Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen ¤ Regnskogen har fått sitt namn från att det regnar så mycket. ¤ Det finns regnskogar i Afrika, Sydamerika och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen ¤ Regnskogen har fått sitt namn från att det regnar så mycket. ¤ Det finns regnskogar i Afrika, Sydamerika och."— Presentationens avskrift:

1 ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen ¤ Regnskogen har fått sitt namn från att det regnar så mycket. ¤ Det finns regnskogar i Afrika, Sydamerika och i södra Asien. ¤ Den största regnskogen finns i Amazonas i Sydamerika. ¤ Medeltemperaturen är minst 20 grader.

2  Regnskogarna är viktiga eftersom de ger ifrån syre som vi behöver för att andas.  Röken ligger tät och det är svårt att andas när det brinner i en regnskog. Ibland tänder människorna på skogen för att få mark till nya odlingar.  Det regnar 2000-4000 mm om året i en regnskog.  Träden kan bli mellan 40-50m höga och de tappar aldrig sina blad.  Det finns många lianer i regnskogen.

3  Man känner till 50 000 arter av tropiska träslag.  Det finns 43 arter av myror som bor i en enda regnskog.  I regnskogen lever massor av växtätande djur.  Goliatgrodan är den största grodan i hela världen och väger över 3kg.  Det finns rosa delfiner i regnskogens vatten.  Anakondan är världens största orm och kan bli 10m lång.

4  Kakaoträd växer mitt i en del regnskogar.  Kakaobönorna ger bra betalt.  De som köper kakaobönor är medlemmar i Fair Trade.  Många bananer kommer från regnskogar.  Bananen är ett bär och inte en frukt.  På varje banan stock sitter ungefär 200 bananer.  Vi svenskar äter mest bananer i Europa.17 per person/ år

5  Människorna som bor i en regnskog i Afrika kallas för Mbutipygméerna.  De som bor i Sydostasien kallas för negriter.  Människorna i regnskogen har mycket föda omkring sig.  Många lever på vad skogen ger.

6  Bara en tiondel av solljuset når ner till marken.  Regnskogarna ser inte ut som dom gör i filmer.  De flesta bananer vi äter kommer ifrån Mellanamerika.  Det är varmt och fuktigt i regnskogarna.  I regnskogen regnar det nästan varje dag.  AV: KLARA & EVELINA


Ladda ner ppt "¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen ¤ Regnskogen har fått sitt namn från att det regnar så mycket. ¤ Det finns regnskogar i Afrika, Sydamerika och."

Liknande presentationer


Google-annonser