Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade."— Presentationens avskrift:

1 Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade halsband för att man skulle kunna se om kronhjortarna var tama.

2 Landskapsdjur & blomma
Öland har Ölandsolvändan som landskapsblomma, för den finns inte vild någon annanstans. Öland har Näktergalen som landskapsdjur, för det finns många av dem på Öland.

3 Städer Borgholm är den enda staden som finns på Öland.
Det finns en slottsruin som ligger i Borgholm, den heter Borgholms slottsruin.

4 Näringar Ölands största näring är turism. Det kommer väldigt många turister varje sommar. Öland har också mycket jordbruk, de är många som lever på jordbruk. De odlar bland annat sockerbetor och grönsaker. Öland är också känt för sina jordgubbar.

5 Kända platser Trollskogen är en känd plats som naturen har skapat. I Trollskogen finns det tall, gran och ek. Där finns också vrak. Träden växer konstigt där och träden knakar, därför har Trollskogen fått sitt namn. Stora Alvaret ligger på södra sidan av Öland. Stora Alvaret är en jättestor äng. Stora Alvaret kanske ser ödsligt ut men man kan upptäcka massor där. På sommaren kommer de många till Stora Alvaret.

6 Turism Det är bäst att åka till Öland på sommaren för på vintern är nästan ingenting öppet och på sommaren kan man bada. På sommaren är det många konserter på slottsruinen. Man kan också åka till Ölands djurpark.

7 Var i Sverige Öland ligger i Östersjön. Vattnet som ligger emellan Sverige och Öland heter Kalmarsund. Öland är Sveriges näst största ö. Här ligger Öland

8 Industrier Degerhamn är en av de största industrierna på Öland. Degerhamn är en cementfabrik. De behövs kalk för att göra cement. På Öland finns mycket kalk.

9 Ölandsbron För att komma till Öland kör man över Ölandsbron. När Ölandsbron byggdes (1972) var den Europas längsta bro. Längst upp på bron har man en fin utsikt över Kalmar sund.


Ladda ner ppt "Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade."

Liknande presentationer


Google-annonser