Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen"— Presentationens avskrift:

1 REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen
¤ Regnskogen har fått sitt namn från att det regnar så mycket. ¤ Det finns regnskogar i Afrika, Sydamerika och i södra Asien. ¤ Den största regnskogen finns i Amazonas i Sydamerika. ¤ Medeltemperaturen är minst 20 grader.

2 Regnskogens natur Regnskogarna är viktiga eftersom de ger ifrån syre som vi behöver för att andas. Röken ligger tät och det är svårt att andas när det brinner i en regnskog. Ibland tänder människorna på skogen för att få mark till nya odlingar. Det regnar mm om året i en regnskog. Träden kan bli mellan 40-50m höga och de tappar aldrig sina blad. Det finns många lianer i regnskogen.

3 Arter Man känner till 50 000 arter av tropiska träslag.
Det finns 43 arter av myror som bor i en enda regnskog. I regnskogen lever massor av växtätande djur. Goliatgrodan är den största grodan i hela världen och väger över 3kg. Det finns rosa delfiner i regnskogens vatten. Anakondan är världens största orm och kan bli 10m lång.

4 Exportvaror Kakaoträd växer mitt i en del regnskogar.
Kakaobönorna ger bra betalt. De som köper kakaobönor är medlemmar i Fair Trade. Många bananer kommer från regnskogar. Bananen är ett bär och inte en frukt. På varje banan stock sitter ungefär 200 bananer. Vi svenskar äter mest bananer i Europa.17 per person/ år

5 Människor Människorna som bor i en regnskog i Afrika kallas för Mbutipygméerna. De som bor i Sydostasien kallas för negriter. Människorna i regnskogen har mycket föda omkring sig. Många lever på vad skogen ger.

6 Annat intressant AV: KLARA & EVELINA
Bara en tiondel av solljuset når ner till marken. Regnskogarna ser inte ut som dom gör i filmer. De flesta bananer vi äter kommer ifrån Mellanamerika. Det är varmt och fuktigt i regnskogarna. I regnskogen regnar det nästan varje dag. AV: KLARA & EVELINA


Ladda ner ppt "REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen"

Liknande presentationer


Google-annonser