Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

DETTA ÄR VERKLIGEN FASCINERANDE. BETRAKTA & BEGRUNDA VÅRAN TILLVARO PÅ DETTA SÄTT.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "DETTA ÄR VERKLIGEN FASCINERANDE. BETRAKTA & BEGRUNDA VÅRAN TILLVARO PÅ DETTA SÄTT."— Presentationens avskrift:

1

2 DETTA ÄR VERKLIGEN FASCINERANDE. BETRAKTA & BEGRUNDA VÅRAN TILLVARO PÅ DETTA SÄTT

3 Jorden Pluto Mars Mercurius

4 Jorden Pluto

5 Solen Jorden Pluto

6 TROR ATT DETTA GER OSS EN TANKESTÄLLARE! BORTOM VÅRAN SOL BORTOM VÅRAN SOL FINNS ETT ENORMT UNIVERSUM.

7 Solen Sirius Arcturus Jupiter är bara 1 pixel Jorden syns inte i denna skal

8 Antares är den 15de ljus starkaste stjärnan i himmelen. Och mer än 1000 ljus år bort Solen = 1 pixel Jupiter är osynlig i denna skala

9 HUR STOR ÄR DU NU? HUR STORA ÄR DOM SAKER SOM BEKYMRAR DIG IDAG? VILKA SAKER ÄR DET SOM VERKLIGEN ÄR VIKTIGA? ATT BEHÅLLA LIVET I PERSPEKTIV?!

10 NATTENS LJUS NATTENS LJUS

11 En Resa Runt Jorden.. En Resa Runt Jorden..

12 BEUNDRANSVÄRD?? VÅR BLÅA PLANET! ! BEUNDRANSVÄRD?? VÅR BLÅA PLANET! !

13 Bevara den! Förstör den inte!!.. Bevara den! Förstör den inte!!.. Tänk på vad du lämnar i arv till dina Barn.. Tänk på vad du lämnar i arv till dina Barn..

14 Ingen annan känd planet kan mäta sig i skönhet. Ingen annan känd planet kan mäta sig i skönhet. Hela Jorden! Är vårat Hem. Hela Jorden! Är vårat Hem.

15 TA EN STUND ATT BESKÅDA DEN TA EN STUND ATT BESKÅDA DEN Livet nu, är ingen garanti för livet i framtiden

16 Nu ska jag visa dig en bild Som jag vill att du skall minnas När du känner dig vilsen i livet. När du känner att dina problem är enorma Och tror att dom saker du gör eller inte gör Idag kommer att ha en enorm betydelse..

17 Men det är också en bild för när Du, som människa du är! drabbas av storhets vansinne När du tror dig vara stor & kompetent Du är Homo Sapies, kronan av skapelsen! På toppen av ditt teknologiska kunnande! Du tror att med dom sex miljarder Människor som vi redan är Så är vi unika i Universum.

18 Slutligen också en bild För dom stunder då du får för dig Att den enorma Jord som vi lever på Är Oförstörbar Med sina enorma städer, hav och Kontinenter.. Den immuna planeten… …immun, på grund av sin storlek. Mot dom ingrepp som människan gör…eller struntar i att göra.

19 Det är ju trots allt, ¡Ettusen fem hundra fyrtio miljoner 1540.000.000 kvadratkilometer yta! Sex miljoner triljoner 6.000.000.000.000.000.000 Ton sten!…och Mer än Tusen triljoner 1000.000.000.000.000 Ton vatten!…

20 Héla aquí, pues: Betrakta bilden en liten stund. Den är tagen av Cassini-Juygens, En av de rymd sonder vi skickat ut. Den tog bilden år 2004, när den nådde Saturnus ringar.

21 På denna lilla blåa punkt lever vi alla. Alla våra konflikter & krig… Alla våra problem… All våran storhet och all vår misär… All våran teknik, våran konst, alla våra bedrifter… Alla civilisationer, all fauna och all flora… Alla raser och alla religioner… Alla regeringar, länder och stater… All våran kärlek…och all vår hat… Sex miljader själar i ständig konvulsion… Här är våran planet.

22 Om vi vill, så kan vi ta denna bild Som en lektion i ödmjukhet… Och med ett dubbelt budskap: Å ena sidan, hur små vi egentligen är i universum, hur obetydliga Våra problem och åsikts skillnader är, när man ser dom I denna skala… Å andra sidan, hur bräcklig och skör vår planet verkar och hur viktigt det är att vi skyddar våran blåa lilla prick. …För det är den enda vi har. Något att tänka på... ELLER??

23 BEGRUNDA DETTA!

24 SKICKA DETTA VIDARE TILL DOM DU KÄNNER. DU KANSKE HJÄLPER NÅGON ATT FÅ ETT BÄTTRE PERSPEKTIV PÅ VAD SOM ÄR VIKTIGT I LIVET.


Ladda ner ppt "DETTA ÄR VERKLIGEN FASCINERANDE. BETRAKTA & BEGRUNDA VÅRAN TILLVARO PÅ DETTA SÄTT."

Liknande presentationer


Google-annonser