Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

2008-05-20. Varför säkerhet Att bevara en hemlighet Att skydda tillgångar materiella och immateriella Krav från leverantörer eller kunder Säkerhet för.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "2008-05-20. Varför säkerhet Att bevara en hemlighet Att skydda tillgångar materiella och immateriella Krav från leverantörer eller kunder Säkerhet för."— Presentationens avskrift:

1 2008-05-20

2 Varför säkerhet Att bevara en hemlighet Att skydda tillgångar materiella och immateriella Krav från leverantörer eller kunder Säkerhet för personal och kunder Att vara medveten om sina risker och att minimera riskerna. Att ha någon att skylla på

3 Säkerhet IT säkerhet Informationssäkerhet Person säkerhet Fysisksäkerhet Brandsäkerhet

4 Vilken ordning? Brandsäkerhet Informationssäkerhet IT säkerhet Fysisksäkerhet Person säkerhet

5 Hallunda 29 aug 2005

6

7

8

9 Information Oavsiktlig spridning Avsiktlig spridning Informations inhämtning

10  make  maka  familj  vänner  okända  make  maka  bekanta  familj  make  maka  Informationsspridning

11  make  maka  familj  vänner  okända  make  maka  anställda  Ledgrupp  CEO  CFO  Informationsspridning

12 Miljömedvetandet har kommit in i styrelserummen, 14001 Kvalitet är en ”grundbult”. 9001 Säkerhet har lång tradition - men inte samma dignitet. Hur ökar vi medvetandet om säkerhetsfrågorna? ISO

13 ISO 27001 Säkerhetspolicy. Säkerhetsorganisation. Klassificering och kontroll av tillgångar. Personal och säkerhet. Fysisk och miljörelaterad säkerhet. Styrning av kommunikation och drift. Styrning av åtkomst. Systemutveckling och -underhåll. Avbrottsplanering. Krishantering. Efterlevnad.

14 Fördelar – skapar förtroende på marknaden – definierar nivåer för säkerhetsarbetet – ger förtroende hos underleverantörer – skapar trygghet hos medarbetarna – ökar säkerhetsmedvetandet i företaget

15 Fördelar i org – standardiserar begrepp och språkbruk, skapar klara och entydiga definitioner – förebyggande insatser istället för ”brandkårsutryckningar” – reducerar interna och externa felkostnader – regelbunden översyn av effektivitet hos systemet

16

17 Affärsidé Vi erbjuder säker och miljöriktig logistik för tillvaratagande av digital och analog information samt miljöriktig destruktion av informationsbärare och elektronisk hårdvara. Panaxia Information Care (Pan-IC)

18 Tjänster Logistik för inhämtning/leverans av hårdvara. Mottagning/leverans lager för hårdvara. Verkstad för informations avprogramering. Arkivering av information. Administrering av datorhall och servrar. Undersökning och klargörning av försändelser.


Ladda ner ppt "2008-05-20. Varför säkerhet Att bevara en hemlighet Att skydda tillgångar materiella och immateriella Krav från leverantörer eller kunder Säkerhet för."

Liknande presentationer


Google-annonser