Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Prestation, stress, motivation & hjärnan Njuter du av ditt arbete?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Prestation, stress, motivation & hjärnan Njuter du av ditt arbete?"— Presentationens avskrift:

1 Prestation, stress, motivation & hjärnan Njuter du av ditt arbete?

2 Hjärnans belöningssystem Belöningssystem Kemiska signalämnen Njutning

3 Hjärnans hälsa Har du hjärnkoll? Att prestera bra och känna oss nyttiga är viktigt för hur vi mår på jobbet Det är vetenskapligt bevisat att människor gör bättre ifrån sig när de mår bra ”Att ha många bollar i luften” - är det effektivt?

4 Apropå att njuta av arbetslivet… Mår du bra av ditt arbete?

5 Morot och piska Hur påverkas hjärnan av beröm och kritik? Det är viktigt att skapa balans mellan hjärnans ”hot” (stress) och belöningssystem Vi behöver alla ge varandra mer beröm och mindre kritik enligt forskaren Berömmen måste vara äkta: hjärnan ser igenom falskt beröm

6 Diskussionsfrågor - bekräftelse Vad händer när man inte får feedback på det man gör? Hur fungerar det på din arbetsplats? Är det vanligt att chefen ger beröm? Har du själv koll på om du gör ”rätt saker”? Vad kan du själv göra för att ställa krav på din arbetsgivare? Hur ser du på din personliga utveckling i arbetslivet? Känner du dig stimulerad eller har du slutat njuta? När gav du en medarbetare beröm sist? Har ni något ”belöningssystem” på arbetsplatsen och i sådant fall, hur fungerar det?


Ladda ner ppt "Prestation, stress, motivation & hjärnan Njuter du av ditt arbete?"

Liknande presentationer


Google-annonser