Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,"— Presentationens avskrift:

1

2 Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare, högskolan och andra ska vi hitta nya lösningar som gör staden ännu bättre. Vi börjar resan i områdena Herrgården, Holma och Kroksbäck, Lindängen, Segevång och Seved. För nu lyfter vi Malmö!

3 Malmös nuläge Tidplan Punktmarkering (fem områden) Alla ska bidra Bakgrund

4 Områdesprogrammens målbild Insatserna i områdena resulterar i förbättrade levnadsförhållanden, ökad trygghet, fler jobb och bidrar till en ur alla aspekter hållbar stad. Skolorna attraherar elever från hela Malmö. Områdena är attraktiva och trygga. Människor med olika förutsättningar och bakgrund väljer att bosätta sig och vistas här. Den fysiska utvecklingen är en bärande kraft som stödjer den sociala utvecklingen i sådan grad att den blir en förebild för sociala förändringar. Näringslivs- och innovationsklimatet är sådant att entreprenörer väljer att etablera sig i områdena. Kultur- och fritidsaktiviteter lockar människor från hela Malmö och Skåne.

5 Fem delområden Kroksbäck och Holma Herrgården Lindängen Seved Segevång

6 Bärande tankar Hela stadens resurser ska mobiliseras. Områdesprogrammen ska byggas kring ”fysiskt skelett” och ”sociala muskler”. Dialog och involvering är centrala begrepp. Skapa en miljö där sociala innovationer prövas - nya idéer för att nå sociala mål. Områdena ska gå i spetsen för nya metoder och processer som leder till varaktig social hållbarhet. Forskning

7 Samverkan Delaktighet Innovation Hur vi ska jobba

8 Gemensamma spår - tillsammans

9 Integration i verksamhet Inte merarbete utan förändrat arbetssätt Långsiktigt arbete (budget)


Ladda ner ppt "Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,"

Liknande presentationer


Google-annonser