Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

© Njupkärrs skola. Vi har ritat Big Bang i Paint.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "© Njupkärrs skola. Vi har ritat Big Bang i Paint."— Presentationens avskrift:

1 © Njupkärrs skola

2 Vi har ritat Big Bang i Paint.

3

4

5

6 Stenbocken Av Senhit och Moa H-G Vi har ritat vår stjärnbild.

7 Kräftan Moa C.

8 När solen skiner och det regnar, då kan du se regnbågen, om du har tur.

9

10 Ritad av Sebastian. Hej! Jag är mycket varm ca. 5000 grader, men rymden är kall.

11

12 Merkurius Merkurius är lika stor som Jordens måne. Merkurius ligger närmast solen. Merkurius är en stenplanet. Temperaturen är 430 o C. Från jorden till Merkurius tar det 3 månader med raket.

13

14 Klicka på ljuden så får du veta några saker om Venus.

15 Jorden Tellus kallas för Jorden. Tellus kallas också den blå planeten, för det är mycket vatten på den. På jorden finns det liv. Vi kan bo här för att det finns syre. På jorden har det funnits dinosaurier. Robban

16

17

18 Att åka från Jorden till Mars tar 80 år med taxi. Mars är en liten planet. Ungefär lika stor som halva jorden. Mars har två månar. Forskarna tror att det kan finnas liv på Mars. I så fall är det nog bakterier.

19 Jupiter Vilken gas finns det på Jupiter? Hur stor är Jupiter? Vilken temperatur är det på Jupiter? Vilka färger har planeten? Hur gammal är Jupiter? Hur lång tid tar det att åka till Jupiter? Varför får man inte luft i rymden? Klicka på ljuden för att få svar på frågorna.

20 Jupiter Röda fläcken

21 Saturnus Saturnus har ringar av sten och is i olika färger. Från jorden till Saturnus tar det med raket 3 år. Om man åker från Jorden till Saturnus med taxi tar det ungefär 1325 år. Man kan inte landa på Saturnus för att det är mycket gas.

22 Saturnus

23 Uranus Uranus har minst 21 månar. Ett dygn är 17 timmar på Uranus. På Jorden är ett dygn 24 timmar. Det är kallt på Uranus, minus 200 grader. Uranus har ringar runt sig, men dom syns inte.

24 Uranus

25 Det här är Neptunus. av Moa C och Moa M

26 Lilla planeten Pluto Pluto består av sten och is. Det är -233 grader där. För att åka till Pluto tar det 14 år. Vi har fått reda på att det inte finns liv och luft på Pluto.

27 Pluto

28 Pluto med sin måne Charon

29 Planeten X är den minsta planeten i vårt solsystem. Egentligen heter planeten X Sedna. Den ligger bakom Pluto. Den 15 mars år 2004 upptäcktes planeten X av astronomer från Usa. Bra fakta om planeten X.

30 Sedna


Ladda ner ppt "© Njupkärrs skola. Vi har ritat Big Bang i Paint."

Liknande presentationer


Google-annonser