Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen till Sverige!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen till Sverige!"— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till Sverige!
Clip art

2 Falukorv – Tillverkas i Falun från början
Falukorv – Tillverkas i Falun från början. Man började på 1500 talet till 1600 talet då gjorde man det av oxarna och hästarna som användes i arbetet i falu koppargruva. Här hittar du mer fakta om falu koppargruva! Köttbullar Här är en bild på de! Kalles Kaviar – Finns i flera olika smaker tex med skaldjur. Här är en bild på de! Svensk Mat miss eskimo-la-la from Stockholm, Sweden

3 Författare Astrid Lindgren har skrivit många böcker. Några av de mest kända böckerna är Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Karlsson på taket. Många av hennes böcker är översatta på andra språk. Astrid föddes 14 november 1907 i Vimmerby som ligger i Småland. Hon dog den 28 januari Hon blev 94 år. Man kan åka till Astrid Lingrens värld och träffa hennes figurer. Här får du veta mer om det!

4 Vasaloppet Vasaloppet är ett jättekänt lopp där man åker längdskidor. Loppet är 9 mil långt. Det är cirka deltagare med i det. Det är inte bara svenska som åker utan också från många andra länder. Loppet går mellan Sälen och Mora i dalarna. Vasaloppet var en gren för herrar länge men 1981 fick damerna också vara med. Det finns ett annat vasalopp för bara tjejer som heter Tjejvasan. Här kommer en sida om Vasa loppet!

5 Midsommar en svensk Tradition
Midsommar är en helg som består av midsommarafton som alltid är en fredag och midsommardagen som alltid är en lördag. På midsommar äter vi nästan samma mat varje år. Vi äter tex sill, köttbullar, prinskorvar (mindre korvar). Vi firar midsommar för sommaren har kommit och dagen är längre. Vi firar med att dansa och sjunga runt en midsommarstång. På huvudet brukar man ha en midsommarkrans. Man brukar sjunga små grodorna. Här kan du se när några dansar!

6 Talgoxe Talgoxen är en av Sveriges vanligaste fågel. Den finns i hela Sverige. Talgoxen är gul, grön, svart och vit. Här är en bild på den! Dan Om du klickar här så hör du hur den låter!

7 Allemansrätt Vi i Sverige har en allemansrätt !
Det betyder att vi får och inte får ... Promenera vart vi vill men inte på någons tomt. Plocka svamp, bär och blommor som inte är fridlysta. Elda om det inte är eldningsförbud. Vi får bada vart vi vill men inte nära där det bor någon och inte vid någons brygga. Vi får tälta ett dygn i naturen, men inte på någons tomt. Vi får åka båt nästan över allt. Vi får inte skräpa ner. Vi får inte bryta kvistar från träd men vi får ta de som är på marken. Vi får inte gå genom skogsplanteringar eller åkrar som det växer säd på.

8 Tack för att ni har tittat på min
SLUT Tack för att ni har tittat på min Sverigepresentation!!! Bilderna från den här sidan är tagna från Clip Art. Musiken i början är tagen från Skolverkets multimedia byrå.


Ladda ner ppt "Välkommen till Sverige!"

Liknande presentationer


Google-annonser