Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Grekland.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Grekland."— Presentationens avskrift:

1 Grekland

2 Utanför Greklands kust ligger flera tusen öar
Utanför Greklands kust ligger flera tusen öar. Den som sitter i norr och är frusen ska definitivt åka till Greklands härliga övärld och öluffa.Under den varma perioden när det kommer många turister så jobbar man mycket EXTRA.Så jobbar många ö-bor på hotell och restauranger men mest är det pubar som folk jobbar på.

3 Ni som är sportintresserad och gillar att kolla på OS kan tänka en bra tanke om Grekland. För i Grekland startade OS. Det första OS hölls i Grekland år 776, alltså före Kristus, för 2500 år sedan. Grekerna tävlade inte bara i OS utan i dikt, musik, måleri och dans. Man tävlade även i politik.Vart fjärde år hölls tävlingarna i staden Olympia.

4 I Aten är det strängt förbjudet att bygga höghus
I Aten är det strängt förbjudet att bygga höghus. Detta för att inget ska skymma skulpturen Parthenon. Parthenon ligger på en kulle som heter Akropolis. Templet byggdes till Pallas Athena för att hon var en skyddsängel för templet. Templet byggdes 400 år före Kristi födelse. Det största berget i Grekland heter Akropolis. Visste ni att den första uteteatern startades i Grekland?

5 Folk som besöker Grekland åker oftast till öarna:
Rodhos Kreta Korfu Kos Naxos Perus. Några av dom här öarna är väldigt kända.

6 I Grekland äter man mycket mat som ni nog har förstått
I Grekland äter man mycket mat som ni nog har förstått. I Grekland äter man bland annat: Feta ost Oliver Grekisk potatissallad Bondsallad Friterad bläckfisk Tzatsiki Grillspett Fyllda paprikor.

7 Greklands speciella drycker är Ozou , Retzina,Metaxa och
I Grekland har man inte så mycket godis som här i Sverige utan dom äter det här istället: Vanilj på en sked och så doppar man det i vatten Sporja som är solrosfrö Greklands speciella drycker är Ozou , Retzina,Metaxa och Mythos

8 VIKTIG INFORMATION !!! Om ni turister ska åka till Grekland ska ni inte åka till fast landet utan till någon ö, eller åk till någon stad. Denna Power Point är gjord av Anna Karolidou


Ladda ner ppt "Grekland."

Liknande presentationer


Google-annonser