Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sverige. Företag i SverigeFöretag i Sverige Väla är ett känt och stort modehus i Helsingborg. Det finns 180 butiker med allt från mode och skönhet till.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sverige. Företag i SverigeFöretag i Sverige Väla är ett känt och stort modehus i Helsingborg. Det finns 180 butiker med allt från mode och skönhet till."— Presentationens avskrift:

1 Sverige

2 Företag i SverigeFöretag i Sverige Väla är ett känt och stort modehus i Helsingborg. Det finns 180 butiker med allt från mode och skönhet till sport, heminredning och teknik. Det finns också många resturanger på Väla, t ex Mc Donalds, Espresso House, Restaurang torget. Man kan gå in på Välas hemsida: http://www.vala.com/om-vala/vala-centrum. http://www.vala.com/om-vala/vala-centrum VÄLA

3 http://www.youtube.com/watch?v=Tffi7gdta yY&feature=player_detailpage Sveriges landskapSveriges landskap Sveriges största sjö heter Vänern och till ytan är den 5 650 km² Vänern 2 104 meter över havet ligger Kebnekaise. Det är Sveriges högsta berg. Vår största ö heter Gotland och är 3 140 km² till ytan. Kebnekaise Gotland Lappland är Sveriges största landskap och till ytan är det 25% av Sveriges yta. Lappland Stockholm är Sveriges huvudstad. Där bor kungen och drottningen och deras barn. Stockholm

4 Allemans rättenAllemans rätten Allemans rätten lyder så här : • Man får gå vart man vill, utom på någons tomt. • Man får plocka svamp,bär och blommor, men inte dem som är fridlysta. • Man får elda, om det inte är eldningsförbud. • Man får bada var man vill, men inte vid någons brygga. • Man får tälta ett dygn i naturen, men inte på någons tomt. • Man får åka båt nästan överallt. • Man får INTE skräpa ner. • Man får INTE bryta grenar från träden, men man kan ta de som ligger på marken. • Man får INTE gå på skogsplanteringar och inte på åkrar som det växer mat eller grönsaker på. Den här rätten finns bara i Sverige och fyra andra länder. Inte störa! Inte förstöra!

5 KebnekaiseKebnekaise Kebnekaise är Sveriges högsta berg. Man kan ta en klättring upp. Som det tidigare stod så är Kebnekaise 2 104 meter över havet.

6 StockholmStockholm Stockholm är Sveriges huvudstad, där bor vår kung och drottning plus våra prinsessor Victoria, Madelene och den ettåriga Estelle, samt prinsarna Daniel och Philip. I Stockholm är det en känd byggnad som heter Globen. Där håller man t ex Melodifestivalen. Det ligger också ett nöjesfält i Stockholm som heter Grönalund. Det finns många muséum, bland annat Tekniska, Historiska och Vasamuseet.

7 Svensk matSvensk mat I Sverige så har vi några maträtter som det inte finns så mycket av i andra länder. Här är några: köttbullar, surströmming, jordgubbstårta och kaviar.

8 HögtiderHögtider I Sverige har vi många högtider, t ex Alla hjärtans dag, Påsk, Valborgsmässoafton, Midsommar, Julafton och Lucia.

9 Sverigepresentation AV: Zarah Bilder: Alla är tagna från ”ClipArt”. Text: Jag har hittat nästan all fakta på Wikipedia, men visste också lite själv.


Ladda ner ppt "Sverige. Företag i SverigeFöretag i Sverige Väla är ett känt och stort modehus i Helsingborg. Det finns 180 butiker med allt från mode och skönhet till."

Liknande presentationer


Google-annonser