Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VÄLKOMMEN TILL NACKA STAD

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VÄLKOMMEN TILL NACKA STAD"— Presentationens avskrift:

1 VÄLKOMMEN TILL NACKA STAD

2 14 000 bostäder, 10 000 arbetsplatser och en utbyggd tunnelbana
bostäder, arbetsplatser och en utbyggd tunnelbana. Välkommen till ett nyskapande stadsutvecklingsarbete i Nacka.

3 CentralA Nacka I centrala Nacka planeras för bostäder och arbetsplatser.

4 Central Nacka 6 000 nya bostäder, nya arbetsplatser och en ny tunnelbanelinje till Nacka centrum gör området till en naturlig knutpunkt för handel och kommunikationer, beläget endast fem kilometer från Stockholm city. Centrala Nacka ska präglas av attraktiva stråk och platser samt en blandning av bostäder, handel, kultur, skolor, idrottsplatser med mera. För att centrala Nacka ska upplevas som en helhet utreder kommunen en överdäckning av motorleden, väg 222.

5 Henriksdal/Finnboda Henriksdal förtätas med bostäder för att skapa en mer urban miljö.

6 Henriksdal/Finnboda Bebyggelsen mellan Nacka och Stockholms innerstad växer mer och mer samman. I Henriksdal, där Nacka möter Södermalm planeras för nya bostäder, arbetsplatser, service och mötesplatser. Det tidigare industriområdet Finnboda Varv, ett stenkast från Henriksdal, är redan på god väg att omvandlas till ett nytt stort bostadsområde. Här byggs cirka 700 nya bostäder. Inflyttning pågår till och med 2018.

7 KVARNHOLMEN Kvarnholmen längs med Stockholms inlopp utvecklas.

8 KVARNHOLMEN Industriområde omvandlas till en helt ny stadsdel på Kvarnholmen. Fullt utbyggt kommer här finnas bostäder och lika många arbetsplatser i en unik skärgårdsmiljö bara 3,5 kilometer från Slussen. Här planeras också en grundskola för 700 elever, strandpromenader, lokaler för kultur och evenemang, kajer och båtplatser. För att knyta ihop Kvarnholmen med resten av Nacka byggs Kvarnholmsförbindelsen, som är en ny bro och tunnel mellan östra Kvarnholmen och centrala Nacka.

9 KVARNHOLMSFÖRBINDELSEN
The Kvarnholmen Link will join Kvarnholmen to central Nacka.

10 KVARNHOLMSFÖRBINDELSEN
För att knyta ihop den framväxande stadsdelen Kvarnholmen med Nacka centrum bygger Nacka kommun en bro över Svindersviken och en tunnel genom Ryssbergen. Förbindelsen kommer att underlätta vardagen för många Nackabor och är en förutsättning för den fortsatta utvecklingen på Kvarnholmen. Trots att det är en stor infrastruktursatsning är projektet kommunalt. Första spadtaget togs våren 2013 och bron/tunneln beräknas kunna öppna för trafik under 2015.

11 NACKA STRAND Nacka strand växer över berget mot centrala Nacka.

12 NACKA STRAND Den omedelbara närheten till Stockholm city, skärgårdskänslan och läget vid Stockholms inlopp gör Nacka strand unikt. Med nya bostäder, mer flexibla arbetsplatser och fler attraktiva mötesplatser ska Nacka strand vara en stadsdel med en stark identitet och en egen attraktionskraft. En levande och långsiktigt hållbar stadsmiljö där människor vill leva, verka och bo.

13 PLANIAOMRÅDET Exempel på mötesplats i Planiaområdet.

14 PLANIAOMRÅDET Nära Sickla köpkvarter, bara ett par kilometer från Södermalm planerar Nacka att bygga cirka nya bostäder. Det rika utbudet av restauranger, shopping och kultur gör läget attraktivt. Samtidigt är det nära till bad och vackra promenadstråk. Den kommande tunnelbanan och tvärbanans förlängning till Sickla gör platsen till en viktig knutpunkt för kommunikationer.


Ladda ner ppt "VÄLKOMMEN TILL NACKA STAD"

Liknande presentationer


Google-annonser