Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

RYMDEN.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "RYMDEN."— Presentationens avskrift:

1 RYMDEN

2 Månens olika faser när den rör sig runt jorden.

3 Planeterna rör sig runt solen

4

5

6

7

8

9

10

11 PLANETVISAN Merkurius är närmast solen, Venus Aftonstjärnan är.
Tellus kallas också jorden, Mars så kall i rött sig klär. Nio planeter och dom heter: Merkurius, Venus, Jorden och Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto. Här är Merkurius, Venus, Jorden och Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto

12 Jupiter är störst av alla,
Saturnus vackra ringar bär. Uranus har tre månar kalla, nästan sist Neptunus är. Men sist är pluto, lilla Pluto. Här är Merkuorius…………………….

13 SAMBALANS Ni bor på en stor rund jord, tellus med ett annat ord. Där finns hav och skog och land. Långa stränder utav sand. En axel går igenom den och ger den rätta lutningen. För vädret spelar det stor roll att den alltid lutar åt samma håll. 3. Nordpolen är jordens topp, dit hittar nästan ingen opp. Isen är så tjock och stark och under den finns ingen mark.

14 4. Ekvatorn går runt jordens mitt, där står solen i zenit
4. Ekvatorn går runt jordens mitt, där står solen i zenit. Där är fuktigt, det må du tro så växterna har lätt att gro. 5. I botten ligger is igen som vi kallar sydpolen. Isen är så tjock och stark, men under den, ja där finns mark. 6. Allt fungerar mycket bra, men så skulle det inte va´ om sol och måne inte fanns och allting var i sambalans.

15 RYMDFEST Välkomna var och en på fest med oss här i rymden!
//:Dansa och sjung med oss, fyll hela rymden med toners bloss. I vintergatans stjärnevärld där snurrar vår planet, och jorden är vårt vackra hem, det bästa som vi vet. Så låt oss nu vá rädda om allt som lever och finns till, så att allt på jord från syd till nord kan sjunga med oss en gång till! JA!:// //:Dansa och sjung med oss! Fyll hela rymden med toners bloss!://

16 Jag är solen jag sprider ljus

17 På ett dygn går jag runt min axel
På ett år går jag runt min sol

18 § Ny å ny å ny å ny å halv å halv å halv å sén
Hel å hel å hel å hel å halv å halv å halv igen.


Ladda ner ppt "RYMDEN."

Liknande presentationer


Google-annonser