Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen till Fairhaven. Detta är infarten från gatan. På samma gata lite längre ner finns en pojkskola där den kände Omar Sheriff har utbildats i sin.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen till Fairhaven. Detta är infarten från gatan. På samma gata lite längre ner finns en pojkskola där den kände Omar Sheriff har utbildats i sin."— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till Fairhaven. Detta är infarten från gatan. På samma gata lite längre ner finns en pojkskola där den kände Omar Sheriff har utbildats i sin ungdom.

2 Genom denna port har många barn och ungdomar passerat. De flesta kommer med skolbussar. Några har sällskap med sina föräldrar. I det lilla huset bor vakten.

3 I detta lilla hus finns en vakt dygnet om. Han har full koll på vem som går ut och in genom porten. Dagarna fördrivs med mycket prat. Här har man inte så bråttom.

4 Nu har vi gått för infarten och när vi vänder oss om kan vi se gatan och det lilla vakthuset. Fairhaven är omgivet av höghus, men när man kommer in på området råder en stillhet som måste upplevas.

5 Vänder vi oss om ser vi det äldsta huset på Fairhaven. Detta hus byggdes av en amerikansk missionär som vilohem för missionärer. Hela huset och tomten skänktes sedan till El Saray kyrkan, som använder denna bygganden till specialskola och daghem. Byggnaden är i mycket dåligt skick och behöver rivas för att något nytt skall kunna byggas.

6 På Fairhavens tomt finns ytterligare en byggnad på vilken man byggt till en våning för gruppboendet. Längst upp ser ni fönster med galler Detta är gruppboendet. En våning används av specialskolan. Gruppboendet

7 Här ser vi gruppboendets ”mamma” som ser till att det finns mat på bordet och att det tvättas kläder. Hennes mat äts med aptit. Flera av ungdomarna har gått upp i vikt under vistelsen på gruppboendet.

8 Jag heter Alice. Här är två av mina jobbarkompisar på gruppboendet. Förutom oss jobbar två killar som heter George och Josef.

9 Rummen är trevligt inredda med två alternativt tre bäddar. I Egypten är det inte vanligt att ungdomar har egna rum. De får i regel sova med något syskon.

10 Till varje rum finns ett badrum. Det vita vi ser mitt på bilden är en varmvattenberedare. Det finns en varmvattenberedare i varje badrum eftersom det inte finns något centralt värmesystem i huset. Några rum har badkar och de andra har dusch. Samtliga badrum är kaklade och lätta att hålla rena och fräscha.

11 Tvättstugan är inte helt klar. Det saknas bänkar för att Lägga upp tvätten. Då det är klart med bänkar kan ungdomarna själva hjälpa till med tvätten på ett bättre sätt än idag. Allt för att träna sig att klara sig själv.

12 Jag heter Mustafa och jag bor på Gruppboendet.

13 Jag heter Sahra och bor på gruppboendet.

14 Dehaa är en av de första som flyttade in på gruppboendet. Dehaa är rullstolsbunden och idag bär personalen henne i trapporna i väntan på hissen ska bli klar som man nu håller på att bygga. Hon har lagt på sig flera kilo sedan hon flyttade in på gruppboendet så väntan på hissen är stor.

15 Usaman mår bra av att träna i gymmet som finns på skolan. Här finns många olika redskap så man kan träna kroppens olika muskler.

16 Att promenera på ett gåband kan tyckas överdrivet tycker vi som har all natur omkring oss. Det är inte så lätt att göra promenader på storstadens trafikerade gator.

17 Vi odlar sallad för vårt eget hushåll, men vi säljer även sallad till restauranger i stan. Vår sallad är mycket omtyckt och uppskattad av våra kunder.

18 Vi odlar salladen först i bomull. Sedan planterar vi om dem i dessa plaströr som gör att salladen får en jämn fuktighet.

19 Detta är ingången till El Saray kyrkan. Kyrkans pastor heter Gendi och är mycket engagerad i skolans och gruppboendets verksamhet. Vill du veta mer om kyrkan kan du gå in på deras egna hemsida och läsa mer. www.saraychurch.org

20 Alexandria är en mycket vacker hamnstad. Här ser vi en klippa med många fiskare som prövar sin lycka. I Alexandria skall man äta fisk på restaurangerna och njuta av utsikten över det blå Medelhavet.

21

22 Nu har vi kommit till Kairo. Här ser vi 6:e oktoberbron med sin livliga trafik. Luftkvalitén är betydligt sämre i Kairo. Ni kan se hur föroreningarna ligger som ett lock över staden.

23 Det vill till att inte ha bråttom när trafiken är så tät. Vi skulle ha en ljudinspelning så ni kunde höra hur de tutar på varandra.

24 Ingen kan resa till Kairo utan att besöka pyramiderna, som reser sig mot himlen. Man känner sig allt liten utmed dessa kolosser.

25 Vi välkomnar dig att följa med på en resa till Alexandria och Kairo om du önskar. Vi har mycket intressant och vackert att visa er. Hör av dig till någon av oss som finns som kontaktpersoner på hemsidan.


Ladda ner ppt "Välkommen till Fairhaven. Detta är infarten från gatan. På samma gata lite längre ner finns en pojkskola där den kände Omar Sheriff har utbildats i sin."

Liknande presentationer


Google-annonser