Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen till Falkenbergs kommun!.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen till Falkenbergs kommun!."— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till Falkenbergs kommun!

2 Falkenberg

3

4 Falkenbergs stad präglas av
En koncentrerad stadskärna Ån Ätran som delar staden mitt itu Närheten till havet Multiarenan Falkhallen Företag inom logistik och tillverkning Framgångsrika idrottslag Gamla stan med trähus och kullersten Många publika evenemang Staden Falkenberg

5 Ån Ätran rinner genom hela kommunen från nordost till sydväst.
Forsen vid Herting har öppnats upp och låter nu vandringsfiskar passera. Laxfisket i Ätran är vida känt och lockar fiskare från när och fjärran. På Ätran tränar kanotiser i världsklass. Vägen längs Ätraforsdammen är Hallands vackraste.

6 Vessigebro Falkenberg

7 Vessigebro ligger utmed Ätran, 13 kilometer från Falkenbergs stad
Vessigebro ligger utmed Ätran, 13 kilometer från Falkenbergs stad. Församlingen har 2340 invånare. Jordbruk och småindustri är dominerande näringar.

8 Ullared Ätran Fegen Falkenberg

9 Ätran är inte bara en flod – det är också ett samhälle med 880 invånare. I Ätrans samhälle finns en fabrik som bygger specialiserade påbyggnader till lastbilar, trailers med mera. Grannsamhället Fegen satsar på naturturism, fiske och friluftsliv. Där finns sommartid en turistbyrån för hela området kring sjön Fegen.

10 Det sjuder av liv i Ullared, Nordens största köpcenter utanför storstäderna, året runt. Utöver shopping, och alla de jobb som det för med sig, bjuder orten på camping och naturupplevelser. Det bor cirka 900 människor i samhället, långt färre än antalet dagliga besökare på Gekås. Det finns bland annat skola, förskola, idrottshall, äldreboende och räddningstjänst i samhället.

11 Glommen Olofsbo Falkenberg

12 Om Ullared är inlandets stora besöksmagnet så är badorterna kustens motsvarighet.
Norr om Falkenbergs stad finns Olofsbo och Glommen, orter som lockar många sommarboende. Som gammal fiskeby har Glommen sin särprägel med hamn och marina. Samhället växer vartefter allt fler flyttar in permanent. En ny idrottshall är på gång. Den årliga kräftfestivalen livar upp sommaren i Glommen. Olofsbo har en populär campingplats.

13 Heberg Falkenberg Slöinge Ugglarp

14 Söder om Falkenberg finns flera gamla stationssamhällen längs motorvägen E6. Heberg är en handelsort känd för sin laxbutik med tillhörande restaurang. I Slöinge finns en anrik kvarn, en glassfabrik och ett djursjukhus, som betjänar en stor region. Ute vid kusten lockar Ugglarps havsbad och camping många besökare. Lokalt producerad mat ska få sitt eget hus där. Slöinge samhälle Ugglarps camping

15 Med sitt läge mitt i Halland och med nästan samma avstånd till Göteborg som till Malmö har Falkenberg en perfekt position för bland annat logistisk verksamhet. Kommunikationerna via motorvägen E6 och Västkustbanan gör det lätt att frakta gods och personer till och från kommunen. Falkenberg har dessutom en egen hamn.

16 Falkenberg är en kommun som växer
Falkenberg är en kommun som växer. Folkökningen 2013 var mer än 500 invånare och når 2014 över personer. Ett stort utbud av nöjen, elitidrott och friluftsliv gör staden och omlandet attraktivt. Logistik, livsmedelsproduktion och turism är viktiga branscher. Kommunen styrs av en borgerlig koalition av fyra allianspartier fram till valet Kommunstyrelsens ordförande heter Mari-Louise Wernersson (C). Växande, hållbarhet, närhet, upplevelser och möjligheter är kommunens nyckelord.

17 Bäst på sommaren Ännu bättre året runt


Ladda ner ppt "Välkommen till Falkenbergs kommun!."

Liknande presentationer


Google-annonser