Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En rymdresa med Galaxen 2

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En rymdresa med Galaxen 2"— Presentationens avskrift:

1 En rymdresa med Galaxen 2
© Njupkärrs skola

2 Vi har ritat Big Bang i Paint.

3

4

5

6 Stenbocken Vi har ritat vår stjärnbild. Av Senhit och Moa H-G

7 Kräftan Moa C.

8 När solen skiner och det regnar, då kan du se regnbågen, om du har tur.

9

10 Jag är mycket varm ca. 5000 grader, men rymden är kall.
Hej! Jag är mycket varm ca grader, men rymden är kall. Ritad av Sebastian.

11

12 Merkurius Merkurius är lika stor som Jordens måne.
Merkurius ligger närmast solen. Merkurius är en stenplanet. Temperaturen är 430o C. Från jorden till Merkurius tar det 3 månader med raket.

13

14 Klicka på ljuden så får du veta några saker om Venus.

15 Jorden Tellus kallas för Jorden. Tellus kallas också den blå planeten, för det är mycket vatten på den. På jorden finns det liv. Vi kan bo här för att det finns syre. På jorden har det funnits dinosaurier. Robban

16

17

18 Planeten Mars Att åka från Jorden till Mars tar 80 år med taxi. Mars är en liten planet. Ungefär lika stor som halva jorden. Mars har två månar. Forskarna tror att det kan finnas liv på Mars. I så fall är det nog bakterier.

19 Vilken gas finns det på Jupiter? Hur stor är Jupiter?
Klicka på ljuden för att få svar på frågorna. Jupiter Vilken gas finns det på Jupiter? Hur stor är Jupiter? Vilken temperatur är det på Jupiter? Vilka färger har planeten? Hur gammal är Jupiter? Hur lång tid tar det att åka till Jupiter? Varför får man inte luft i rymden?

20 Jupiter Röda fläcken

21 Saturnus Saturnus har ringar av sten och is i olika färger. Från jorden till Saturnus tar det med raket 3 år. Om man åker från Jorden till Saturnus med taxi tar det ungefär 1325 år. Man kan inte landa på Saturnus för att det är mycket gas.

22 Saturnus

23 Uranus Uranus har minst 21 månar.
Ett dygn är 17 timmar på Uranus. På Jorden är ett dygn 24 timmar. Det är kallt på Uranus, minus 200 grader. Uranus har ringar runt sig, men dom syns inte.

24 Uranus

25 Det här är Neptunus. av Moa C och Moa M

26 Lilla planeten Pluto Pluto består av sten och is. Det är -233 grader där. För att åka till Pluto tar det 14 år. Vi har fått reda på att det inte finns liv och luft på Pluto.

27 Pluto

28 Pluto med sin måne Charon

29 Bra fakta om planeten X. Planeten X är den minsta planeten i vårt solsystem. Egentligen heter planeten X Sedna. Den ligger bakom Pluto. Den 15 mars år 2004 upptäcktes planeten X av astronomer från Usa.

30 Sedna


Ladda ner ppt "En rymdresa med Galaxen 2"

Liknande presentationer


Google-annonser