Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

BLINK MOBILFILMSFESTIVAL. Bakgrund Dansk Lommefilm festival -08 I april 2008 fick filmer tagna med mobiltelefon en egen filmfestival. Tävlingen startade.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "BLINK MOBILFILMSFESTIVAL. Bakgrund Dansk Lommefilm festival -08 I april 2008 fick filmer tagna med mobiltelefon en egen filmfestival. Tävlingen startade."— Presentationens avskrift:

1 BLINK MOBILFILMSFESTIVAL

2 Bakgrund Dansk Lommefilm festival -08 I april 2008 fick filmer tagna med mobiltelefon en egen filmfestival. Tävlingen startade i april 2008 och riktade sig till danska ungdomar. Festivalen och tävlingen hette Dansk Lommefilm (ungefär fickfilm på svenska) Festival 08, och pågick 5-6 september. Under ett par månader fick ungdomar skicka in sina bidrag. Till festivalen kvalificerade sig sedan de "filmare" som kunnat visa att mobilfilmandet är en nydanande och självständig filmgenre.

3 "En enastående studie i mänsklig förnedring” (av Patrik Eriksson, 2008) är Sveriges första långfilm filmad med mobilkamera. Filmen har blivit rosad av kritikerna och har berättigat en Do It Yourself-renässans inom filmen. Aldrig har det gjorts så mycket film och aldrig har filmmediet varit mer lättillgängligt än nu. Det är således på sin plats att ungdomar i Västra Götalandsregionen - de som ”äger” formatet och redigerar direkt på nätet, de som förstått teknikens tillgänglighet och kommunikativa möjligheter - får en egen festival.

4 Marknadsplan Mobilfilmsfestival Distansfilmskola

5 Bakgrund Under 2005 startade ABF ett projekt vid namnet D.I.Y. Detta projekt hade sitt fokus inom musik. D.I.Y. Film är ett projekt som tagit form utifrån samma ambitioner som D.I.Y., fast inom filmområdet. Filmprojektet vänder sig till ungdomar och åldersintegrerade grupper som vill lära sig att göra film i olika genrer genom studiecirklar. D.I.Y. Film drivs i samverkan med ABF Göteborg och avslutas i augusti 2009. D.I.Y. Film har lärt över 30 studiecirklar hur man gör film med enkla medel, samt medarrangerat Music doc festivalen, Antirasistiska filmdagar, Västsvenska filmdagar (till hösten) och startat en föreläsningserie på Biograf Roy i GBG. Vi vill nu fortsätta denna utveckling genom att lansera en Mobilfilmsfestival och en distansfilmskola vars mål är att gagna hela regionen.

6 Styrkor - Enkelt - Låga omkostnader - Flexibelt - Teknisk utrustning finns tillgängligt -Expansionsmöjligheter - Lokal finns - Mötesplats - Cirkelpedagogik - Gör det själv!

7 Vision •Skapa verktyg och möjligheter för målgrupperna att göra film på egen hand •Erbjuda fri och gratis tillgång till teknisk utrustning och lokaler •Befästa folkbildningen som en bra, behövlig och aktuell metodik i dagens samhälle •Göra filmmediet tillgängligt för alla filmintresserade genom folkbildningens metodik

8 Projektets mål - Att ge människor möjlighet att göra film Delmål: - Att skapa 25 aktiva studiecirklar det första året - Att skapa en distansutbildning inom film - Att nå ut med information om projektet till målgrupperna - Att ta fram ett material som kan spridas och användas i hela Västra Götalandsregionen

9 Målgrupper A) Musikcirklar och filmcirklar inom ABF B) Ungdomar utanför ABF C) Övriga grupper med ett intresse för film

10 Målgruppsanalys Musik- och filmcirklar inom ABF • Redan aktiva inom ABF:s musikcirklar • Redan insatt i D.I.Y. och dess struktur • Nåbar via intern kommunikation

11 Ungdomar utanför ABF • Denna målgrupp har inte ett uttalat filmintresse • Aktiv marknadsföring som väcker intresset • Direktdialog, ex informera i skolorna, fritidsgårdar Målgruppsanalys

12 Målgruppsstrategi • Vara på plats (ARF, Music doc, GIFF, fritidsgårdar etc..) • Delta i filmcirkelutbildningarna • Skicka ut information till musik- och filmcirklarna • Startkit • Hemsida -> webbportal • Pilot- och referensgrupper • Forum (Facebook, voodoofilm.se) • ABF:s programsida • Lokal rekrytering av fritidsledare m.m. inom Skolbio Göteborg, Råfilm etc.

13 Framgångsfaktorer - Att lansera idén som ett flexibelt sätt att lära sig om filmande - Att visa på att verksamheten är gratis för deltagarna - Att poängtera det roliga i att göra saker tillsammans med vänner - Att visa på styrkan i att det finns ett tydligt upplägg när det gäller ABF, cirklar och distansfilmskola. - Att sälja in projektet som något kravlöst, kul och fullt av möjligheter - Att vara tydlig med att man som deltagare får tillgång till bra handledning för att med små medel lyckas med sitt filmskapande. - Att projektet har möjligheter att skapa en bred regionsförankring i framtiden, detta ger möjligheter för den enskilda deltagaren att nå ut i ett större sammanhang med sin färdiga film. - Att lära sig göra film för en ny form som kommer att ta allt mer plats i framtiden och generera allt mer arbetstillfällen. Vi vill att Västra Götalandsregionen ska vara längst fram i pedagogiken kring nya uttrycksmedel.


Ladda ner ppt "BLINK MOBILFILMSFESTIVAL. Bakgrund Dansk Lommefilm festival -08 I april 2008 fick filmer tagna med mobiltelefon en egen filmfestival. Tävlingen startade."

Liknande presentationer


Google-annonser