Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Solen är större än jorden.. Jorden snurrar runt solen. Solen är en stjärna. Solen är närmaste stjärnan till jorden.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Solen är större än jorden.. Jorden snurrar runt solen. Solen är en stjärna. Solen är närmaste stjärnan till jorden."— Presentationens avskrift:

1 Solen är större än jorden.

2 Jorden snurrar runt solen. Solen är en stjärna. Solen är närmaste stjärnan till jorden.

3 Vi tror att inuti är solen röd och orange och gul.

4 Solen har svarta fläckar. Solen är 6000 grader varm på ytan. Det får plats 100 jordklot på solen som en sträcka i mitten. Solen har energi.

5 Solen är varm. Solen är stor. Solen lyser. Om inte solen skulle finnas så skulle det inte finnas liv. Det skulle ta 200 år att åka till solen från jorden.

6 Solen är gul på ytan.

7 Merkurius Venus Jorden Mars Jupiter Saturnus Uranus Neptunus Pluto Min - vän - jag- måste - ju - skriva - upp - nio - planeter ­-

8 Merkurius Merkurius är närmast solen. Merkurius är den första i ramsan för den är först i solsystemet. Jorden-Tellus Jorden har 2 namn Jorden och Tellus. Vi bor på Jorden-Tellus. Jorden är den 3 planeten i solsystemet. Pluto Pluto är en isklump. Pluto är en dvärgplanet. Pluto finns i ramsan. De har hittat fler lika små planeter som Pluto.

9 Månen Månen är grå och vit. Månen snurrar runt jorden. Månen har dalar och berg och slätter. Det har kraschat kometer och asteroider på månen. Det får plats 4 månar för att täcka över hela jorden. Månen är rund som jorden. Månen har kratrar. Det finns många faser. Astronauter har varit på månen. Om man skulle jämföra jorden med månen skulle det se ut som en basketboll med en tennisboll.

10 . Merkurius är upp till 467 grader varm. Venus är den varmaste planeten. Jorden är den enda planeten som det finns liv på. Mars har flera vulkaner. Jupiter är den största planeten. Saturnus har ringar som snurrar runt Saturnus. Uranus rullar runt som en boll. Neptunus är blå.

11 Vad är Big bang? Det var en stor smäll då skapades både tiden och rymden. Vad är Vintergatan? Vintergatan är vår galax som är vårt solsystem. Vad är en stjärnbild? En bild av stjärnor som föreställer saker. Förr i tiden så trodde människorna att det var gudar. Frågor och svar

12

13

14

15


Ladda ner ppt "Solen är större än jorden.. Jorden snurrar runt solen. Solen är en stjärna. Solen är närmaste stjärnan till jorden."

Liknande presentationer


Google-annonser