer skulle vilja peka på några vanliga fel och frågor som kan uppkomma vid design av tunnplåtsdetaljer. Här kommer några tips! Men först en rundvandring i verkstan.

Lego 2010/2011 Konstruktionsunderlaget – några inte helt ovanliga observationer Plåtdetaljen är designad utifrån en fräst solid och därmed omöjlig att breda ut. Skulle leda till varierande plåttjocklek, olika bockradier som skarpa hörn på insidan och en annan radie på utsidan. Detta är helt fel konstruktionsmetod och leder till omfattande och fördyrande omarbetning av underlagen för kund/tillverkare.

Lego 2010/2011 Konstruktionsunderlaget – första inte ovanliga observationer Helst inte olika bockradier i samma konstruktion. Dyrare beredning och dyrare tillverkning. Men givetvis möjligt. Kanterna ligger för nära uttag/hål. Kan då kräva håltagning efter bockning vilket blir dyrt men är möjligt med några undantag.

Lego 2010/2011 Plåtkonstruktion – att tänka på (bockning) Hål för nära bockar kan ge resultera i ovalitet och sedan problem med gängning, nitning eller pressmutter.

Lego 2010/2011 Plåtkonstruktion – att tänka på (bockning) För mycket bockning! Flärpar och bockade småbitar. Undersök om de istället skulle kunna häftas (svetsas), skruvas eller nitas istället på den större detaljen.

Lego 2010/2011 Plåtkonstruktion – att tänka på (bockning) En konstruktion kan ibland vara nästan omöjlig att bocka i ett stycke. Försök att dela upp konstruktionen om det går.

Lego 2010/2011 Plåtkonstruktion – att tänka på (Bockning) CAD-programmen förefaller med default alltid ge samma bockradie som plåttjockleken. Detta medför några saker att beakta. För rostfritt bör radierna vara mindre än plåttjockleken om hål och urtag ligger nära bocken. Om plåttjocklek 2 mm så välj radie 1-1,5 mm som grov tumregel.

Lego 2010/2011 Plåtkonstruktion – att tänka på (Bockning) För aluminium är det mer komplicerat. För att minimera risken för sprickbildning så önskas större radier än tjockleken med omvänd tumregel. Men för uttag och hål önskas en mindre radie! Här måste man titta på olika radier beroende på. Ibland specificeras udda radier som det normalt inte finns standardverktyg för t.ex. 1,78mm. Men special är möjligt. Vi har verktyg för 0,5mm, 1.0mm, 1,5mm därefter från 2,0mm till 6,0 mm (heltal).

Lego 2010/2011 Plåtkonstruktion – att tänka på (bockning) Ibland (som vi uppfattar) onödig blandning av toleranser som komplicerar bockningen. Ibland saknas mått. Olika vy-vridningar på samma ritning kan förekomma vilket försvårar förståelsen.

Lego 2010/2011 Plåtkonstruktion – att tänka på (bockning och generellt) Förstoringar på kritiska delar i större konstruktioner är en stor hjälp för tydlighet.

Lego 2010/2011 Plåtkonstruktion – att tänka på (svets) Häfta istället för helsvets om det går. Mekaniskt oftast tillräckligt starkt. Spar tid och pengar. Undvik och tänk på omöjliga svetslägen. Välj rätt svetsmetod och inte t.ex MIG för tunnplåt när det skall vara TIG. Ange svetsbeteckningar – saknas ofta.

Lego 2010/2011 Plåtkonstruktion – att tänka på (svets) Svetsfogarna är inte slutna. Som om de skall fyllas utan att det är tänkt så.

Lego 2010/2011 Plåtkonstruktion – att tänka på (svets) Svets av tapp i uttag minskar dragningar och lättare att rikta. Speciellt bra för större konstruktioner och undviker fixturer. Spar tid och pengar.

Lego 2010/2011 Att tänka på Det blir så i CAD-programmet! Lita inte alltid blint på CAD-programmet. Det bästa kan ibland vara det godas fiende. Tänk på tillverkningen.

Lego 2010/2014 Men Tekno-Detaljer kan göra det nästan omöjliga! Ibland måste kanske konstruktören trotsa tyngdlagen. Om kostnaden är sekundär och funktion allt så kan vi tillverka det nästan omöjliga! Men vi för en aktiv dialog och diskuterar med kunden. Vi hjälper gärna till med ditt uppdrag och du kan kontakta: