Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lagar och regler Sverige. Vilken förklaring stämmer inte? Fyndförseelse betyder att man behåller något som man har hittat. Häleri betyder att man köper.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lagar och regler Sverige. Vilken förklaring stämmer inte? Fyndförseelse betyder att man behåller något som man har hittat. Häleri betyder att man köper."— Presentationens avskrift:

1 Lagar och regler Sverige

2 Vilken förklaring stämmer inte? Fyndförseelse betyder att man behåller något som man har hittat. Häleri betyder att man köper något som är stulet trots att man vet om det. Medhjälp till brott betyder att man tar sig in i ett låst utrymme.

3 Korrekt svar Fyndförseelse betyder att man behåller något som man har hittat. Häleri betyder att man köper något som är stulet trots att man vet om det. Medhjälp till brott betyder att man tar sig in i ett låst utrymme.

4 Vilken förklaring stämmer inte? Olaga intrång betyder att man tar sig in i ett låst utrymme. Snatteri betyder att man tar något från en butik som är värt mycket pengar. Misshandel betyder att man skadar någon medvetet.

5 Korrekt svar Olaga intrång betyder att man tar sig in i ett låst utrymme. Snatteri betyder att man tar något från en butik som är värt mycket pengar Misshandel betyder att man skadar någon medvetet.

6 Vilket påstående stämmer? Vi har 2 grundlagar. Vi har 4 grundlagar. Vi har en grundlag.

7 Rätt påstående Vi har 2 grundlagar. Vi har 4 grundlagar. Vi har en grundlag

8 Vilket påstående stämmer? Sveriges lagbok heter ”Sveriges rikes lag”. Sveriges lagbok heter ”Lagen”. Sveriges lagbok heter ”Sveriges lag”.

9 Rätt påstående Sveriges lagbok heter ”Sveriges rikes lag”. Sveriges lagbok heter ”Lagen”. Sveriges lagbok heter ”Sveriges lag”.

10 Vilket påstående stämmer? Allemansrätten är en lag som talar om att alla har rätt att säga vad de vill. Allemansrätten är en lag som talar om rättigheter och skyldigheter i skolan för alla. Allemansrätten är en lag som talar om vad du får göra i/på skog och mark.

11 Rätt påstående Allemansrätten är en lag som talar om att alla har rätt att säga vad de vill. Allemansrätten är en lag som talar om rättigheter och skyldigheter i skolan för alla. Allemansrätten är en lag som talar om vad du får göra i/på skog och mark.

12 Allemansrätten: Vem ska bort? Du får bryta kvistar från träden. Du får plocka blommor som inte är fridlysta. Du får plocka svamp och bär i skogen på annans mark. Du får plocka kvistar och ris från marken.

13 Rätt svar: • Du får plocka blommor som inte är fridlysta. • Du får plocka kvistar och ris från marken. • Du får plocka svamp och bär på annans mark.

14 Allemansrätten: Vem ska bort? Du får tälta en natt i skogen på annans mark. Du får gå över en privat tomt. Du får gå över ängar om du stänger grindar efter dig. Du får gå över åkrar som inte är nysådda.

15 Rätt svar: Du får tälta en natt i skogen på annans mark. Du får gå över en privat tomt.


Ladda ner ppt "Lagar och regler Sverige. Vilken förklaring stämmer inte? Fyndförseelse betyder att man behåller något som man har hittat. Häleri betyder att man köper."

Liknande presentationer


Google-annonser