Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Rektors vision ”Varje elev som lämnar Skanskvarnsskolan har hög måluppfyllelse, god självkännedom, gott självförtroende och en god kommunikationsförmåga.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Rektors vision ”Varje elev som lämnar Skanskvarnsskolan har hög måluppfyllelse, god självkännedom, gott självförtroende och en god kommunikationsförmåga."— Presentationens avskrift:

1 Rektors vision ”Varje elev som lämnar Skanskvarnsskolan har hög måluppfyllelse, god självkännedom, gott självförtroende och en god kommunikationsförmåga samt en bibehållen lust att lära och anta nya utmaningar.”

2 Vårdnadshavares inflytande En god samverkan mellan vårdnadshavare och skola är viktig för elevens kunskapsutveckling och utveckling i övrigt.

3 Forum för samverkan Utvecklingssamtalet Skriven information t.ex. hembrev från arbetslagen och rektorsbrev Information på Skolwebben Föräldramötet i klassen Skolans hemsida Skolråd Elevhälsan

4 Vad är skolråd? Skolrådet har två huvuduppgifter: vara ett forum för att föra fram förslag och synpunkter i de frågor som rör skolan som helhet. utbyta information om kommande beslut i frågor som rör skolans verksamhet och är av intresse för skolans alla elever och vårdnadshavare.

5 Exempel på frågeställningar Hantering av resultatet av brukarundersökningen Läroplanens intentioner Ordningsregler och värdegrundsfrågor Syftet med läxor Skolplikt och ledigheter Bedömning och betyg

6 Vad innebär det att vara representant i skolrådet? Vårdnadshavarens uppgift i skolrådet är att vara kännare och verka för skolan som helhet. Hålla sig uppdaterad om skolans grundläggande policy, organisation mm. Engagera sig i skolövergripande frågor. Vara föräldrarösten – inte representera sin klass.

7 Hur formar vi ett första skolråd? En vårdnadshavare per klass Representanter från skolledningen och personal. 2 möten per termin, första möte 20:e okt. 18.00 Dagordning, som skickas ut i förväg, utformas efter såväl vårdnadshavares som skolledningens frågeställningar. Minnesanteckning från varje möte ut till alla vårdnadshavare via Stockholm skolwebb.


Ladda ner ppt "Rektors vision ”Varje elev som lämnar Skanskvarnsskolan har hög måluppfyllelse, god självkännedom, gott självförtroende och en god kommunikationsförmåga."

Liknande presentationer


Google-annonser