Skanskas typhus ModernaHus 2014-04-04 TM. Det är enkelt att välja ModernaHus 1.Hustyp och uttryck 2.Materialval och standard 3.Uppvärmning och energi.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
EEF:s 6 steg till Energieffektivisering
Advertisements

Välkomna på information om gymnasievalet!
Energieffektivisering i befintliga fastigheter
Värme i villan.
Vad är det för skillnad mellan hyresrätt och bostadsrätt?
VAD BEHÖVS FÖR ATT IMD SKA FUNGERA I PRAKTIKEN
Affärside Fallskyddspecialisterna är ett komplett fallskyddsföretag vilket innebär att vi förutom försäljning av fallskyddsprodukter och räddningssystem.
Visionen för PTS Conny Axelsson Fastighetschef Landstinget Kronoberg.
En informationskampanj om hur man kan spara
Värme i villan.
Kostnadsfri och opartisk kommunal service
MDK.
Vad är ett bra ombyggt flerbostadshus
Välkomna! Anna Bäckstäde Energi- och klimatrådgivare i Gotlands kommun
1.
Scandinavia. Lönsamheten för ett solelsystem beror alltid på en detaljerad planering och ett noggrant urval av komponenter. Solar Energy En av de största.
Nyproducerade bostadsrättsradhus i Svanby
Fastighet2020 SMARTA FASTIGHETER, EN DEL AV INTERNET.
Kortare text Vår butik är Svanenmärkt! Miljön, klimatet och en hållbar utveckling är frågor som ligger oss nära. Därför har vi tagit steget till att.
Tekniken, fördelar och nackdelar Av Elin och Johan Olofsson ht-07
Energieffektiv belysning i flerbostadshus
Vitec Fastighet Energiuppföljning
Värme & ventilation Brf Bågen
En informationskampanj om hur man kan spara
Välkommen till Stångåstaden!
EEF:s 6 steg till Energieffektivisering
Förslag till upplägg: ” Tekniköversikt, Strategimodell” för BeBo-projekt Styrelsemöte BeBo
Tekniska Verken och Linköpings universitet som regional motor för en hållbar utveckling
Sveriges första miljöcertifierade passivhus I Sverige enl Energimyndigheten för passivhus byggas i Umeå och det görs av framtidens branschfolk: eleverna.
AB Svenska Bostäders databas för energistrategi och budgetverktyg PUNKTER.
Hållbar utveckling.
Betalningar 2013 För Samfällighetsföreningen Humlen Styrelsen
Sonny Myrefelt, Tekn lic, Skanska Teknik, Malmö
Läkarstudent i Norrbotten Gemensam kampanj: gemensam energieffektivisering, med våra tre norrländska landstingsgrannar, Jämtland, Västernorrland och Västerbotten.
HÅLLBARA HILDA Halverad klimatpåverkan genom smarta lösningar.
KNX Konsulthandbok - allt du behöver veta för att föreskriva en KNX-anläggning 1.
Nybyggnation med låg energianvändning
Vad är Energy Performance Contracting?
Presentation hållbart byggande Galären PRESENTATION HÅLLBART BYGGANDE Privatägt fastighetsbolag med kontor i Luleå och Stockholm 26 anställda.
Bibliotekscentrums miljöarbete Uppföljning januari 2009.
Så här sparar Landstingsfastigheter på energi BILD 2 Energianvändning och klimatpåverkan.
GESÄLLEN GEMENSAMT PROJEKT HSB OCH SKANSKA START AV ETT NYTT KVARTER PÅ KVARNHOLMEN.
1 Byggmaterialdagen, Nordbygg 2008 Aktiv ventilation i passiva hus –Flexibla och energieffektiva produkter Lars Tylén Product manager REC Indovent AB
Skoltoaletter i Göteborg Århus Vad gör lokalförvaltningen? Vi ansvarar för In- och utvändigt underhåll (golv, väggar, tak, vitvaror, storkök,
ENERGIOPTIMERING Läckagesökning Konfiguration Styrning Efterbehandling
Nya byggregler - nya krav för byggnader
Välkomna till medlemsmöte Bostadsrättsföreningen Tingdammen
Socialt blandat boende
Låg hyresnivå som utvärderingskriterium i markanvisning Erfarenheter Kerstin Enæus Bitr fastighetsdirektör Västerås invånare.
IMD För allas skull…. EU-Direktiv Den 22 juni 2011 lade EU-kommissionen fram ett förslag till Direktiv om Energieffektivitet, i artikel 8 ”Mätning och.
Passivhus SUNDSBRO ”Halvera Mera” Ljungheden Bollnäs Kommun Folkmängd: personer, varav invånare i centralorten. Yta: kvadratkilometer.
Kemikaliesmarta förskolor. Kemikaliebanta för en giftfri förskola Under genomfördes projektet ”Kemikaliebanta för en giftfri vardag” Två olika.
Öppet Hus 25 augusti Turbingränd 4 Margareta & Kurt.
Uppsalahems arbete med miljö och energifrågor. Innehåll ●Bakgrund ●Energistrategi ●Målsättningar ●Energiplaner ●Resultat ●Så viktig är energistatistiken.
© KTC Control AB KTC Koncernen Pionjärer inom energieffektivisering! För fastighetsägare och hyresgäster.
VÄRMEGRUPPEN. VARFÖR GÖR VI DETTA?  Vi vill lösa de problem vi har med vårt interna värmesystem.  Vi vill säkerställa att vårt område har ett fortsatt.
KjR Utb Så här kan det gå!.
Välkommen till vår REKO!
Regionens hus Skövde.
Måna och arbeta med det kulturhistoriska värdet
NCC Design Alfa Bilden är en skissbild, avvikelser kan förekomma.
EU:s energieffektiviseringsdirektiv
Hållbar energiproduktion och distribution
Välkommen! HSB Brf PROMENADEN
Klimatvänlig fjärrvärme: Dåva 2, Umeå El 190 GWh
Tema energi.
Miljöanpassat byggande vid ett regionsjukhus i drift
Boende i Bostadsrättsföreningen Trollbäret
Boende i Bostadsrättsföreningen Trollbäret
Byggdialogens årsstämma Sveriges Allmännyttas Klimatinitiativ
Presentationens avskrift:

Skanskas typhus ModernaHus TM

Det är enkelt att välja ModernaHus 1.Hustyp och uttryck 2.Materialval och standard 3.Uppvärmning och energi 4.Förvaltning och fastighetsdrift TM

Svanenmärkta hus är byggda under en styrd och kvalitetssäkrad byggprocess är energisnåla (minimun 25% under BBR-krav) och har låg klimatpåverkan innehåller material med så lite miljö- och hälsoskadliga ämnen som möjligt har en bra innemiljö som gör de hälsosamma att bo i håller hög kvalitet har en genomtänkt drifts- och underhållsplan som gör det enkelt att se till att huset förblir energisnålt och behåller sin goda innemiljö under lång tid Svanenmärkningen i ModernaHus motsvarar Miljöbyggnad nivå silver som totalt betyg

Rika liv i energisnåla hem Vi tummar aldrig på kvalitet utan har genomgående valt tåliga materialval från kända varumärken!

Gedigen konstruktion för bättre totalekonomi Byggfilm:

Drift och underhåll utan överraskningar Skanskas Kombohus Plus kombinerar låg investering med lång livslängd och därmed låga drifts- och underhållskostnader. Vi har följt upp våra hus under snart ett decennium för att säkerställa att beräknad prestanda uppfylls även i driftsläget. För dig som tänker långsiktigt ägarskap är dina tidiga val avgörande för din kommande förvaltning. Det gäller att planera rätt från början. Skanska erbjuder:  Tåliga, beprövade och lättskötta material. Fasad, trapphus, lägenhetsskiljande väggar, bjälklag och balkongplatta är alla i betong. Alla installationer är lätt åtkomliga. Inne i lägenheten är det helkaklade badrum, parkettgolv samt fönsterbänkar i sten.  Miljövänliga material. Vi bygger med oorganiskt material för att undvika fukt. Vårt byggmaterial är fritt från kemikalier och godkänt av Miljömärkning Sverige.  Energismarta val. Vitvarorna är energimärkta och kranar och toaletter är snålspolande. Belysningen i gemensamma utrymmen och trapphus styrs lokalt med strömställare, rörelsedetektorer eller närvarodetektering. Yttre och inre entrébelysning styrs med skymningsrelä och tidkanal.  Mätning av förbrukning i lägenhet. I standard ingår individuell mätning av el-, värme-, och varmvattenförbrukning per lägenhet. Mätning av kallvatten är tillval. Mätning leder till medvetenhet hos de boende om sin faktiska energianvändning och miljöpåverkan. Som fastighetsägare kan du även debitera faktisk förbrukning per lägenhet.  Mätning och styrning av fastighet. Ett datoriserat styr- och mätsystem (DUC) installeras i undercentral och fläktrum. I systemet sker alla reglerings- och styrfunktioner för värme och ventilation. DUC-systemet mäter el- och värmeförbrukning i fastigheten. I systemet hanteras också externa larm samt styrning av t.ex. ytterbelysning. Systemet är även förberett för kommunikation mot överordnat övervaknings/mätsystem. Vi kan också erbjuda möjlighet till uppföljning och verifiering av fastigheten genom överenskommelse om energitjänstavtal efter färdigställd entreprenad.

Linnea Effektivt hus med stora möjligheter.

Linnea – fasader och fakta *obs ytor och mått är preliminära och kan komma att förändras i byggprojekt

Linnea – entréplan *obs ytor och mått är preliminära och kan komma att förändras i byggprojekt

Linnea – normalplan *obs ytor och mått är preliminära och kan komma att förändras i byggprojekt

Linnea – exempelplanlösning 2 RoK, 55kvm *obs ytor och mått är preliminära och kan komma att förändras i byggprojekt

Linnea – interiör

Referensprojekt Söderköping Kund: Ramunderstaden Kontakt: Torbjörn Olsson, vd Entreprenad: TE i partnering Upplåtelseform: HR Inflyttning: Januari 2012 Hustyp: Kristina Ytterby Kund: Kungälvsbostäder Kontakt: Bo Genvad, vd Entreprenad: TE i partnering Upplåtelseform: HR Inflyttning: Våren 2013 Hustyp: Frida Ludvika Kund: LudvikaHem Kontakt: Ulf Rosenqvist, vd Entreprenad: TE i partnering Upplåtelseform: HR Inflyttning: Sommaren 2013 Hustyp: Kristina

Skanskas ModernaHus Vi uppför Svanenmärkta kostnadseffektiva hyresrätter på sex månader, vilket skapar rika liv i energisnåla hem. Våra hustyper Kristina, Julia, Sofia, Linnea och Johanna ingår alla i SABOs ramavtal Kombohus Plus.