Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna."— Presentationens avskrift:

1 Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna soptunnor. Det finns olika containrar med tex brännbart, icke brännbart, elektronik, metallskrot, wellpapp, däck med och utan fälg och vitvaror. Det finns olika sorters hus tex second hand hus och farligt avfall hus. Glas igloo Det finns två olika sorters igloos. Den ena är för färgat glas och den andra är för ofärgat glas. Staket Det finns staket runt hela anläggningen för att om jag har lämnat in något så vill jag att återvinningscentralen ska ta hand om det och att ingen ska gå och plocka upp det. Privat personer Som privatperson får man åka in och lämna in sopor på anläggningen.

2 Företag Som företag får man också lämna in sopor fast då måste man betala.
Deponeringskullen Det finns en kulle som kallas deponeringskullen och det är en kulle med sopor. Avfall Det finns ris och trädgårds avfall och det finns en stor kulle med skräp som heter deponikullen. Om vi handlar 4 kassar med mat så slänger vi bort en av dom. På 50-talet slängde vi bort 25 kg men nu slänger vi 510 kg per person.

3 1.Avfallsminimera 2.Återanvända 3.Återvinna 4.Energiutvinna 5.Deponera
Avfallstrappan 1.Avfallsminimera 2.Återanvända 3.Återvinna 4.Energiutvinna 5.Deponera

4 Sophantering förr i tiden
Man dumpade mest sopor i skogen förr i tiden. Glas brukade man spara annars grävde man ner i jorden. Dom sa att det inte fanns om man inte såg det. Plast använde man inte så himla mycket så det var inga problem. Vitvaror och elektronik dumpade man i skogen. Papper eldade man upp.

5 Sophantering i framtiden
I framtiden tycker vi att glasigloon ska sortera ofärgat och färgat glas själva för att underlätta för oss. Vi tycker att glasflaskorna ska åka på rullband och att det är en dator som läser av om det är färgat eller ofärgat. Om det är färgat så åker det till vänster och om det är ofärgat så åker det till höger ner i olika containrar. När glasflaskorna har kommit ner i containrarna så åker dem ner i glashuset och smälts ner.

6 Skisser

7 Programmering i scratch

8 Prova själv dubbelklicka på ikonen
Du måste ha Scratch offline editor installerad för att det ska fungera. Klicka på den gröna flaggan för att starta programmet Klicka på grön flagga. Kolla vad flickan gör. Klicka på mellanslag och grön flagga för att börja om.


Ladda ner ppt "Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna."

Liknande presentationer


Google-annonser