Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mats Bodin på tre röda….. Jag har mångårig erfarenhet av Jag är

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mats Bodin på tre röda….. Jag har mångårig erfarenhet av Jag är"— Presentationens avskrift:

1 Mats Bodin på tre röda….. Jag har mångårig erfarenhet av Jag är lön och belöning kompetensfrågor företags relationer till omvärlden strategier för företagsutveckling och produktivitet. van att leda, ingå i och företräda grupper driven på utrednings- och struktureringsarbete rutinerad omvärldsbevakare van vid skriftlig och muntlig presentation.

2 …..Mats Bodin på två röda…..
Mina chefer och kollegor beskriver mig som Mina anställningar Mina examina Analytisk social företagskunnig helhetstänkande. Institutet för Lön och Belöning (partner) Hewitt Associates AB SAF/Svenskt Näringsliv Svenska ManagementGruppen AB KTH, Industriell Ekonomi och Organisation. Teknologie licentiat, KTH Civilingenjör, KTH Diplomerad omvärldsanalytiker, Docere.

3 …..Mats Bodin på en röd. Axplock av publikationer inom olika områden
Möda är sällan sin egen lön – fler vill ha bättre koppling mellan lön och egen insats Individuell och differentierad lönesättning – vad vet vi om det? Olika sätt att se på lön – alla tycker inte lika Vinn på tid! Snabbhet som förbättringsstrategi Mät och förbättra produktiviteten! Mål för alla - idéskrift för bättre styrning av grupper med hjälp av Målmatrisen Datorsystem och organisationsförändring Teori och metoder för investeringsbedömning: Antaganden om verkligheten. 070 –

4 Är lön och belöning främst medel för att
uppfylla målet ”LÖN” eller medel för att nå stärka möjligheten rekrytera de bästa? styra i riktning mot högre produktivitet? styra i riktning mot långsiktiga mål? styra i riktning mot nya mål? stärka samarbete och engagemang? stärka känslan för företaget? stärka möjligheten behålla medarbetare? försäkra mot strejk och blockad? ……………………………………?

5 Passiv eller aktiv lön Löneförmedlare Lönebrukare
Anser att lön är någonting som finns Ser lön som en ren kostnadspost bland andra Lönemottagare Anser att lön finns och fördelas Är van att andra förhandlar åt henne Anser att lön skapas och förtjänas Ser lön som en investering som skall ge effekter Lönemedverkare Vill så långt möjligt samtala själv


Ladda ner ppt "Mats Bodin på tre röda….. Jag har mångårig erfarenhet av Jag är"

Liknande presentationer


Google-annonser