Fotboll för alla - så länge som möjligt! 1. STOCKSUNDS IF Stocksunds idrottsförening (SIF) bildades den 3 januari 1935 i Stocksund, Danderyds kommun,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Nivåanpassad träning För att inkludera alla
Advertisements

ÅLDERSGRUPPEN 10 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Charmtrollen är våra allra yngsta deltagare och där innebandyn ännu inte är i fokus. Tanken är att bli barnens första kontakt med organiserad idrott, känna.
Föräldramöte F-05.
Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009.
Näsets SK Den vinröda tråden !. Näsets SK Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi satsar på både.
Rådslag Idrott Mats Enquist, GS Ingemar Nyman, Idrottschef
ÅLDERSGRUPPEN 12 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
ÅLDERSGRUPPEN 11 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Föräldramöte 19/10 P05.
Stockan P03 Föräldramöte 29 januari Agenda - Introduktion välkommen ( Jacob ) - Genomgång av planen 2015 ( Jacob ) - Sportchef Dan Jarl berättar.
Värmdö HC´s U9-U10 Hockeyskola 6-7 år U 8 U11-U12 U13-U14 U15-U16 B-jun A-jun A-lag B-lag Vetsutbildningstrappa Framåt.
ÅLDERSGRUPPEN 14 ÅR HÖSTEN. Kvällens program Rapport från ledarna om säsongen Kvällens tema Gemensamma diskussioner och eventuella överenskommelser Utbildningar.
ÅLDERSGRUPPEN 6 ÅR VÅREN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Danssporten Vill Värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
För att inkludera alla Ljusdal IF
Qviding ungdom 2009 Ungdomsutskottet. Vi skall bli bäst i Sverige på att utveckla & utbilda våra ledare, tränare och spelare. Vision Qvidings ungdomsutskott.
Utvecklingssamtal Sandvikens IF P Titta på de olika områdena och prata igenom med barnen vad de själva tycker att de är bra på och vad de tycker.
SPORTSLIG VERKSAMHET LIF- UNGDOM LIF Ungdomsfotboll vill och skall utvecklas som ungdomsförening och ha som mål att vara en ledande fotbollsförening på.
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Föräldramöte F 08/09 30 September Policy, spelarutbildningsplan; hur jobbar BK Höllviken med flickfotbollen? 2.Höstens planering: Tjejcupen,
Förälder och ny som ledare. Svensk Idrotts värdegrund Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas rätt att vara med Rent spel.
ÄAIK P03:BLÅ Lag & Spelarutveckling NIVÅANPASSNING.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
VÄLKOMMEN till SÖRSKOGENS IF Fotboll / Innebandy / Tennis En informationsskrift om Sörskogens IF TILL ALLA FÖRÄLDRAR och SUPPORTRAR Som förälder och supporter.
- En filosofi, vår filosofi.. FILOSOFI -. ett sätt att tänka att tänka Inte bara ännu en plan att sätta i hyllan. Ett verktyg för förändring inom vår.
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Föräldramöte Agenda Avsluta 2013 Målsättning Adolfsbergs IK Målsättning/Vision AIK P05 Organisation (detta skall vara klart idag!) Säsongen.
Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva.
FC Djursholm P05. Träningar Gruppen tränar 3 ggr i veckan på DIP Gruppens chefstränare är Jean Balawo Föräldratränare och Robin Holm bistår Jean. Träningen.
Ledbergs IF Fotboll Barn födda 2003 till 2005 Hej, Vi är barn idag som med enkla medel tränar fotboll med grundsynen: Förstå fotboll, ha roligt,
Föräldramöte P Välkomna. Agenda Summering 2014 Inriktning 2015 Cuper Ekonomi Föräldrarådet FS-learning Övrigt.
Verksamhetsplan 2013/ Johan Österman2013/2014 Beslutad av styrelsen
1 P06 Föräldramöte AGENDA ● Niklas Pålsson: Be A Pro! ● Utvecklingsmodell enligt Svensk Innebandy ● Träningar ● Poolspel- och träningsmatcher.
BILD Välkomna Föräldrarmöte P februari, 2017.
Åsa IF Stiftelsen Dunross
Föräldramötes mall, Välkomna till en ny säsong i vårt underbara gäng!
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Samsyn Västmanland.
Lagsammanhållning.
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Onsala BK Spelarmöte P01 inför 2016.
Agenda Presentation av ledarstab och ansvarsområden
Spelar- och föräldramöte
P06 Föräldramöte
Camilla Lantz Robertsson
Spelarmöte F-11 Välkomna!
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
DISPOSITION AV PRESENTATIONEN
Fotboll Fristad Goif F10 Ledare: Magnus Kamsula, Leif Andersson, Anton Björnberg och Niklas Rydell.
Föräldramöte FBC F
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
Onsala BK.
DISPOSITION AV PRESENTATIONEN
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Planering och information för 2018
Förälder och ny som ledare
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Organisation ÖIF U-13 säsongen 2019
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Våra mål för säsongen 2018/2019 Vi vill förmedla att Innebandy är en rolig sport Vi ska ha roligt när vi träffas på träningar och matcher Våra tjejer ska.
Föräldramöte P
Att vara idrottsförälder
Presentationens avskrift:

Fotboll för alla - så länge som möjligt! 1

STOCKSUNDS IF Stocksunds idrottsförening (SIF) bildades den 3 januari 1935 i Stocksund, Danderyds kommun, strax norr om Stockholm. Stocksunds IF övergripande målsättning är att så många barn i som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt. Barnperspektivet är det centrala och ska styra våra handlingar. Glädjen att delta och kämpa som en del i ett lag, oavsett nivå, är vår största vinst. Som enda fotbollsförening i Stocksund och Djursholm följer vi Riksidrottsförbundets rekommendationer för barnidrott vilket innebär: Antal träningstillfällen, matcher och cuper hålls på en sådan nivå att barnet kan upptäcka andra idrotter och intressen under sin uppväxt - och så att alla barn orkar med! Vi toppar inte våra lag, alla spelar lika mycket! Inga tidiga elitsatsningar, dessa kan ske först i tonåren. Ingen selektering av barn i form av a- och b-lag.(eller ”förstalag” eller ”akademilag”) Vi spelar matcher för att det är roligt och resultatet är underordnat! Den största vinsten är att kämpa tillsammans och att vara en del i ett lag. Alla våra träningar hålls på vår egen hemmaplan Stockhagen, som vi äger själva! 2

Varför är Stocksunds IFs mål bra för våra killar och tjejer? 3 Grupp 2: specialiserad träning utan hjälpmedel och bara få inslag av grundläggande träning. 2 utövare nådde landslagsnivå. 66,2% fick skador. Grupp 1: grundläggande träning med succesiv introduktion till delar i specialträning. 11 utövare nådde landslagsnivå. 33,8% fick skador. 80 unga idrottstalanger följda under 7 år, delade i två grupper med 40 i varje

Varför är Stocksunds IFs mål bra för våra killar och tjejer? Sammanfattning av 4 studier av Ungdomsidrott (Riksidrottsförbundet) Summering: Barn och ungdomar som vill bli riktigt bra i en idrott bör: Utöva flera idrotter upp till 16 års ålder. Träna 2-3 gånger per vecka, träningar per år. Utöva mycket spontanidrott vid sidan om den organiserade träningen. Inte ge upp för att man inte är bäst före 16 års ålder. 4 1.Vägen till A- landslaget – en studie av 1011 svenska elitidrottare år Vägen till landslaget – En retrospektiv studie av framgångsrika ungdomar i 7 idrotter. 3.Studie av fyra NHL- spelares bakgrund och ungdomsutveckling 4.Selektions- och rangordningslogiker inom svensk ungdomsfotboll

5 Varför är Stocksunds IFs mål bra för våra killar och tjejer?