Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Solen är större än jorden.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Solen är större än jorden."— Presentationens avskrift:

1 Solen är större än jorden.

2 Jorden snurrar runt solen. Solen är en stjärna
Jorden snurrar runt solen. Solen är en stjärna. Solen är närmaste stjärnan till jorden.

3 Vi tror att inuti är solen röd och orange och gul.

4 Solen har svarta fläckar. Solen är 6000 grader varm på ytan
Solen har svarta fläckar. Solen är 6000 grader varm på ytan. Det får plats 100 jordklot på solen som en sträcka i mitten. Solen har energi.

5 Solen är varm. Solen är stor. Solen lyser
Solen är varm. Solen är stor. Solen lyser. Om inte solen skulle finnas så skulle det inte finnas liv. Det skulle ta 200 år att åka till solen från jorden.

6 Solen är gul på ytan.

7 Min - vän - jag- måste - ju - skriva - upp - nio - planeter ­- Merkurius Venus Jorden Mars Jupiter Saturnus Uranus Neptunus Pluto

8 Merkurius Merkurius är närmast solen. Merkurius är den första i ramsan för den är först i solsystemet. Jorden-Tellus Jorden har 2 namn Jorden och Tellus. Vi bor på Jorden-Tellus. Jorden är den 3 planeten i solsystemet. Pluto Pluto är en isklump. Pluto är en dvärgplanet. Pluto finns i ramsan. De har hittat fler lika små planeter som Pluto.

9 Månen Det får plats 4 månar för att täcka över hela jorden. Månen är rund som jorden. Månen har kratrar. Det finns många faser. Astronauter har varit på månen. Om man skulle jämföra jorden med månen skulle det se ut som en basketboll med en tennisboll. Månen är grå och vit. Månen snurrar runt jorden. Månen har dalar och berg och slätter. Det har kraschat kometer och asteroider på månen.

10 . Merkurius är upp till 467 grader varm. Venus är den varmaste planeten. Jorden är den enda planeten som det finns liv på. Mars har flera vulkaner. Jupiter är den största planeten. Saturnus har ringar som snurrar runt Saturnus. Uranus rullar runt som en boll. Neptunus är blå.

11 Frågor och svar Vad är Big bang? Det var en stor smäll
då skapades både tiden och rymden. Frågor och svar Vad är en stjärnbild? En bild av stjärnor som föreställer saker. Förr i tiden så trodde människorna att det var gudar. Vad är Vintergatan? Vintergatan är vår galax som är vårt solsystem.

12 Mars 2013 det här vet vi om rymden planeter och universum.
Man kan inte spela tv spel i rymden. Jag (Alva) vet Saturnus, Venus, Mars, Jupiter och Jorden. Vi vet att man måste ha rymddräkt på sig för att kunna andas. Vi undrar… (mars 2013) Vi undrar hur många planeter som finns i rymden??? Vi har lärt oss att det är 8 planeter. (maj 2013) Vi undrar om Pluto finns kvar??? Den finns men det är en dvärgplanet. (maj 2013) Vi undrar om hur det ser ut i rymden??? Vi får nog åka dit och se hur det ser ut.

13 Vi har arbetat bra tycker vi!
Det har varit roligt att jobba med rymden!!!!! Vi har lärt oss att pluto är en dvärgplanet

14

15 Alva och Viktor har gjort bildspelet Allt om rymden!


Ladda ner ppt "Solen är större än jorden."

Liknande presentationer


Google-annonser