Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…"— Presentationens avskrift:

1 …och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…
INSPIRERANDE BERÄTTELSER OM RIKTIGA MÄNNISKOR SOM SKAFFAT SIG RIKTIGA JOBB PÅ ANNORLUNDA SÄTT …och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande… av &med

2 Funderingar och Insikter
Vi är bra på att göra saker på rätt sätt - men gör vi rätt saker? Är det större chans att skaffa sig ett jobb om man söker 50 än om man söker 2? Hagelbössa eller prickskytte? Storskalighet eller individuellt? Dags att uppgradera!

3 Sortering av berättelserna
Har du inte kontakterna? Ta dem själv! Utgår från din passion! Validering Var öppen med begränsningar Visa framfötterna! Sociala medier och jobbsökande Konsulterna har ordet

4 Ett exempel från boken

5 Självrannsakan… Stämmer verkligen detta?
Har jag bara haft tur som hittat solskenshistorier? Ger jag människor falska förhoppningar, likt manualerna gör (i värsta fall)? Hur kan jag provtrycka mina idéer och på vem?

6 I huvudet på den som anställer
10 personalchefer och rekryterare från olika branscher, sektorer och storlek besvarar bl a följande frågor: Beskriv er rekryteringsprocessens faser Metod att läsa ansökningshandlingar Vad fångar ditt intresse? Tankar om dagens sätt att söka jobb? Tankar om dagens sätt att söka personal? Vad kan förbättras i dagens rekryteringsförfarande? Vad avgör om man tar sig vidare i processen på ert företag?

7 Hot eller möjlighet - både för den sökande och för arbetsgivaren
”Om två år har tjänsten jag söker personal till idag, förändrats radikalt. Hur ska jag veta att jag väljer en person som kan utvecklas i takt med tjänsten?” ”Kompetens viktig, men karaktär/personlighet/inställning allt mer viktig!” ”Hire for passion, train for skills!”

8 Beslutet med stort B Beslutet om anställning fattas utifrån subjektiva grunder: Personkemi Passa in i arbetsgruppen Att de visar intresse Att personen känns äkta Lätt att samarbeta med Ärlig och rak Att personen visar vilja och driv att utvecklas vidare Passion!

9 DET GÄLLER ATT KOMMA TILL DET EXKLUSIVA MÖTET
Alltså… DET GÄLLER ATT KOMMA TILL DET EXKLUSIVA MÖTET MED ARBETSGIVAREN! Går du i mittfåran gör du det svårare för dig! Om det inte fungerar, gör inte mer av samma sak! Tröttnar du? Nya aktiviteter ger ny energi! Förändringen behöver inte alltid vara så stor! Våga göra annorlunda!

10 Framtidsspaning En skriftlig CV och ansökan är väldigt trubbig
Boken är fylld med många sätt att sticka ut En kort film kan komplettera en skriftlig CV. Lägg upp den på Molnet och skicka länken i ett mail. Arbetsgivaren får ett leende, ögon som glittrar och en röst!

11 Tack för er tid! Samuel Grahn Gilla gruppen: Våga göra annorlunda –
risken är stor att du får ett jobb! Samuel Grahn


Ladda ner ppt "…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…"

Liknande presentationer


Google-annonser