Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sverige Sverige Sverige.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sverige Sverige Sverige."— Presentationens avskrift:

1 Sverige Sverige Sverige

2 Företag i Sverige VÄLA Väla är ett känt och stort modehus i Helsingborg. Det finns 180 butiker med allt från mode och skönhet till sport, heminredning och teknik. Det finns också många resturanger på Väla, t ex Mc Donalds, Espresso House, Restaurang torget. Man kan gå in på Välas hemsida:

3 Sveriges landskap Sveriges största sjö heter Vänern och till ytan är den 5 650 km² 2 104 meter över havet ligger Kebnekaise. Det är Sveriges högsta berg. Kebnekaise Lappland Vår största ö heter Gotland och är km² till ytan. Lappland är Sveriges största landskap och till ytan är det 25% av Sveriges yta. Stockholm Vänern Stockholm är Sveriges huvudstad. Där bor kungen och drottningen och deras barn. Gotland

4 Den här rätten finns bara i Sverige och fyra andra länder.
Allemans rätten Allemans rätten lyder så här : Man får gå vart man vill, utom på någons tomt. Man får plocka svamp ,bär och blommor, men inte dem som är fridlysta. Man får elda, om det inte är eldningsförbud. Man får bada var man vill, men inte vid någons brygga. Man får tälta ett dygn i naturen, men inte på någons tomt. Man får åka båt nästan överallt. Man får INTE skräpa ner. Man får INTE bryta grenar från träden, men man kan ta de som ligger på marken. Man får INTE gå på skogsplanteringar och inte på åkrar som det växer mat eller grönsaker på. Inte störa! Inte förstöra! Den här rätten finns bara i Sverige och fyra andra länder.

5 Kebnekaise Kebnekaise är Sveriges högsta berg. Man kan ta en klättring upp. Som det tidigare stod så är Kebnekaise meter över havet.

6 Stockholm Stockholm är Sveriges huvudstad, där bor vår kung och drottning plus våra prinsessor Victoria, Madelene och den ettåriga Estelle, samt prinsarna Daniel och Philip. I Stockholm är det en känd byggnad som heter Globen. Där håller man t ex Melodifestivalen. Det ligger också ett nöjesfält i Stockholm som heter Grönalund. Det finns många muséum, bland annat Tekniska, Historiska och Vasamuseet.

7 Svensk mat I Sverige så har vi några maträtter som det inte finns så mycket av i andra länder. Här är några: köttbullar, surströmming, jordgubbstårta och kaviar.

8 Högtider I Sverige har vi många högtider, t ex Alla hjärtans dag, Påsk, Valborgsmässoafton, Midsommar, Julafton och Lucia.

9 Sverigepresentation AV: Zarah
Bilder: Alla är tagna från ”ClipArt”. Text: Jag har hittat nästan all fakta på Wikipedia, men visste också lite själv.


Ladda ner ppt "Sverige Sverige Sverige."

Liknande presentationer


Google-annonser