Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Medelpad Det här landskapsvapnet ser ut så för att man ska kunna veta att där finns två älvar i Medelpad. Den röda färgen är där för det ska se snyggare.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Medelpad Det här landskapsvapnet ser ut så för att man ska kunna veta att där finns två älvar i Medelpad. Den röda färgen är där för det ska se snyggare."— Presentationens avskrift:

1 Medelpad Det här landskapsvapnet ser ut så för att man ska kunna veta att där finns två älvar i Medelpad. Den röda färgen är där för det ska se snyggare ut. Älvarna heter Indalsälven och Ljungan.

2 Landskapsdjur - blomma
Medelpads landskapsdjur är skogshare. Medelpads landskapsblomma är gran. Det finns mycket skog i Medelpad och många jobbar där.

3 Var i Sverige Medelpad ligger ungefär i mitten av Sverige. Medelpad gränsar mot Jämtland, Ångermanland, Härjedalen och Hälsingland. Medelpad

4 Städer Sundsvall är den största staden i Medelpad. Den 25 juni 1888 började det brinna. Det var varmt och det hade inte regnat på länge. Det brann ner jättemånga hus så 9000 människor fick leva ute första natten.

5 Kända platser Utanför Sundsvall finns en ö som heter Alnön. Där har legat flera sågverk. Det finns ett sågverk kvar om heter Tunadal. Alnön

6 Det finns mycket skog i hela Medelpad.
Näringar Det finns mycket skog i hela Medelpad.

7 Turism Man kan kan åka till Sveriges mittpunkt. Den ligger söder om älven Ljungan. Mittpunkten är mitt på berget Flataklacken.

8 Industrier Där finns en fabrik som heter Grängers Aluminium. De gör en sorts metall, den heter Aluminium. Aluminium används bl.a. till läskburkar.


Ladda ner ppt "Medelpad Det här landskapsvapnet ser ut så för att man ska kunna veta att där finns två älvar i Medelpad. Den röda färgen är där för det ska se snyggare."

Liknande presentationer


Google-annonser