Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tjeckien.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tjeckien."— Presentationens avskrift:

1 Tjeckien

2

3 Vad kan man göra i Tjeckien?
Du kan besöka olika sevärdheter så som: Slottsområdet Ölbryggerier Karlsbron Flodkryssningar Shopping

4 Slottsområdet Det här en av platserna du inte får missa när du är i Prag. Man måste ha gott om tid när man ska besöka det här området. Själva området är över 570 meter långt och på sina ställen mer än 120 meter brett. Området ligger nära, centralt och är lätt att hitta.

5 Ölbryggerier Tjeckien är kända för sin öl, precis som italienarna är kända för sin pasta och fransmännen för sin vinproduktion. I Tjeckien finns det gott om små och stora ölbryggerier. Det är lätt att slinka in på ett av stadens mini bryggerier och få sig en god måltid och en god öl till.

6 Karlsbron Karlsbron är kanske Prags mest kända symbol. Själva bron är 520 meter lång och går över floden Moldau och är en del av kungsvägen. Det är ett välbesökt turistmål i Tjeckien.

7 Flodkryssningar Floden Moldau ger möjligheter till dag- och kvälls kryssningar. Åka under Karlsbron och andra broar.

8 Shopping i Prag Här hittar du de vanligaste affärerna som H&M, ZARA och IKEA till exempel, men också många nya affärer. Som är populära hos tjecker. Palladium är ett av alla shoppingcenter som finns. Där finns över 170 butiker och även många restauranger.

9

10 Naturligabergskedjor. Floder. Inga naturliga sjöar.
Geografi Naturligabergskedjor. Floder. Inga naturliga sjöar.

11 Tjeckien har ett kontinentalt klimat.

12 Turism Det är främst Prag med sina många kulturella och historiska sevärdheter som lockar turister. Kända kurorter som Mariánské Lánzé(Marienbad), där kan man åka på spa upplevelser och Karlovy(Karlsbda) har rustats upp för att locka turister. Karlstejns fästning utanför Prag är välbesökt liksom de historiska stadskärnorna i Omomouc, Telc och Ceskeý Krumlov.

13

14 Sport I Tjeckien kan du t.ex. åka skidor och spela ishockey på vintern. Du kan även åka på västen ridning. I Prag finns även världens största inomhus handbolls cup.


Ladda ner ppt "Tjeckien."

Liknande presentationer


Google-annonser