Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

SERVICEBRANSCHEN. SERVICE Bra service Dålig service.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "SERVICEBRANSCHEN. SERVICE Bra service Dålig service."— Presentationens avskrift:

1 SERVICEBRANSCHEN

2 SERVICE Bra service Dålig service

3 Det krävs ett gott självförtroende för att kunna ge god service. VILKA ÄR MINA POSITIVA SIDOR? VILKA MÅL HAR JAG NÅTT? VILKA MÅL SKA JAG NÅ?

4 Glöm aldrig att det är gästen som betalar din lön.

5 GÄSTVÅRD Gästen är den mest betydelsefulla personen på restaurangen. Gästen är inte beroende av oss – vi är beroende av gästen. Gästen är orsaken till att du har ett arbete.

6 Gästen är ingen du ska komma i konflikt med – du kan aldrig segra. Gästen har behov och ditt jobb är att tillgodose dessa på ett för gästen och restaurangen.

7 God service ger Ökad lojalitet Mindre priskänslig het Lägre marknadsfö ringskostna der Fler nöjda gäster Positiv arbetsmiljö Du mår bättre på jobbet

8 REGLER ATT LÄGGA PÅ MINNET Sanningens ögonblick! Hälsa omedelbart! Ge gästen total uppmärksamhet! Var personlig – inte privat! Var aktiv! Tänk utanför boxen!

9 Var flexibel! Lyssna aktivt! Det betydelsefulla sista mötet.

10 SERVICENS DÖDSSYNDER Likgiltighet Kylighet Okunnighet Vara nedlåtande Vara mekanisk Vara brysk

11 ATTITYD OCH INSTÄLLNING Att jobba med service är en form av skådespeleri, men DU måste trivas med vem du är och var du är. Mår du bra privat och på jobbet så kommer du att göra ett utmärkt jobb.

12 Det är allas ansvar att se till att man har roligt på jobbet. Det går inte att låta ett allmänt dåligt humör eller privata angelägenheter gå ut över arbetet och arbetskamraterna.

13 https://www.youtube.com/watch?v=zA1zmg4 8VZU https://www.youtube.com/watch?v=zA1zmg4 8VZU

14 DET ÄR MIN ATTITYD TILL EN ARBETSUPPGIFT SOM AVGÖR RESULTATET En positiv attityd bra resultat Likgiltig attityd slätstruket resultat Dålig attityd dåligt resultat

15 MISSNÖJDA GÄSTER Våga fråga gästen om den är nöjd eller inte! Se till att göra det så bra som möjligt för gästen! Det kostar för mycket att bli av med en gäst.

16 HANTERA KLAGOMÅL Be om ursäkt. Ta inte klagomålet personligt. Skyll inte ifrån dig på någon annan. Lyssna aktivt. Låt gästen prata till punkt. Gå åt sidan. Föreslå en läösning. Dokumentera klagomålet och följ upp.

17 GÄSTEN HAR INTE ALLTID RÄTT! MEN GÄSTEN HAR ALLTID RÄTT ATT KLAGA. GLÖM INTE ATT DET ÄR GÄSTEN SOM BETALAR DIN LÖN.

18


Ladda ner ppt "SERVICEBRANSCHEN. SERVICE Bra service Dålig service."

Liknande presentationer


Google-annonser