Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Inkludering – med plats för alla. Mångfald och inkludering på Navet ”Mångfald är en process där vi på Navet är öppna, ser möjligheter och värdesätter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Inkludering – med plats för alla. Mångfald och inkludering på Navet ”Mångfald är en process där vi på Navet är öppna, ser möjligheter och värdesätter."— Presentationens avskrift:

1 Inkludering – med plats för alla

2 Mångfald och inkludering på Navet ”Mångfald är en process där vi på Navet är öppna, ser möjligheter och värdesätter olikheter och likheter hos oss själva och vår omvärld”

3 Inkludera – inte exkludera

4 ” en inkluderande verksamhet är den där alla deltagare, oberoende av förutsättningar ska få ett meningsfullt utbyte och aktivt kunna delta i det gemensamma och gemensamhetsskapande”

5 Inkludering handlar om: -att ta vara på de olikheter som finns ibland oss och se dem som en tillgång -att anpassa verksamheten till särskilda behov och förutsättningar som finns – den ska INTE sträva efter att ta bort olikheterna hos dem som deltar -att med professionellt handlag ge människor stimulans och uppmuntran där målet är meningsfullt gemensamhetsskapande. -målet är att skapa ett bättre samhälle som är till för alla och motverkar utanförskap och utslagning

6 Inkludering som inriktning är bra för alla i lärande situationer (belagt med forskning, både nationellt och internationellt) Att vara inkluderad i en lärande gemenskap med blandade kompetenser ökar lärandet för alla på sikt Motsatsen till inkludering är segregerade grupper med specialinriktningar – där definierar inriktningen hur högt du kan nå

7 Att leda inkluderande: Är att tro på och agera den inställningen i sitt ledarskap Att ha höga förväntningar på att alla kan och vill Problemlösande och positiv attityd Agera engagerat och professionellt

8 En verksamhet för alla - är det vad vi vill ha?


Ladda ner ppt "Inkludering – med plats för alla. Mångfald och inkludering på Navet ”Mångfald är en process där vi på Navet är öppna, ser möjligheter och värdesätter."

Liknande presentationer


Google-annonser